Cine vor fi viitorii designeri care vor cuceri lumea. Perwoll si Syoss i-a gasit la Gala Universitatii de Arta si Design Cluj-Napoca

Exista un loc unde se dezvolta, sub lumina reflectoarelor, cele mai noi talente in design vestimentar. ”Fabrica” de noi designeri talentati este Gala de Absolvire a Universitatii de Arta si Design, din Cluj-Napoca, sectia de Moda şi Design Vestimentar.

La acest eveniment sunt prezentati lumii studentii pasionati care pot deveni, in timp, cei mai cautati designeri vestimentari.

Acesta a fost si cazul celor 3 tineri absolventi care au fost premiati in cadrul Galei UAD din acest an de Henkel Romania, prin brandurile Perwoll si Syoss. Gala a avut loc sambata, 1 iulie, la Sala Polivalenta Cluj-Napoca, bucurandu-se de participarea celor mai de seama reprezentanti ai lumii modei romanesti, tineri absolventi si profesori.

Juriul a fost alcatuit din designerul vestimentar Adelina Ivan, fashion bloggerul Ioana Chisiu si reprezentanta Henkel Romania, Denis Asmarandei – Divizia Laundry & Homecare.

Premiul Perwoll pentru tineri designeri este o recunoastere a excelentei in alegerea si combinarea tesaturilor, in timp ce Premiul Syoss este acordat celei mai inovatoare colectii, fie din perspectiva stilului, fie a mesajului transmis. Premiile confirma talentul tinerilor designeri romani si, totodata, sunt menite sa le ofere un sprijin pentru debutul unei cariere in moda.

In acest an, Denisa Paduraru (absolventa studii Licenta), respectiv Solyom Karola (absolventa studii Licenta), au castigat „Premiul Perwoll pentru tineri designeri”, acordat pentru al 8-lea an consecutiv absolventilor de Design Vestimentar, de catre Perwoll, pentru originalitate in combinarea tesaturilor, design si culori. De asemenea, Luciana Constantinescu (absolventa studii Licenta) a castigat Premiul Syoss pentru cea mai inovatoare colectie, o distinctie care ofera recunoasterea creativitatii in conceptul propus si care are potentialul de a anunta noi trenduri de stil.

Despre castigatori

Castigatorii Perwoll si Syoss au abordat pentru colectiile prezentate in cadrul Galei teme inspirate de cultura japoneza, respectiv naturaletea organica si geometrizarea.

Mai exact, Denisa Paduraru, una dintre castigatoarele Premiului Perwoll, a abordat tema „PERFECTLY/IMPERFECT”, colectie in care punctele de plecare sunt estetica japoneza, bazata pe cele trei principii estetice: „Wabi Sabi”, „Fukinsei” si „Cercul Enso” si moda contemporana japoneza, cultura si traditiile orientale. Organic, efemer, zen, autentic, asta si-a propus Denisa sa prezinte in colectia „PERFECTLY/IMPERFECT”.

Solyom Karola, castigatoare a premiului Perwoll, a ales tema „MINIMAL SHAPES”, colectie inspirata de elemente organice si de diferite prelucrari ale lemnului. Stilul minimalist al anilor ’60 cu forme simple, curate, elegante, asimetrice traseaza o paralela intre eleganta feminina si moliciunea naturii.

Premiul Syoss a mers catre Luciana Constantinescu si a ei colectie „VELVET CUBE”, o reamintire a meditatiei lui Antoni Gaudi: „Linia dreapta apartine omului, cea curba lui Dumnezeu”. Minimalism, geometrizare, catifea, feminitate, sofisticat, ironie, cu asta a surprins Luciana in colectia „Velvet Cube”.

In cadrul Galei Absolvenţilor de la Universitatea De Arta şi Design Cluj-Napoca, pe catwalk-ul Salii Polivalente, au fost prezentate 27 de colectii vestimentare, dintre care 19 lucrari de licenta si 8 lucrari de master, selectate dupa criterii riguroase din randul absolventilor.

„Ca in fiecare an, Gala UAD Cluj, unul dintre cele mai asteptate evenimente de moda de la noi, a reusit sa prezinte colectii inovatoare axate pe problematici sociale si de lifestyle contemporan. Am stabilit castigatorii premiilor Perwoll si Syoss dupa evaluarea colectiilor pe criterii legate de concept, stil personal, cromatica si elemente speciale de constructie si design, atat a colectiei cat si a fiecarei tinute in parte. Siluetele prezentate au explorat zona experimentala, cu interventii extrem de personale si forme avangardiste. Pe langa cele 3 colectii castigatoare, am remarcat in mod deosebit colectia Corinei Cigodaru, foarte bine structurata pe studiul volumetriilor si cu un styling coerent, dar si colectia de master a Biancai Negrea, o colectie intr-o cromatica neutra, cu proportii perfect sincronizate”, a declarat Adelina Ivan, designer vestimentar si membra in juriul Premiilor Perwoll si Syoss.

Perwoll, detergentul lichid special pentru culori intense, ca noi, este partenerul Galei Universitatii de Arta si Design inca din 2010. De asemenea, premiul Syoss pentru cea mai inovatoare colectie a fost acordat in acest an pentru a patra oara consecutiv in cadrul Galei UAD pentru sustinerea talentelor creative ale tinerilor designeri romani aflati la inceput de drum.

Despre Perwoll

Detergentul lichid Perwoll inlatura murdaria de zi cu zi si reda intensitatea culorilor, pastrand hainele ca noi pentru mai mult timp. Detergentul lichid Perwoll cuprinde 5 variante: Color – pentru hainele colorate, Black – intensifica negrul si culorile inchise, White – tesaturile albe isi recapata stralucirea, Wool & Silk – reda elasticitatea fibrelor si Care&Repair – previne si reduce scamosarea hainelor. CLICK AICI

Despre Syoss

Syoss pune la dispozitie produse profesionale si accesibile pentru ingrijirea, coafarea si vopsirea parului, dezvoltate impreuna cu hairstilisti si hairdresseri profesionisti si testate de catre acestia. VEZI AICI

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.


Lasa un comentariu