EVENIMENT. 18 mai 2016, ora 18.00, Sala Dalles (Bucureşti): LANSARE DE CARTE – Virtuţi Adormite & CONFERINŢA-ATELIER – Acceptarea bolilor şi regăsirea sensului vieţii. Autor: Dr. Dan Mircea Fărcaş

Medicul cardiolog Dan Mircea Fărcaş a fost diagnosticat cu boala Parkinson la 23 de ani, în anul 1989, fiind considerat, la ora actuală, un exemplu printre cei care suferă de boli cronice, datorită felului în care reuşeşte să trăiască şi să muncească, ducând o viaţă frumoasă şi normală.

Intitulată „Virtuţi Adormite”, cartea aduce celor sănătoşi sau bolnavi, repere profunde și naturale pentru o călătorie interioară a vindecării. De asemenea, propune o perspectivă originală asupra abilităţilor cu care toţi suntem înzestraţi din naştere.

„Virtuţi Adormite”, este prima carte motivațională pentru pacienții cu boli cronice și una dintre cele mai bune cărți inspiraționale scrisă de un autor român. Cartea este o incursiune în gândirea umană şi a modului de raportare la suferinţă.

Volumul descrie experiența autorului care de mai bine de un sfert de veac este suferind de boala Parkinson. Cartea este o pledoarie pentru autocunoaștere și pentru a căuta răspunsurile în interiorul nostru și încearcă să le spună cititorilor ei că o gândire pozitivă poate duce la vindecare sufletească și trupească.

O boală cronică poate fi stăpânită şi există o cheie a succesului în tratamentul ei, ce poate fi descoperită pas cu pas în cartea „Virtuţi adormite”. Scrisă din perspectiva omului care a găsit o cale de ameliorare a suferinţei, cartea „Virtuţi adormite” porneşte de la premisa că viaţa fiecăruia dintre noi este o lungă călătorie în trenul vieţii, cu halte şi opriri, unde sănătatea întâlneşte provocarea bolii. Trenul este acelaşi pentru toţi, dar modul în care fiecare persoană înţelege să ia atitudine, să se comporte, să decidă ce face la fiecare haltă sau oprire aduce schimbări în călătoria vieţii.

Aşadar, cartea „Virtuţi adormite” ne arată cum din acelaşi tren, pornit de la staţia zero-NAŞTEREA şi cu aceeaşi destinaţie-MOARTEA, pornesc mai multe călătorii şi, din prisma propriei experienţe de viaţă, dr. Dan Fărcaş ne arată cum fiecare dintre noi suntem sclavii propriilor noastre dizabilităţi alimentate de frica de a eşua şi de temeri nejustificate.

Incursiunea prin cartea „Virtuţi adormite” ne arată unde greşim, indiferent că suferim sau nu de o boală cronică, cum greşim, de ce greşim, dar ne dezvăluie şi cum putem îndrepta situaţia acţionând cu puterea de convingere a propriei noastre minţi. Este un ghid de supravieţuire ce aduce la lumină cele mai negre şi întunecate colţuri ale minţii, aducând soluţii care trebuie doar acceptate şi puse în practică pentru ca în lunga călătorie a vieţii eşecurile să fie anihilate de succese.

„Virtuţi adormite”, este o lectură ce te captivează de la primele pagini în multitudinea de poveşti cu tâlcuri şi este greu să o laşi din mână până la ultima pagină. Te îndeamnă la reflectare, la luarea de poziţie în propria viaţă prin schimbarea tiparului mental.

Care este mesajul cărții și cui îi este adresată?

„După vreo 23 de ani de „luptă” cu domnul Parkinson am ajuns la concluzia că am două variante. Prima variantă era să rămân perseverent şi insistent şi să nu schimb nimic altceva. A doua variantă era să produc o mică revoluţie interioară şi să mă reinventez, aducând un suflu nou în viaţa mea” (Dr. Dan Mircea Fărcaş).

Cartea este o mărturie, o confesiune, o cale a regăsirii. Este un ghid de supraviețuire pentru toți oamenii – sănătoși sau bolnavi, care vor să-și îmbunătățească calitatea vieții și vor să schimbe ceva în viețile lor. Cartea este o pledoarie pentru autocunoaștere, pentru a căuta răspunsurile în interiorul nostru.

Redescoperirea și reinventarea ta ca persoană o poți face oricând, nu trebuie să fii neapărat bolnav, poți să fii perfect sănătos și să fii nefericit. Nu ai o calitate a vieții dacă ești nefericit. Mai bine să te redescoperi, să-ți redescoperi potențialul interior, să te reinventezi și să începi ceva nou.

Unii înțeleg că trebuie să pună armele jos. Nu! A fi împăcat cu tine înseamnă a te accepta pe tine așa cum ești, a-ți conștientiza unicitatea, a-ți iubi imaginea din oglindă, a nu dori ca cel din oglindă să fie altfel decât îl vezi tu. În momentul în care apare acceptarea ta ca individ, atunci apare liniștea și pacea. Trebuie să plecăm de la premisa că suntem unici.

Volumul nu are rol eliberator de catharsis, ci este o tandră mărturisire a unei experienţe, făcută pentru a da speranţă celor căzuţi de-a lungul drumului, curaj celor care se clatină şi prilej de meditaţie asupra fragilităţii, celor care se consideră intangibili. Cartea încurajează la lectură pe toţi cei care se simt purtători ai unei greutăţi, de orice fel, dar şi pe cei care vor să înveţe cum să-şi împărtăşească o bucurie sau o clipă de înălţătoare uimire. Înlocuiţi cuvântul ”boală”, pe care îl veţi afla în carte, cu numele problemei care vă apasă şi lăsaţi-vă călăuziţi cu încredere de sfaturile pe care le găsiți în paginile cărții.

De ce merită citită „Virtuți Adormite”?

„Virtuţi Adormite” își propune să ne facă să înțelegem că toți oamenii sunt la fel, că toți au dizabilități și că cel mai important lucru în viață este să ne concentrăm asupra abilităților cu care toți suntem înzestrați din naștere – care zac în stare de hibernare, neștiute în subconștient – să le descoperim, să le punem la lucru și să ne folosim din plin de beneficiile create de schimbarea tiparului mental.

Pentru a putea să ne vindecăm viața, pentru a ne putea schimba modul de a gândi și pentru a ne convinge de faptul că afirmația „spune pot și …vei putea” este adevărată, este nevoie să trezim acele „Virtuţi Adormite”, pe care le „avem toți în dotare” și de posesia cărora nu prea suntem conștienți decât în situații limită, care necesită multă concentrare pe „posibilitățile ascunse” ale corpului și mai ales ale creierului nostru. „Virtuţile Adormite” cum ar fi: acceptarea, credința, perseverența, recunoștința, voința, intenția, cunoașterea, percepția, atitudinea, gândirea etc., împreună cu alte „aspecte ale minții sau trăiri ale creierului” dau naștere spiritului nostru. Vindecarea fizică cere și vindecare spirituală. Pot afirma că „a te schimba pe tine însuți înseamnă numai să înveți să te vezi așa cum esti!”

Misiunea acestei cărţi este să aducă lumină şi optimism celor care, sănătoși sau bolnavi, au conştientizat necesitatea schimbării, celor care, la fel ca mine, au păşit încrezători şi plini de curaj pe drumul transformării pozitive, al vindecării şi al mântuirii, convinşi fiind că, deşi planează o incertitudine privind premiul de la sosire, reinventarea noastră nu poate să aducă altceva decât ceea ce ne-am propus să obţinem când am pornit la drum.

 

Elogii la adresa cărţii Virtuţi Adormite

„Cartea doctorului Dan Mircea Fărcaș, un document existențial ce nu poate fi nicidecum trecut cu vederea. E, într-adevăr, o carte de lumină.”

Prof. Univ. Dr. Alexandru Cistelecan – Univ. Petru Maior Tîrgu Mureș

„Cartea-confesiune a lui Dan Mircea Fărcaș e o confesiune-învățare. Este o confesiune-pledoarie. O metodă. Un îndrumar. O cale. Această confesiune nu este însă suficient să o citești. Trebuie să o trăiești. Cartea lui Dan Mircea Fărcaș nu este doar un îndemn spre lectură, ci un îndemn spre trăire.”

Prof. Univ. Dr. Dan Dungaciu, director al Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române, președintele Fundației Mării Negre din România

„Esența cărții este tocmai sinceritatea brută, exemplul personal și marea generozitate de a dărui, celui care o parcurge, sfaturi pentru a doua zi. Vă provoc să deschideți această carte, să o citiți în clipe de liniște și să încercați să vă racordați la aceeași lungime de undă; sunt sigură că veți avea o experiență aparte, care vă va aduce echilibru sufletesc și sprijin pentru momentele de răscruce.”

Conf. Dr. Monica Tarcea, Decan al Facultății de Medicină, U.M.F. Tîrgu Mureș

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cheapest WebCam Girls
Inline
Inline