1-4 septembrie 2022, Targu Mures: Doua evenimente culturale remarcabile

Colocviul Revistelor de cultura si de stiinte umaniste si Gala Premiilor literare si filosofice

Cea de-a IX-a Editie a Colocviului Revistelor de cultura si de stiinte umaniste a avut loc in acest an intre 1-4 septembrie la sediul Bibliotecii Judetene din municipiul Targu Mures.

La eveniment au participat numeroase personalitati culturale din Romania si Spania, precum: cercetator stiintific gr. I Cornel Sigmirean, prof. univ. dr., director al ICSU ,,Gheorghe Sincai”, Târgu Mures; prof. univ. dr. Adrian Lesenciuc, scriitor si critic literar, director al revistei LIBRIS, Brasov; publicistul si traducatorul Gheorghe Vintan, director al revistei DACICA LATINITAS din Madrid, Spania; dr. George Vulturescu, scriitor si director al revistei POESIS, Satu Mare; prof. Olimpiu Nusfelean, scriitor si director al revistei MISCAREA LITERARA, Bistrita Nasaud; prof. univ. drd. Ovidiu Constantin Cornila, director al revistei CUVANT ROMANESC, Madrid, Spania; prof. Dr. Constantin Nicusan, director al revistei MURESUL CULTURAL, Targu Mures; prof. Nadia-Diana Arsin, director al Centrului Cultural ,,Lucian Blaga”, Sebes-Alba; dr. Gheorghe Pana, publicist, redactor al revistei MARISIA, Targu Mures.

Manifestarea a inceput cu un cuvant de primire si prezentare din partea directoarei Bibliotecii Judetene Mures, dr. Monica Avram, urmat de prof. univ. dr. Eugeniu Nistor si de reprezentantii revistelor de literatura, stiinta si cultura, participanti la acest eveniment cultural deosebit.

Comunicarea in plen, cu titlul “Considerente etice si estetice asupra revistelor de cultura si literatura din Romania” a fost sustinuta de prof. univ. drd. Ovidiu Constantin Cornila, care a primit Premiul de Excelenta pentru Eseu si pentru atasamentul fata de valorile culturale romanesti si promovarea consecventa a acestora in Diaspora.

Au urmat discutii asupra temei dezbatute, dezbateri la care toti cei prezenti au aportat idei si opinii utile si interesante.

Evenimentul cultural a continuat cu sectiunile Lecturi publice, Cetatea literara de pe Mures si Prezentarea de carti si publicatii, momente moderate de Ioan Gabudean, poet si publicist si prof. dr. Constantin Nicusan.

Organizatorii acestei manifestari culturale traditionala si singulara in tara prin amploare, calitate si intensitate sunt: Societatea Scriitorilor Mureseni si Editura Ardealul, in parteneriat cu Academia Romana – Institutul de Filosofie si Psihologie ,,Constantin Radulescu-Motru” din Bucuresti, Institutul de Cercetari Socio-Umane ,,Gheorghe Sincai” Targu Mures, Uniunea Scriitorilor din Romania.

Sufletul acestui act cultural ramane, ca in fiecare an, prof. univ. dr. CS gradul I (cercetator stiintific), domnul Eugeniu Mures, director al revistei IZVOARE FILOSOFICE.

Adresam si noi felicitari binemeritate organizatorilor, in special domnului Eugeniu Nistor, dar si tuturor celor care au facut posibila aceasta intalnire cu amicitia si traditia si care pastreaza neconditionat viu spiritualitatea culturala romaneasca!

Foto 1: prof. Ovidiu Constantin Cornila, prof. Eugeniu Nistor, dr. George Vulturescu

Foto 1,2,3: © Ovidiu Constantin Cornila

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

2 comentarii la 1-4 septembrie 2022, Targu Mures: Doua evenimente culturale remarcabile

  • Ovidiu Constantin Cornilă  spune:

    Mulțumesc mult pentru aprecieri și sprijin!

  • Great Fashion  spune:

    Noi va multumim pentru ceea ce faceti pentru cultura romana si va dorim mult succes si impliniri pe toate planurile!

Lasa un comentariu