3 carti bestseller cu valoare terapeutica, un singur autor: Irina Binder

De multe ori ne dorim sa fim speciale. Si cautam diverse solutii exterioare: o vestimentatie care sa ne reprezinte, un machiaj pentru estomparea ridurilor, un iubit care sa ne faca increzatoare in viitor etc. Astfel, incet-incet, uitam sa fim noi insine. Alungam esenta noastra interioara, un element esential in exprimarea personalitatii umane. Iar ceea ce alegem, ne marcheaza deciziv. In timp ce sufletul nostru tanjeste dupa eleganta si rafinament, dupa acele cuvinte, carti, care sa il dezvaluie si sa vorbeasca despre el. Carti extravagante, eliberatoare, sofisticate. Mai precis, 3 carti bestseller cu valoare terapeutica, scrise de un singur autor: Irina Binder.

“Fluturi” de Irina Binder, 3 volume

Un roman de o tulburatoare frumusete, datatoare de speranta, dragoste, viata. O scriitura alerta, personaje vii, creative, idealiste, puternice, impreuna cu fragmente de viata uluitoare precum crestele muntilor.

“Viata nu te intreaba niciodata daca esti pregatit sau nu de o nenorocire. Nu iti da niciun preaviz si niciun avertisment inainte sa te surprinda cu un necaz care iti va prabusi intregul univers.”

O carte-fenomen, care smulge cortina sufletelor noastre si vorbeste despre partea necunoscuta din noi insine, subconstientul nostru extrem, captivitatea noastra interioara. Despre femeile increzatoare, care nu se tem de viitor. Despre barbatii al caror suflet daruieste si invata sa traiasca prin femei.

“Poate ca trebuie sa cunosti si oameni nepotriviti, nedemni, de nedorit, pentru a-i deosebi de oamenii buni si pentru a-i respecta si pretui pe aceia care merita.”

O carte nu doar pentru adolescenti, marile emotii, dureri si bucurii nestiute ale tuturor fiind dezvaluite cu eleganta, blandete dar si cu un aprig realism.

 “Oamenii nu ne apartin – asta aveam eu sa invat in urma experientelor traite in ultimii ani.”

Aceasta trilogie se citeste cu sufletul la gura, simti ca esti parte din personaje, suferi, te bucuri, plangi si razi in egala masura cu ele. Simti Viata. Traiesti. GASESTI AICI CARTEA

“Insomnii” de Irina Binder”

O carte care depaseste nivelul de analiza al trilogiei “Fluturi”, prin adanci introspectii interioare, privitoare la oameni, relatiile exterioare, diferite situatii de viata. Cu care ne confruntam fiecare dintre noi.

Cuvinte care ne obliga sa ne privim bucuriile, neputintele, disperarile cu forta si puterea sufletlui nostru.

Cu luciditatea omului care stie ca Universul merita inteles si iubit iar dialogul cu Divinitatea este complex, unic si perceptibil.

“Acum stiu ca viata merge inainte, niciodata inapoi, ca trecutul nu mai merita nici lacrimi, nici timp dedicate, ca el si-a primit deja timpul lui, emotiile, suferinta lui.”

Cu revolta, emotie si amara luciditate, autoarea traseaza felii de viata in care curajul, sufletul ranile fizice si cele sufletesti, mama, viata, el, ea etc sunt analizate in profunzime, cu intelegere si iubire in ritmul si curgerea vietii a-tot-schimbatoare.

“Sufletele marunte, meschine, reci si goale ca niste pesteri pustii, se multumesc sa ingroase straturile gloatei, sa faca parte din oprobriul public, sa trancaneasca si sa nu intinda o mana spre fiinta decazuta, chiar daca aceasta le-a fost candva prieten.”

O carte eliberatoare, care te ajuta sa simti faptul ca in infinitatea vietii in care esti, totul este perfect, intreg si complet. Ca tu esti puterea in lumea ta. CLICK AICI PENTRU CARTE

“Strainul de langa mine” de Irina Binder

Deznadejde, bucurie, furie, implinire, durere si neputinta. Prezente in tine, in mine, in fiecare dintre noi.

Noul roman are ca eroine trei prietene, ale caror destine readuc in atentia problematica identitatii umane.

Situatii de viata diverse si complicate, care refuza sa se inscrie in registrul unei vieti anoste.

“Strainul de langa mine
Este omul caruia i-ai daruit timp de multi ani – poate o viata intreaga – cele mai bune ganduri, visuri, sentimente si realizari ale tale.
Este vecinul sau colegul cu care te intersectezi uneori, cu care poate ca te si saluti si care isi traieste bucuriile si tristetile vietii la o usa sau la un perete distanta de tine.
Este necunoscutul pe care hazardul sau Destinul ti-l aduce in cale intr-o buna zi, pret de o conversatie ce iti schimba viata.
Este acel miez al tau adeseori lasat in tacere, in uitare, dar care isi face auzita vocea deopotriva stranie si familiara atunci cand te privesti cu adevarat in oglinda.
Cine esti Tu? Cine este Celalalt?”

Limbajul frust, presarat cu dialoguri sincere si directe, nelinistitoare, te obliga, pe tine, cititorule, sa te vezi in oglinda, in adevarata ta viata. Te determina, de la un capitol, la altul, sa te regasesti, sa te intrebi cine esti, daca aceasta este viata ta sau viata celui de langa tine, sa te descoperi cu suprindere ci cruda realitate, ca intr-o oglinda cu multiple unghiuri.

O lucrare provocatoare, prin insasi titlul si multitudinea de interogatii care reies din dialogurile si actiunea personajelor. Citind aceasta carte terapeutica, te eliberezi de angoasele propriului eu, il cunosti mai bine pe cel de langa tine si stii ca viata este alegerea perfecta pentru momentele in care Divinitatea doreste sa iti vorbeasca. VEZI AICI CARTEA

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.


fb-share-icon0

Lasa un comentariu