3 carti-fenomen despre femeia autentica si relatiile de cuplu adevarate

Rar intalnesti pe piata editoriala din Romania asemenea carti, care sa analizeze atat de bine si de frumos iubirea si universul launtric feminin si sa explice atat de detaliat cum pot fi construite relatiile de cuplu sanatoase!

Despre identitate si supravietuire, singuratate, iertare, calibrarea pe aceeasi lungime de unda a sufletelor si trupurilor celor care se iubesc cu adevarat (aflati la diferite varste si momente ale vietii lor), realitatea fizica versus realitatea de pe social media, povesti extraordinare despre sufletul feminin si cel masculin.

Pe scurt, 3 carti-fenomen despre femeia autentica si relatiile de cuplu adevarate!

“Femei care alearga cu lupii” de Dr. Clarissa Pinkola Estés

Povesti si mituri ale arhetipului femeii salbatice

Despre supravietuire si identitate feminina, despre femeia-schelet, femeia-mama, dubla natura a femeilor, dansul trupului si al sufletului, diferite tipuri de mame, exercitiul singuratatii, barbatul singuratic, cele 4 etape ale iertarii… sunt doar cateva directii ale acestei carti exemplare prin profunzimea analizelor realizate. O carte care foreaza adanc in feminitatea si existenta femeii pe Pamant. La care nu poti renunta pana nu o citesti pana la sfarsit. Un veritabil Bestseller New York Times. Vandut in peste 2 milioane de exemplare pe intreg mapamondul.

Conceptul cartii este acesta: in fiecare femeie se ascunde o creatura puternica, inzestrata cu instincte bune, pasionata, creativa si inţeleapta. Adesea, insa, cultura si societatea au sufocat aceasta „Femeie salbatica”, au redus-o la tacere, incercand cu obstinaţie sa o „civilizeze”, forţand-o sa-si asume roluri rigide, care-i inabusa elanurile.

„O carte absolut unica… O efervescenta si incantatoare proza… Va deveni cu certitudine o Biblie a femeilor dornice sa infaptuiasca lucrarea profunda. Este o harta a tuturor capcanelor, obisnuite sau groaznic de neasteptate, pe care le intalneste o femeie pe drumul inapoi la sinele sau instinctual. ”
Los Angeles Times

„O lucrare profund spirituala. Onoreaza ceea ce este neimblanzit la o femeie, tenacitatea ei, inteligenţa. Venereaza sufletul feminin.”
The Washington Post Book World

Psihanalista si povestitoare, fascinata de mituri si legende, Clarissa Pinkola Estes ne invita sa recuperam aceasta parte adanc ingropata in noi, vibranta, generoasa, plina si datatoare de viaţa. Prin sapaturi psihoarheologice in ruinele subpamanteanului feminin si facand apel la vechi tradiţii, mituri si povesti, ea ne deschide drumul si ne arata ca sta in puterea fiecareia sa regaseasca, inauntrul sau, „Femeia Salbatica”. VEZI AICI CARTEA

“Varsta, dorinţa & dragostea” de Marie de Hennezel

O pledoarie pentru viaţa intima

O carte captivanta si accesibila ca limbaj, care se adreseaza cu precadere cuplurilor adulte si celor aflate la varsta a treia, uluitoare fiind marturisirile femeilor si barbatilor in acest sens. Calibrarea pe aceeasi lungime de unda a sufletelor si trupurilor celor care se iubesc cu adevarat capata noi valente afective atat la cuplurile care sfideaza timpul cat si cele neconventionale.

Pentru ca sexualitatea si dragostea nu sunt monopolul tinereţii! Continuarea vieţii amoroase, pe masura ce inaintam in varsta, presupune o evoluţie a sexualitaţii.

Autoarea cartii, Marie de Hennezel, sondeaza cu delicateţe tainele acestui nou capitol al vieţii. Prin intalnirile pe care le are, prin lecturile personale, prin incursiunile in teritorii indepartate si necunoscute, precum cel al tantrismului sau al artei de a iubi practicate in Orient, autoarea isi invita cititorul intr-o calatorie in inima unui taram necunoscut.

In carte sunt marturii ale cuplurilor, uneori de varste asemanatoate (peste 60 de ani), alteori de varste diferite. In tate predomina sinceritatea, delicatetea si eleganta modului de a intelege sitrai iubirea!

Marie de Hennezel este psiholog clinician.

Deschizatoare de drumuri in dezvoltarea si recunoasterea ingrijirilor paliative, si-a dedicat zece ani din viaţa tratarii bolnavilor, dupa care a fost promovata la Ministerul Sanataţii din Franţa, unde se ocupa de problemele care survin in ultimii ani de viaţa. A fost decorata cu distincţia Cavaler al Legiunii de Onoare. CLICK AICI PENTRU CARTE

“Stii de ce ești singura?” de Laura Lane & Angela Spera

O carte care nu are nici ce mai mica intentie de a fi una moralista sau de analiza psihologica.

Scrisa intr-o excelenta nota de umor si spiritualitate, lucrarea contine scurte povesti in care personajele principale, femei si barbati, tineri si maturi, interactioneaza in diverse situatii de viata, care contrazic de multe ori “realitatea” de pe social media.

“Primesti prea multe sfaturi”, “SMS-urile care induc in eroare”, “Nu stii cum sa te promovezi”, “Nu emani mister”, “”Nu stii cand sa te culci cu el”, “”Poate ca te intalnesti cu un barbat-copil”, “Te considera in ’zona de prietenie’“, “Nu stii sa faci compromisuri” – sunt cateva dintre titlurile capitolelor acestei carti deosebit de atractive si utile cu precadere celor tineri.

„Citeste aceasta carte daca vrei sa-ţi gasesti un partener mai bun.”

Dr. Alex Schiller, autorul bestsellerului “Never Sleep Alone”

„Un extraordinar ghid de dating, deopotriva inteligent si amuzant, care chiar te-ar putea ajuta sa-ţi gasesti partenerul de viaţa!” People Magazine

Pe scurt, citeste azi aceasta carte plina de umor si de sfaturi practice, care se citeste pe nerasuflate. O carte realmente transformatoare! VEZI AICI CARTEA

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu