3 carti revolutionare in domeniul sanatatii. Abordari si solutii viabile de tratament

Informatii exhaustive, complexe, deosebit de folositoare. Metode si solutii viabile de tratament. Medici si psihoterapeuti celebri in toata lumea. Terapii si abordari holistice care si-au dovedit eficienta in numeroase imprejurari. Solutii practice, nemedicamentoase si noninvazive.

Pentru eliminarea stresului si suferintelor fizice si psiho-emotionale care afecteaza viata noastra si a semenilor nostri. Compendii si ghiduri informative-educative pe intelesul tuturor si extrem de necesare.

Pe scurt, 3 carti revolutionare in domeniul sanatatii!

“Cum sa depasim durerile cronice si acute”

de Marc Micozzi si Sebhia Marie Dibra

Solutii de tratament bazate pe tipul dumneavoastra emotional

O carte deosebit de utila, cu informatii complexe si detaliate, explicate, insa, pe intelesul tuturor (mai ales pentru cei care nu sunt specialisti sau cu pregatire medicala). O lucrare care, inca de la primele pagini te fascineaza prin stilul special de exprimare, foarte prietenos si accesibil. Cu zeci de studii de caz, cu exemple ale medicilor naturopati renumiti in intreaga lume si cu solutii viabile de tratament pentru majoritatea bolilor.

Cum durerea afecteaza milioane de oameni din toata lumea, informatiile oferite de autorii volumului sunt extrem de importante, mai ales ca ele contin abordari de tip holistic, nemedicamentoase si noninvazive, care si-au dovedit eficienta in numeroase imprejurari. Astfel, cititorul neavizat este familiarizat si reuseste sa inteleaga perfect in ce constau terapii recunoscute (precum acupunctura, masajul, uleiurile esentiale si aromoterapia, yoga si meditatia, imageria si vizualizarea, chiropractica, qigong-ul, hipnoza) si relatia relaxare-reducerea stresului (benefica pentru sanatate). Un mic compendiu informativ-educativ foarte necesar pentru fiecare dintre noi!

Dar, pe langa toate acestea, autorii mai puncteaza un lucru inovator: ei aduc in atentie conceptele de granite ale personalitatii si de tipuri emotionale, care sunt definitorii pentru natura bolilor de care suferim si de care este bine sa tinem cont cand vrem sa descoperim cele mai eficiente metode de tratament. Lucrarea se incheie cu informatii practice despre gestionarea durerii cu ajutorul produselor naturiste (vitaminele, hrana nutritiva si produsele pe baza de plante), in functie de tipul emotional al fiecaruia, plus un chestionar al granitelor de personalitate (la care suntem invitati sa raspundem).

Asadar, terapiile aduse in prim‑plan de Marc S. Micozzi si de Sebhia M. Dibra sunt tot atatea potentiale solutii pentru a ameliora suferinta dvs si a persoanelor dragi, prin metode folosite si testate de mii de ani. O carte-prieten, de nelipsit in biblioteca dvs! CLICK AICI

“Corpul isi aminteste”

de Babette Rothschild

Psihofiziologia si tratamentul traumei

O carte cu o valoare inestimabila atat pentru clinicieni, cat si pentru clientii lor, pentru a intelege psihofiziologia traumei si a sti ce sa faca legat de manifestarile ei. Autoarea americana atrage atentia asupra impactului traumei asupra corpului si a fenomenului de memorie somatica.

Pentru ca persoanele care au fost traumatizate pastreaza o memorie implicita a evenimentului traumatic in creierul si corpul lor. Aceasta memorie se exprima adesea in simptomatologia tulburarii de stres posttraumatic – cosmaruri, flashback-uri, tresariri si comportamente disociative. In esenta, corpul individului traumatizat refuza sa fie ignorat.

Babette Rothchild (membru al Societatii Internationale de Studiu al Stresului Traumatic, al Asoxiatiei Specialistilor in Stres Traumatic si la Asociatiei Americane de Psihoterapie Somatica) prezinta principii si tehnici non-contact pentru a oferi corpului ceea ce i se cuvine iar tehnicile somatice alese de ea au in vedere scopul de a face terapia traumei mai sigura, in timp ce creste integrarea minte-corp.

Incorporand numeroase studii de caz, lucrarea integreaza corpul si mintea in tratamentul tulburarii de stres posttraumatic. Cartea este deosebit de utila pentru psihoterapeuti, cercetatori, studenti si cititori in general.

Pe scurt, renumitul psihoterapeut indrazneste sa explice trauma psihica, folosind experienta sa cu persoanele traumatizate, sa creioneze caracteristicile si desfasurarea procesului traumatic, sa avanseze explicatii pentru exprimarea durerii psihice. O carte-fenomen! VEZI AICI

“Dieta spirituala”

de Allan Percy

Un program revolutionar pentru eliminarea a tot ce iti ingreuneaza inutil viata

O carte pe care o asteptai demult. O carte atat de actuala si la pas cu agitatia vietii moderne, incat, da, esti fericit(a) cand o gasesti! Pentru ca, pentru a elimina nefericirea avem nevoie de un program de „dieta” in care scopul este sa inlaturam treptat una cate una cauzele acestei suferinte din viata noastra.

Ce emotii si sentimente sunt analizate in aceasta carte? O gama larga de suferinte precum: stresul, ranchiuna, frica, nerabdarea, perfectionismul, ostilitatea, rigiditatea mentala, invidia si gelozia, obsesia pentru parerea celorlalti, judecarea si critica, mania si ura, dusmanie si prejudecati, egoul, ancorarea in trecut, amanarea, dispersia, apatia, nerabdarea, indoielile, pesimismul.
Apoi, o pleiada de „nutritionisti spirituali” ne arata felul in care aceste comportamente ne afecteaza bucuria, bunastarea si sanatatea.

Fiecare dintre noi are nevoie de aceasta dieta cu obiective saptamanale, pentru a reduce cantitatea de nefericire si de suferinta, sentimente care se dezvolta atunci cand perpetuam obiceiurile daunatoare din punct de vedere emotional.

Cartea te invata cum sa te hranesti cu emotii sanatoase pentru a descoperi bucuria vietii, increderea in sine, iertarea si implinirea pe toate planurile. Daruieste-ti cartea responsabila de imbunatatirea calitatii vietii tale! CLICK PENTRU CARTE

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu