3 carti speciale despre spiritualitate, Sinele interior si viitorul omenirii

Autor de bestselleruri New York Times si nominalizat in 2017 la Premiul Templeton, Gregg Braden e recunoscut la nivel international ca pionier in crearea unei punti intre stiinta si spiritualitate. Dupa o cariera de succes ca geolog si informatician in timpul crizei energetice din anii 1970, a lucrat pentru Armata SUA in timpul Razboiului Rece. Din 1986, Gregg cerceteaza sate montane, manastiri indepartate si texte uitate pentru a le uni intelepciunea atemporala cu cele mai recente descoperiri ale stiintei. Si-a impartasit revelatiile prin 11 carti premiate, publicate in 38 de limbi.
Braden a sustinut prelegeri si cursuri de pregatire pentru ONU, companii din topul Fortune 500 si Armata SUA. Mesajul sau principal este ca in intelepciunea trecutului se afla cheia pentru viitor. Va propunem 3 carti speciale scrise de Gregg Braden, despre spiritualitate, Sinele interior si viitorul omenirii.

“Secretele pierdute ale rugaciunii” de Gregg Braden

Puterea ascunsa a frumusetii, binecuvantarii, intelepciunii si suferintei

Suferinta, binecuvantare, frumusete si rugaciune, Emotie, recunostinta, suferinta si durere. Echilibru, constiinta, intelepciune si creatie. Toate acestea sunt comentate in aceasta carte exceptionala, in care Gregg Braden vorbeste despre sine, despre noi, despre fiecare dintre noi, analizand viata din cele mai ascunse si uimitoare colturi ale sale. Provocandu-ne, astfel, la o discutie sincera despre ceea ce purtam in sufletul nostru, nespus ori nestiut, despre o forma de rugaciune fara cuvinte ori exprimare fizica. Ne conduce intr-o calatorie in care ne exploram cele mai intime experiente pentru a ne descoperi cele mai profunde convingeri. Prin exemple din istorie si din viata personala, el exploreaza intelepciunea unor secrete fara varsta, precum si puterea ce ne asteapta dincolo de cele mai profunde rani sufletesti.

Modul in care alegem sa percepem, transformarea durerii in intelepciune, definirea binecuvantarii, puterea frumusetii, cat de mult putem suporta – sunt cateva dintre coordonatele definitorii ale celor 5 Secrete dezvaluite de Gregg Braden in aceasta carte binefacatoare, scrisa intr-un limbaj extrem de simplu si de prietenos.

Pentru ca, da, „Exista forte minunate si neimblanzite in noi.“ Cu aceste cuvinte descrie Sf. Francisc din Assisi ceea ce traditiile mistice considera a fi cea mai puternica forta din Univers: rugaciunea. De peste 20 de ani, Gregg Braden cauta dovezi despre o forma pierduta de rugaciune, disparuta din Occident odata cu edictele Bisericii crestine timpurii. In anii ’90, el a descoperit ca aceasta forma de rugaciune este inca practicata in manastiri izolate din centrul Tibetului si in comunitati din desertul american. Readucerea ei in planul psiho-afectiv al omului contemporan este marea provocare si succesul definitoriu al acestei carti speciale.  CLICK AICI PENTRU CARTE

“Adevar profund” de Gregg Braden

Relevarea amintirilor despre originea, trecutul, destinul si menirea noastra   

Razboi, terorism, avort, genocid, saracie. Colaps economic, schimbari climaterice si amenintari nucleare. Teorii globale. Ipoteze stiintifice false. Lumea primelor razboaie. Cum sa citim harta timpului. Familii, culturi, natiuni. Despre aceste probleme contemporane ale omenirii si legatura dintre ele, ne vorbeste Gregg Braden in aceasta carte cu valoare documentara. Pentru ca toate acestea izvorasc dintr-o perspectiva despre lume, bazata pe ipotezele false ale unei stiinte incomplete.

Fiind si un om de stiinta vizionar, Gregg Braden analizeaza minutios evolutia speciilor pe Pamant, cu precadere rasa umana, atat din punct de vedere biologic cat si psiho-afectiv. Dar, mai ales, pune accentul pe problema originilor vietii si pe legatura dintre aceasta si tehnologie. Deoarece credintele depasite care stau la baza perspectivei noastre moderne despre viata ne-au adus in pragul dezastrului si la pierderea a tot ceea ce pretuim ca civilizatie. Reticenta noastra de a accepta noile descoperiri despre relatia noastra cu Pamantul, cu ceilalti si cu trecutul indepartat ne tine blocati in gandirea care a dus la crizele care ne ameninta viata, in prezent.

O carte-apel care te pune pe ganduri, intru trezirea umanitatii, si dezvaluie noile descoperiri care modifica modul in care gandim despre totul – de la relatiile noastre personale, la civilizatia insasi. Cand faptele devin clare, alegerile noastre devin evidente. VEZI AICI CARTEA

“Suntem creati cu intentie” de Gregg Braden

De la evolutie din intamplare la transformare prin intentie

O carte transformatoare, care iti va schimba total perceptia de pana acum asupra vietii, asupra evolutiei umane si asupra viitorului omenirii. O calatorie dincolo de evolutionismul lui Darwin, incepand cu faptul ca noi existam asa cum o facem, mai puternici si mai conectati cu sine si cu lumea, decat credeau oamenii de stiinta.

Iata una dintre marile ironii ale lumii moderne: ne-am asteptat ca stiinta sa rezolve misterele vietii, insa ea a reusit exact contrariul. Noile descoperiri au condus la si mai multe intrebari fara raspuns, au creat mistere si mai profunde si ne-au adus la limita unui teritoriu interzis atunci cand am dorit sa ne explicam originea si rostul vietii.

 Gregg Braden trece in cartea de fata peste limitele traditionale ale stiintei si ale spiritualitatii pentru a raspunde la intrebarea atemporala aflata in centrul existentei noastre – cine suntem? – si dezvaluie tehnici bazate pe stiinta care ne trezesc experiente specific umane: intuitie profunda, precognitie, stari avansate de autovindecare si multe altele! Descoperiri stiintifice de ultima ora, din biologie, genetica si stiintele Pamantului, corelate armonios cu  experiente personale, coduri si intelepciuni stravechi – toate, pentru a explica cat mai detaliat originea si rostul vietii.

Dincolo de orice indoiala, aceasta uimitoare carte ne dezvaluie ca nu suntem ceea ce ni s-a spus, ci mult mai mult decat ne-am imaginat vreodata. CLICK AICI PENTRU CARTE

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

2 comentarii la 3 carti speciale despre spiritualitate, Sinele interior si viitorul omenirii

  • Gratiela Vlad  spune:

    Intr-adevar, niste recomandari frumoase!!

  • Great Fashion  spune:

    Multumim pentru apreciere si ne bucuram ca sunt pe gustul dvs!

Lasa un comentariu