4 carti excelente despre utilizarea homeopatiei, in viata de zi cu zi

Medicina, aidoma anatomiei, este una singura iar terapia homeopata este prima descoperita si folosita de om. Homeopatia este al doilea sistem medical folosit in lume (dupa medicina alopata) si este recunoscuta de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si de Ministerul Sanatatii din Romania. Aceasta disciplina medicala si-a dovedit eficacitatea in multiple afectiuni medicale, acute si cronice.

Venim in ajutorul vostru si va propunem 4 carti excelente despre utilizarea homeopatiei, in viata de zi cu zi. Pentru psihoterapeuti, medici, farmacisti, viitoarele mamici, daca sunteti parinti si pentru intreaga familie.

Homeopatia este un domeniu complex, care necesita ani de studii, experienta practica si cunostinte medicale temeinice. Medicii homeopati sunt absolventi de medicina, cu specializari post universitare in homeopatie, au dreptul legal de a profesa la fel ca orice alt absolvent al facultatii de medicina.

Homeopatia este o ramura a medicinei bazata pe principiul analogiei, inteleasa ca similitudine. Este un principiu foarte vechi, enuntat pentru prima data de Pythagoras in secolul VI i.e.n. Samuel Hahnemann (1755-1843) este considerat Parintele Medicinei Homeopatice. La sfarsitul secolului 18 el a formulat teoria homeopatiei, principiile ei de baza si tehnica de preparare a remediului homeopatic.

“HOMEOPATIE IN PSIHOTERAPIE. Remedii in terapia cognitiv-comportamentala” de Mirela Pop

O carte-compendiu, de interpretare a simptomelor noastre fizice si psihice, foarte complexa si utila. In care autoarea pune bazele teoretice ale unei noi abordari: “psihoterapia cognitiv-homeopatica”  nascuta prin asocierea psihoterapiei si a homeopatiei.

Lucrarea are o valoare deosebita, dat fiind faptul ca abordarea propusa este transdisciplinara, la intersectia dintre medicina alopata, medicina alternativa si psihologie. Astfel, cititorul beneficiaza de o tripla consiliere medicala: din punct de vedere anatomo-medical, psihoterapeutica si homeopatica. Informatiile (in capitole distincte: stima de sine, frica de moarte, sistemul digestic, ficatul, sistemul nervos etc) sunt complexe si extrem de accesibile publicului larg, nefiind o carte doar pentru medici, psihologi si terapeuti.

Care este scopul cartii?

Acela de a te determina sa gandesti despre tine si despre metodele pe care le poti utiliza in vederea combaterii gandurilor disfunctionale, sentimentelor negative si comportamentelor dezadaptative. Remediile homeopate prescrise sunt indicate, pentru fiecare boala in parte, pentru a ne ajuta sa ne restabilim sanatatea fizica si psihica.

Cine este autoarea?

Mirela Pop este medic primar in recuperare, medicina fizica si balneologie, psihoterapeut specializat in psihoterapie cognitive-comportamentala si hipnoza clinica si specialist in homeopatie.

Cartea contine, la final o anexa cu tipurile de personalitate cunoscute in psihologie si de specialisti, alaturi de remediile homeopate necesare. Asadar, o carte SOS, pe care trebuie sa o ai in biblioteca! CLICK AICI

“Ghidul homeopatic pentru familie” de Dr. Alain Horvilleur

Homeopatia, a carei eficacitate este recunoscuta de cei care o utilizeaza, pacienti sau medici, este lipsita de efecte secundare. Pacientul poate incerca, fara niciun risc, medicamentele homeopatice in micile suferinte ale vietii cotidiene. Doar la recomandarile medicului homeopat care stapaneste cunoasterea medicamentelor de uz homeopatic, a modului lor de actiune si reactie si a regulilor de prescriptie a acestora.

Care este scopul cartii?

Lucrarea ne ajuta: sa consultam dupa dorinta lista completa, in ordine alfabetica, a diferitelor maladii si a principalelor medicamente care pot avea legatura cu viata de familie; sa descoperim principalele teorii ale homeopatiei si maladiile pe care le vindeca sau le usureaza; sa pregatim o consultatie, sa incepem un dialog confidential cu medicul si sa-i intelegem reteta; sa recurgem la automedicatie pentru problemele mici ale vietii de zi cu zi – somn, guturai, durere de cap etc. –, precum si pentru toate patologiile caracterizate ca „rau al secolului”, cum ar fi stresul, durerea de spate, oboseala, depresia si altele; sa stabilim, cu ajutorul unui test aprofundat, profilul homeopatic propriu sau pe cel al membrilor familiei.

Cine este autorul?

Dr. Alain Horvilleur este Secretar general al Organizatiei Medicale Homeopatice Internationale, preda homeopatia in Franta si in lume de aproape 40 de ani. A publicat numeroase carti destinate informarii marelui public si a devenit, de-a lungul anilor, autor de referinta in multe tari.

Ca informatie bine documentata, lucrarea cuprinde un dictionar homeopatic de familie, profiluri homeopatice ale familiei, un tabel cu bolile secolului, un tabel al medicamentelor homeopatice si o  trusa farmaceutica. VEZI AICI CARTEA

“HOMEOPATIE. Femeia insarcinata” de Dr. Claudette Rocher

Aceasta carte este un ghid complet al medicamentelor homeopatice (care sunt prezentate impreuna cu indicatiile clinice) si al patologiilor carora li se adreseaza.
Cui este util?

Medicilor, farmacistilor, precum si fiecarei viitoare mamici interesata de ameliorarea neplacerilor care apar in perioada sarcinii.
In plus, pentru a ajunge mai usor la informatia cautata, toate rubricile, patologiile si medicamentele sunt asezate in ordine alfabetica.

Cine este autoarea?

Claudette Rocher este medic ginecolog de 48 de ani. Preda homeopatia in ginecologie la Centrul de invǎtǎmant si Dezvoltare a Homeopatiei (CEDH) si face parte din Colegiul de Ginecologie Medicalǎ din regiunea Rhone-Alpes.

Prin urmare, dragi mamici, cum homeopatia nu este identica cu placebo, exista studii experimentale si clinice care fundamenteaza medicamentul homeopatic iar remediile homeopate nu dauneaza fatului sau mamei, nu va ramane decat sa cititi aceasta minunata carte si sa urmati sfaturile doamnei doctor Claudette Rocher! CLICK AICI PENTRU CARTE

“Ghid de homeopatie pentru parinti” de Shelley Keneipp

Este o carte-enciclopedie, pentru parintii care vor sa foloseasca homeopatia pentru a trata bolile copiilor lor intr-o maniera blanda, eficienta si lipsita de riscuri!

Concis si practic, acest cuprinzator si usor de utilizat ghid de homeopatie pentru parinti ofera remedii homeopatice pentru peste 150 de afectiuni acute, care pot aparea in viata de zi cu zi a copiilor.

Cum ne ajuta cartea?

Ca informatie unica, lucrarea include urmatoarele:

  • instructiuni privind observarea simptomelor fizice si emotionale ale copiilor, de la nou-nascuti la adolescenti;
  • descrieri succinte ale remediilor blande, sigure si netoxice;
  • sectiuni despre bolile de iarna, primul ajutor, accelerarea procesului de vindecare si sfaturi pentru calatorie.

 Totodata, tabelele cu remedii din ultima parte a cartii sunt extrem de utile daca vrem sa gasim tratamentul corect pentru fiecare boala.

„Cartea aceasta nu trebuie sa lipseasca din biblioteca niciunei familii care tine la sanatatea membrilor ei si doreste sa evite efectele secundare ale medicamentelor.“

Dr. Stuart H. Garber, presedinte al Societatii Medicale Homeopatice din California

Cine este autoarea?

Shelley Keneipp detine diplome de la Institutul Britanic pentru Homeopatie si Scoala Dynamis pentru Studii Avansate de Homeopatie din Marea Britanie. Practica homeopatia de 15 ani si hipnoza medicala de peste 25 de ani. Este fondatoarea companiei Homeopathy for the Child, face parte din comitetul de conducere al Societatii Medicale Homeopatice din California si este membru al Centrului National pentru Homeopatie. VEZI AICI CARTEA

Daca iubiti homeopatia, fiind în decursul timpului beneficiarii tratamentului homeopatic sau nu cunoasteti foarte multe din acest domeniu medical si doriti sa fiti informati, GASITI AICI mai multe carti utile referitoare la homeopatie.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu