Adevarul despre Noua Medicina Germanica

Cele Cinci Legi Biologice ale Naturii descoperite de dr. Ryke Geerd Hamer reprezinta o noua abordare a starii de sanatate si de boala, o abordare mai apropiata de natura umana. Dr. Hamer a imbinat intr-un mod fericit cunostintele din domenii diferite – embriologie, neurologie, anatomie, fiziologie si psihologie, astfel incat sa ajunga la intelegerea profunda a cauzei emotionale a bolii. Astfel, boala reprezinta raspunsul corpului nostru la situatii de viata conflictuale din punct de vedere emotional, fiind modalitatea prin care creierul nostru se adapteaza la realitatea inconjuratoare.

Noua Medicina Germanica este raspunsul la intrebarea „De ce ne imbolnavim?”, este cea mai buna modalitate prin care sa ne intelegem corpul si sa scapam de frici, in special de frica de boala. Constientizarea cauzei emotionale a imbolnavirii este primul pas inspre vindecare, necesar dar, de cele mai multe ori, nu si suficient. Le spun de multe ori celor care imi pun aceasta intrebare ca daca furia este cea care imi imbolnaveste ficatul, nu este de ajuns sa constientizez acest lucru (ca sunt furioasa), ci este necesar sa elimin acea traire. Valoarea NMG este inestimabila in profilaxie (cunoscand NMG, previn imbolnavirea), dar nu as spune ca este o terapie, ci mai degraba un indrumar pentru terapeutii care doresc sa isi ajute clientul in procesul de vindecare.

Cum trebuie sa fie abordarea sanatatii din perspectiva celor Cinci Legi biologice descoperite si formulate de dr. Ryke Geerd Hamer sub denumirea Noua Medicina Germanica? In terapiile complementare se vorbeste tot timpul despre abordarea holistica a sanatatii. NMG este reprezentativ in acest sens, fiind o abordare holistica a fiintei umane, care nu este vazuta doar ca un sistem de organe sau ca un sistem psihic, ci ca un intreg, un tot unitar care functioneaza perfect in conditii optime. Este o placere sa-ti cunosti corpul din aceasta perspectiva, e ca o simfonie a vietii care iti starneste admiratia atunci cand intelegi cat de perfecti am fost creati. Nu mi-a placut anatomia predata la scoala, pentru ca lipseste sufletul, trairea, emotia. Am gasit in NMG o alta abordare, mai apropiata de ceea ce suntem noi cu adevarat.

Cand am participat la primul curs de Noua Medicina Germanica eram bolnava, aveam niste simptome care ma speriasera atat de rau incat imi era frica sa ma duc la medic, imi era frica de un diagnostic „inspaimantator”. In timpul cursului am inteles ce emotii imi sustin acea simptomatologie si as fi dorit sa aprofundez ceea ce s-a discutat la acel curs. Din pacate, am reusit doar dupa cateva luni sa cumpar Atlasul scris de dr. Hamer, dar era destul de dificil de inteles pentru un „profan”. As fi dorit o carte mai pe intelesul meu, ceva care sa imi explice in detaliu si intr-un limbaj simplu ceea ce se intampla cu corpul meu atunci cand sunt coplesita de trairi emotionale negative.

Am studiat ani la rand acel Atlas si alte materiale si, in momentul in care m-am simtit pregatita, am scris Atlasul pe care si-l dorea cea care eram eu acum opt ani. L-am scris pentru ca am simtit ca asa raspund dorintei tuturor celor care vor sa isi inteleaga mai bine corpul si pentru ca mi-as dori ca aceasta cunoastere sa intre in mintea si in inima tuturor. Atlasul nu se vrea a fi un indrumar despre ce sa facem atunci cand ne imbolnavim, ci un indrumar in procesul de autocunoastere, un martor al faptului ca boala este semnalul prin care corpul nostru ne comunica ceva important.”

Mihaela Alexandru

Psiholog & Trainer Biologia Emotiilor

Autoarea cartii „BIOLOGIA EMOTIILOR. Atlasul organelor”

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.


Lasa un comentariu