ARLECHIN Botosani este membru al Consiliului International al Dansului UNESCO

In anul Centenarului Marii Uniri, Asociatia Culturala ARLECHIN Botosani are un motiv dublu de sarbatoare: implineste 25 de ani de existenta pe scena cultural-educativa a tarii si devine membru al Consiliului International al Dansului UNESCO.

Infiintata initial ca o organizatie neguvernamentala de tineret, democratic constituita, nepartinica si independenta, ARLECHIN Botosani si-a capatat in timp un binemeritat renume in randul tinerei generatii, al parintilor si al cadrelor didactice din intreaga tara. Inca de la inceput, scopul organizatiei a fost sa faciliteze accesul tinerei generatii la educatie si cultura prin implicarea in activitati educative, socio-culturale si socio-profesionale, de formare si orientare profesionala a acestora.

De la an la an, evolutia activitatii ARLECHIN Botosani, prin imbogatirea cu noi domenii cultural-educative, precum: arta, cultura, educatie, divertisment, sport, turism, a dus la crearea si devenirea sa drept un veridic centru cultural-educativ de prestigiu. Promovarea si dezvoltarea  sectorului educatiei alternative in Romania – prin minunate activitati pentru copii, cu caracter educativ si artistic si participare nationala si internationala – au fost si raman primordiale si in 2018 pentru agenda ARLECHIN Botosani. Esentiale sunt, in aceste sens, descoperirea si dezvoltarea talentelor copiilor, astfel incat acestia sa performeze, iar educatia, bunul gust, frumosul artistic sa predomine in profilul lor psihologic si sa ii ajute in crearea propriului viitor.

Astfel, implicarea si realizarile Asociatiei Culturale ARLECHIN Botosani nu au trecut neobservate de Consiliul International al Dansului CID, partener oficial al UNESCO, Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura.

CID este organizatia oficiala pentru toate formele de dans din toate tarile lumii, fondata in 1973 in cadrul sediului UNESCO din Paris, unde isi are sediul. In prezent, CID colaboreaza cu guvernele nationale si locale, cu organizatiile si institutiile internationale. Reteaua CID  include mii de specialisti din peste 170 de tari.

Conferirea prestigiosului titlu de Membru al Consiliului International al Dansului CID, cel mai inalt organism pentru dans, vine, de fapt, ca un rezultat al eforturilor si profesionalismului Asociatiei Culturale ARLECHIN Botosani care, continua sa surprinda publicul roman, de 25 de ani incoace, in mod fericit, prin multitudinea activitatilor de dezvoltare personala si a proiectelor culturale impresionante, pe care le desfasoara in folosul copiilor, al parintilor si profesorilor: festivaluri, olimpiade, expozitii, vernisaje, concursuri, conferinte si multiple evenimente in tara si strainatate. Totodata, organizatia este membru fondator al Federatiei Romane de Dans Clasic si Contemporan alaturi de Teatrul de Balet Sibiu, Asociatia Spectacol Art Bucuresti si Scoala de Balet “La Sylphyde” Bucuresti.

Alaturandu-se CID, ARLECHIN Botosani face parte, astfel, din galeria impresionanta a celor mai importante organizatii internationale, nationale si locale, precum si a persoanelor selectate care activeaza in dans. Ca membru CID, pe plan mondial, ARLECHIN Botosani se inscrie in tabara celor mai proeminente federatii, asociatii, scoli, companii si persoane din peste 170 de tari.

Prin urmare, din acest an, Asociatia Culturala ARLECHIN Botosani, face parte din circuitul cultural CID, reprezentat de 100.000 de profesionisti de dans in 200 de tari. Astfel, impartaseste prestigiul “Organizatiei Natiunilor Unite pentru Dans”, asa cum se numeste CID.

De asemenea, organizatia romaneasca are sansa de a-si prezenta activitatea la congrese mondiale, festivaluri internationale, ateliere de lucru, concursuri si alte evenimente organizate de membrii CID. Totodata, evenimentele ARLECHIN Botosani vor fi publicate la CID Panorama, site-ul oficial al evenimentelor de dans, cu cea mai mare vizibilitate: www.panorama.cid-portal.org.

De altminteri, Asociatia Culturala ARLECHIN Botosani se bucura de un real prestigiu, construit cu atentie si daruire prin toate activitatile sale si prin reunirea unui numar impresionant de artisti, sportivi, formatii, scoli de dans, trupe de teatru independente, centre culturale, cluburi sportive participante la o multitudine de concursuri si workshop-uri tematice de amploare – gratie carora copiii, elevii si tinerii participanti se bucura de recunoastere, premii, tabere scolare, stagii de pregatire nationale si internationale.

Salutam decizia Consiliului International al Dansului UNESCO si ne bucuram ca suntem parte din aceasta organizatie. Acest fapt ne obliga sa perseveram in promovarea dansului si artei coregrafice in randul copiilor, elevilor, tinerilor si al profesorilor, care deopotriva impartasesc pasiunea si disponibilitatile artistice, culturale si sportive pentru acest minunat si vast domeniu.“ marturiseste Flavius Damean, coordonator proiecte Asociatia Cultural Artistica „Arlechin” Botosani.

De asemenea, printre multiplele avantaje si beneficii de care se bucura de acum inainte ARLECHIN Botosani se numara si: posibilitatea oferirii elevilor asociatiei a titlului de Certificare Internationala de Studii in Dans, o validare a predarii aplicabila in intreaga lume. Totodata, organizatia culturala romaneasca va putea nominaliza profesionisti de dans pentru calitatea de membru CID – elevii sai pot deveni membri ai CID.

Nu in ultimul rand, deosebit de important, Asociatia Culturala ARLECHIN Botosani, lider regional al artelor, culturii si educatiei alternative, are dreptul sa infiinteze reprezentanta oficiala CID in orasul Botosani.

Va redam scrisoarea CID, primita de ARLECHIN Botosani in data de 18/05/2018, care certifica ca faptul ca ARLECHIN Botosani este membru al Consiliului International al Dansului UNESCO:

“I hereby state that Asociatia Culturala Arlechin has been admitted to membership by the International Dance Council CID, the official world-wide organization for all forms of dance.

Members are entitled to:
– use Member of the International Dance Council CID after their name
– take part in all CID events
– nominate other persons for CID membership
– offer International Certification to their students.
– other privileges and facilities.

I am happy to welcome the above Institutional Member and look forward to its cooperation.

Sincerely,

Adamantia Angeli
Executive Director

……………………………………………………….

“Declar prin prezenta ca Asociatia Culturala Arlechin a fost admisa la calitatea de membru al Consiliului International al Dansului CID, organizatia oficiala la nivel mondial pentru toate formele de dans.

Membrii au dreptul:
– Sa foloseasca membrul CID al Consiliului International de Dans dupa numele lor
– Sa participe la toate evenimentele CID
– Sa desemneze alte persoane pentru calitatea de membru CID
– Sa ofere studentilor lor o certificare internationala.
– Alte privilegii si facilitati.

Ma bucur sa salut Membrul institutional de mai sus si astept cu nerabdare cooperarea sa.

Cu sinceritate,

Adamantia Angeli
Director executiv

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.


Lasa un comentariu