ARTISTI DE TOP. Claudia Motea, premiata in Israel, la Tel Aviv

Claudia Motea este o actrita romano-canadiana, cu o personalitate artistica unica.

Ea a reusit sa se impuna pe scena vieții culturale romanesti si internationale si ca poeta, scriitoare, dramaturg, scenarista, traducatoare si profesoara de arta dramatica.

Cartea ei, „Brancusi, Dragostea mea”, tradusa in 10 limbi, a fost ulterior transformata intr-un spectacol de teatru & multimedia unic, in regia lui Beatrice Rancea. In acest one-woman-show uimitor, actrita joaca, cu mare talent si daruire, 9 personaje: cele noua femei celebre care i-au fost muze lui Brancusi.

Mai mult decat atat, in luna mai 2022, artista a avut 3 mari reusite, care fac cinste culturii romane si Romaniei.

Astfel, ca prima recunoastere a valorii sale, actrita Claudia Motea a primit un premiu important in Israel, la Tel Aviv: Medalia Guvernamentala Numismatica a Statului Israel, ”Kol Israel Haverim” – Prietenii Israelului, pentru activitatea sa cultural-artistica in directia dezvoltarii legaturilor si prieteniei romano-israeliene.

De asemenea, cartea sa „SHALOM, ISRAEL!” a fost valorizata cu un premiu special. Acest volum este sursa de inspiratie a piesei de teatru „SHALOM, ISRAEL!”, un nou proiect teatral cu implicarea Centrului UNESCO “Mihai Eminescu”, pe care Claudia Motea o va juca impreuna cu soprana Arlinda Morava, in regia lui Beatrice Rancea.

Totodata, Centrul Cultural Israeliano-Roman din Tel Aviv, revista Maximum si editura Tesu au conferit artistei premiul “Cartea anului 2021” pentru volumul sau, „SHALOM, ISRAEL!”.

Si inca o veste buna pentru noi toti: cartea actritei Claudia Motea, „SHALOM, ISRAEL!”, proaspat premiata la Tel Aviv, a fost prezenta recent la SALONUL INTERNATIONAL DE CARTE DE LA TORINO, iar acum va fi lansata la Bookfest 2022.

In prezent, o regasim in calitate de director artistic al Teatrului Nostrum, teatru afiliat Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania, profesor de arta dramatica la Centrul Cultural UNESCO “Mihai Eminescu” din Bucuresti si reprezentant al Editurii Creator (din grupul de firme Libris, pentru evenimentele de lansare carte Bucuresti).

De asemenea, o putem vedea jucand la Teatrul Dramaturgilor Romani, in spectacolul de teatru, Brancusi, Dragostea mea, piesa fiind inclusa in repertoriul acestui teatru. Asadar, va invitam la teatru, dragi iubitori de cultura!

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Un comentariu la ARTISTI DE TOP. Claudia Motea, premiata in Israel, la Tel Aviv

  • Ovidiu Constantin Cornilă  spune:

    Felicitări la marele superlativ!

Lasa un comentariu