Asociatia Smiling Eyes, prin programul Start ONG, a dat startul atelierelor gratuite de sprijin pentru parintii copiilor cu dizabilitati si fratii acestora

In data de 25 mai 2019, Asociatia Smiling Eyes a demarat proiectul „Viata unui copil sta in mainile parintilor sai!” prin primul eveniment al proiectului, ce are ca scop scaderea gradului de vulnerabilitate si imbunatatire a competentelor parentale si de socializare prin suportul oferit din partea specialistilor catre parintii si fratii copiilor cu dizabilitati.

Proiectul a pornit de la nevoia pe care specialistii au identificat-o, in urma experientei in lucrul cu parintii copiilor cu dizabilitati, anume ca acestia necesita sa le fie acordata o atentie sporita, sa beneficieze de indrumare si suport si, nu in ultimul rand, au nevoie sa fie ascultati, intelesi de catre cineva care nu ii judeca, cineva care le poate oferi ajutor.

Sambata s-a dat startul evenimentelor in  cadrul carora vor fi abordate teme precum: modalitati generale de stimulare a copiilor cu dizabilitati, viata sanatoasa – alimentatia, castigarea autonomiei pentru: toaleta, imbracat si masa, educatia motorie, igiena dentara, gestionarea problemelor comportamentale, trebuie sa le vorbim copiilor despre dizabilitatea lor, viata  impreuna si pentru copiii cu dizabilitati.

In cadrul primului workshop, ce a avut tema Modalitati generale de stimulare a copiilor cu dizabilitati, parintii au fost ajutati sa constientizeze rolul lor in procesul de castigare a autonominei copilului lor. Cu cat un copil devine mai autonom cu atat este mai fericit, iar parintii au inteles care este cel mai mare pericol educational. Parintii risca sa se tranforme in „proteza vie”, a propriilor copii. Acest eveniment a fost un pilej ca parintii sa impartaseasca experientele lor cu specialisti si sa primeasca raspunsuri din partea acestora la toate intrebarile pe care le au privind dezvoltarea copiilor cu dizabilitati.

Evenimentele din cadrul proiectului „Viata unui copil sta in mainile parintilor sai!” vor fi structurate in 8 workshop-uri si 36 de grupuri de suport gratuite ce se vor tine la sediul Asociatiei Smiling Eyes din Bucuresti, Strada Stirbei Voda, nr. 27, si vor avea ca grup tinta atat parintii copiilor cu dizabilitati, cat si fratii acestora. Inscrierea la evenimente se face in limita locurilor disponibile. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea paginii de facebook a Asociatiei si a site-ului acesteia.

Psihologul Ionica Stefan, care va fi si gazda workshop-urilor si a grupurilor de suport in cadrul Scolii Parintilor, va veni in intampinarea participantilor cu sfaturi practice si adaptate pentru fiecare tematica pentru o implementare facila si pentru a oferi suport problemelor ridicate de catre parinti si de fratii copiilor cu dizabilitati. Gradul de satisfactie va fi masurat la sfarsitul fiecarui atelier prin formularele de feedback, iar la finalul proiectului, beneficiarii vor raspunde la un scurt chestionar pentru a observa in ce masura informatiile acumulate vor influenta si vor impacta dezvoltarea armonioasa si autonomia copiilor.

Asociatia Smiling Eyes faciliteaza accesul la educatie, terapie si integrare sociala a copiilor cu nevoi speciale si familiilor acestora prin servicii complete si integrate. Interventia timpurie sta la baza succesului si evolutiei persoanelor cu dizabilitati iar implicarea parintilor in evolutia copiilor este esentiala atata timp cat sunt bine informati si au parte de sprijin de specialitate.

Proiectul „Viata unui copil sta in mainile parintilor sai!” este sponsorizat prin programul Start ONG, finantat de Kaufland Romania si implementat de Asociatia Act for Tomorrow. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finantare comunitara destinat ONG-urilor tinere si institutiilor non-administrative, iar domeniile pe care programul le vizeaza sunt: educatie, sanatate, mediu, social si cultural. Valoarea totala a programului este de 500.000 euro.

Pentru informatii suplimentare, puteti contacta asociatia la numarul de telefon 0767 090 958 sau prin e-mail la adresa mihaelacostandache.smilingeyes@gmail.com.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.


Lasa un comentariu