B1TV: “Romi pentru Romania”, prima emisiune dedicata romilor

In curand, grila postului B1TV se imbogateste cu o noua emisiune: una dedicata romilor.

“Romi pentru Romania” va debuta la 3 septembrie si este produsa si realizata de catre Departamentul Mass Media al Asociatiei Partida Romilor „Pro-Europa”, coordonat de indragitul om de televiziune Vali Rupita.

Sotia sa, cunoscuta jurnalista Monica Cornea, este realizatoarea acestei emisiuni. Din staff-ul emisiunii face parte si Nicolae Paun, presedintele Partidei Romilor „Pro Europa”, care este si initiatorul acestui proiect.

Programul TV despre romi are un istoric impresionant pe parcursul celor 18 ani de existenta: 8 ani la OTV (“Caravana romilor”), 2 ani la Prima TV (“Si eu m-am nascut in Romania”) si 9 ani la National TV (“Din viata romilor”).

“In total, peste 1000 de editii am realizat pana in prezent”, ne marturiseste realizatoarea TV Monica Cornea. “Cei 25 de jurnalisti ai echipei emisiunii “Romi pentru Romania”, cu care ne mandrim, sunt profesionisti in domeniu, oameni cu experienta in televiziune: reporteri, redactori, operatori imagine, editori de montaj si actori (Zita Moldovan si Sorin Sandu).

Venim cu rubrici noi, stiri, dezbateri, reportaje, povesti de viata, informatii actuale despre cultura si traditiile comunitatii rome.

Emisiunea va fi difuzata de postul B1 TV in fiecare duminica, incepand cu data de 3 septembrie, de la ora 10.00 la 11.00.” ne-a declarat realizatoarea emisiunii, Monica Cornea.

Monica Cornea & Vali Rupita

Cine sunt realizatorii emisiunii “Romi pentru Romania” de la B1 TV?

Monica Cornea este o jurnalista cu o vasta experienta in televiziune: 9 ani a lucrat la Amerom TV (devenita apoi Prima TV), apoi producator la Realitatea TV si la The Money Channel.

Este absolventa a Facultatii de Comunicare si Relatii Publice si a Masterului de Mass Media si Comunicare Sociala (SNSPA).

Vali Rupita, fostul regizor la Chestiunea Zilei, este actor, regizor, producator TV, solist vocal, producator muzical si realizator de emisiuni de televiziune si radio.

A absolvit Universitatea Media, Facultatea de Cinematografie si Televiziune, sectia Regie Film si TV.

In prezent, Vali Rupita coordoneaza Departamentul Mass-Media al Asociatiei Partida Romilor „Pro-Europa”, organizatia reprezentativa a minoritatii rome in Parlamentul Romaniei.

 

Foto 1,2,3: © Monica Cornea & Vali Rupita

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *