Bijuterii culturale. Antologia lirica ORASUL. AMINTIRE SI UITARE

Lansarea Antologiei lirice „Orasul. Amintire si uitare” (Editura Neuma) a Filialei Bucuresti – Poezie, a Uniunii Scriitorilor, marti 12 aprilie 2022, ora 12.12, de la Muzeul National al Literaturii Romane din Bucuresti, a fost un eveniment cultural remarcabil!

Volumul a fost coordonat de scriitorul si dramaturgul Horia Garbea si reprezinta cea de-a patra antologie a Filialei Bucuresti – Poezie, cuprinzand poeziile a peste 70 de poeti romani contemporani.

scriitorii Horia Garbea si Varujan Vosganian la lansarea Antologiei lirice

La acest moment cultural deosebit, a participat o mare parte dintre autorii prezenti in carte, care, venind din toate colturile tarii la Bucuresti, au simtit cu totii bucuria de a fi din nou impreuna, prin poezie si frumos artistic.

Astfel, poetii participanti au citit din creatia proprie, reunind arta si poezia din poemele lor.

Meritul aparitiei acestei valoroase antologii lirice ii apartine, in primul rand, lui Horia Garbea, presedintele Filialei Bucuresti-Poezie a Uniunii Scriitorilor din Romania, cel care a trudit la alcatuirea acestui volum important.

In al doilea rand, aceasta antologie este rara pentru ca cei 74 de autori (numar neobisnuit pentru o antologie) are 346 de pagini si cuprinde nume de varf ale poeziei romanesti contemporane.

Nu in ultimul rand, este o carte care suprinde prin designul special si conditiile grafice deosebite.

Ca cititor, e o bucurie sa deschizi foile delicate, catifelate, usor galbui, sa citesti poemele minunate, sa urmaresti pozele alb-negru de epoca (orasul cu trasuri, florarese si fotografi de odinioara, fotografii unice, demult uitate), totul te duce cu gandul la perioada interbelica, apoi inmoi penita in cerneala si visezi!

Volumul a fost realizat cu sprijinul generos al Casei de Cultura “Ion Luca Caragiale” din Ploiesti (director: Marian Dragomir), al Asociatiei MasterPeace Ro, in cadrul proiectului Erasmus+ Act in Education, al Editurii Neuma si al Asociatiei Culturale Neuma (presedinte: Andrea H. Hedes).

Pe scurt, aceasta antologie este o frumusete de carte! O puteti achizitiona dand CLICK AICI.

Foto 1, 3: © editura Neuma

Foto 2: © Horia Garbea (facebook)

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu