“BRANCUSI, DRAGOSTEA MEA!”, un spectacol unic la Teatrul Dramaturgilor Romani

Spectacol aniversar la implinirea a 146 de ani de la nasterea marelui artist roman

Anul acesta, in data de 19 februarie, ziua de nastere a lui Constantin Brancusi va fi sarbatorita artistic pe scena Teatrului Dramaturgilor Romani prin acest spectacol de inalta tinuta artistica, ce vine ca o marturisire de iubire si pretuire pentru marele sculptor.

De altfel, “BRANCUSI, DRAGOSTEA MEA!” este singurul spectacol national realizat si dedicat lui Brancusi, tocmai in aceasta zi de mare insemnatate!

Totodata, Centrul UNESCO Mihai Eminescu, alaturi de acest spectacol, da viata unui eveniment brancusian si printr-o inedita expozitie de arta itineranta: “BRANCUSI si iubirile lui!”, care are ca protagoniste portretele-picturi ale celor noua personaje ale piesei de teatru (artist Vali Ciobanu) si pe cel al Zeului Creator Brancusi (artist Dmitri Murahovschi).

Multumiri cu recunostinta, partenerilor de onoare: Asociatia Culturala Libris Brasov, Asociatia OR si Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania.

Va asteptam cu bucurie si iubire 19 & 20 febr. ora 19.00 la Teatrul Dramaturgilor Romani.

BRANCUSI, DRAGOSTEA MEA!

Spectacol aniversar la implinirea a 146 de ani de la nasterea lui Constantin Brancusi!

Inspirat de cartea Brancusi, dragostea mea!, a Claudiei Motea, tradusa si publicata deja in zece limbi, acest spectacol multimedia aduce in prim plan marile iubiri ale lui Brancusi, cu femei celebre care i-au fost muze: Margit Pogany, Maria Tanase, Eileen Lane, Peggy Gugenheim, Madame Leonie Ricou, Maria Bonaparte, Cella Delavrancea, Baroneasa Renee Irana Frachon si Milita Petrascu.

Toate cele noua personaje feminine sunt interpretate de actrita Claudia Motea, care dovedeste o adevarata performanta artistica, printr-o doza magica de talent si daruire, in crearea diversa a acestor personalitati complexe.

Iata un spectacol fascinant, in regia semnata de Beatrice Rancea, care evoca adevaratele povesti de iubire din viata marelui artist, traite in atelierul sau din Montparnasse si care sunt menite sa ajunga la sufletul cat mai multor spectatori!

Vocea lui Brancusi apartine actorului Marius Bodochi, la pian Smaranda Vasile, iar la vioara Ruxandra Cuptor.

Durata spectacolului: 70 minute.

Cu: CLAUDIA MOTEA

Voce Constantin Brancusi: MARIUS BODOCHI

Pian: SMARANDA VASILE

Vioara: RUXANDRA CUPTOR

REGIA & Light Design: BEATRICE RANCEA

Din cronici teatrale:

„E un spectacol original, necesar, dinamic si expresiv din toate punctele de vedere, care se adreseaza si publicului informat, si celui profan, deoarece contine o mare doza de magie recreand portretul unui geniu. Dupa spectacol, am avut inima plina!”

Critic de teatru Dinu Grigorescu

”Sa-l sculptezi pe genialul Constantin Brancusi in memoria romanilor, printr-un astfel de act artistic, mi se pare un dar neasemuit. Noua roluri si – Dumnezeule! – atatea trairi! Noua muze si o singura actrita! Multumim!”

Gabriel Lixandru – jurnalist, Ziarul Argesul

”Actrita Claudia Motea inventeaza si se reinventeaza in fiecare personaj, strabatand toata paleta artistica de sentimente : bucurie, tristete, disperare, extaz, pe parcursul unui singur spectacol la fel de rotund si ametitor ca Sarutul lui Brancusi. Extraordinar !”

Prof. Dr. Carmen Bobocescu, Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania

”Iata un fragment intim din viata celebrului artist roman, purtandu-ne cu originalitate si talent pe taramul muzelor care l-au inspirat, l-au respectat, l-au iubit si nu l-au parasit niciodata. Un spectacol ce trebuie sa ajunga la sufletele cat mai multor spectatori!”

Prof. dr. Ovidiu Cornila –”Destin Romanesc”, Madrid (Spania)

Cine este Claudia Motea

Claudia Motea este o actrita romano-canadiana cu o personalitate artistica atipica, pentru ca, pe langa profesia de actrita, ea reuseste sa se impuna pe scena vietii culturale romanesti si internationale si ca poeta, scriitoare, dramaturg, scenarista, traducatoare si profesoara de arta dramatica. Astfel, ea apare sub lumina reflectoarelor cu mult succes, de la Bucuresti pana in Los Angeles, detinand numeroase distinctii in tara si in strainatate, in primul rand, ca actrita-one woman show si ca dramaturg.

Actrita Claudia Motea

In prezent, este director artistic al Teatrului Nostrum, teatru afiliat Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania, profesor de arta dramatica la Centrul UNESCO Mihai Eminescu din Bucuresti si reprezentant Editura Creator care face parte din grupul de firme Libris pentru evenimentele de lansare carte Bucuresti.

La Gaudeamus 2019, noua sa carte  MUCH LOVE – Decalog Teatral / Libris Editorial a fost aleasa pentru o campanie a Radiodifuziunii romane, fiind promovata si recomandata ca una dintre cele mai indragite carti ale acestui targ. Piesa BRANCUSI, mon AMOUR! inclusa in acest volum teatral, recent, a avut o avanpremiera in Suedia la Karlskrona si urmeaza sa fie tradusa si publicata in noua limbi, avand ca destinatie, semnificative reprezentatii teatrale printr-un turneu european si in America.

Printre premiile  de referinta nationale si internationale ale Claudiei Motea, amintim: Magna cum Laudae oferit de Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film Romania – U.A.R.F., Premiul de Excelenta in cadrul Galei Celebritatilor 2016, Femeia Anului la Gala Femei de Succes 2018, Premiul Cartea Anului 2019 in Israel pentru cartea sa,  Shalom, Israel! in luna iunie 2021, a fost premiata la Academia Romana cu Premiul Cronica Timpului acordat de UZPR – Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania, iar in decembrie a primit pe scena Teatrului National Bucuresti Premiul Polivalenta artistica pentru spectacolul BRANCUSI, DRAGOSTEA MEA! scris de ea si in care joaca 9 personaje. In luna ianuarie a acestui an a fost laureata Premiul I. Peltz-Opera OMNIA din Tel Aviv.

Toate cartile ei se pot bucura si de formatul ebook si pot fi gasite pe www.libris.ro.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu