Brasov Dance Competition 2018. Vezi unde si cand are loc Etapa nationala a Concursului de Dans din Romania

Festivalul International de Dans si Coregrafie ”Arlechin” este organizat anual, de catre Asociaţia Culturala „Arlechin”, Botosani si Colegiul National de Arta „Octav Bancila”, Iasi, pe parcursul a cinci luni (iulie-noiembrie).

Incepand de la prima editie (2009), concursul initiat si conceput de Cristina Todi, profesor doctor Colegiul National de Arta ”Octav Bancila” Iasi si Flavius Damean, presedinte Asociatia Judeteana de Dans Sportiv Botosani, s-a desfasurat, timp de sase editii (2009-2014) la nivel judetean, regional si national, iar din 2015, proiectul a devenit international. In organizarea cu succes a proiectului, un rol important il are sprijinul financiar acordat anual de catre Consiliul Judetean Botosani pentru activitatile realizate in judetul Botosani.

Proiectul educational, prin parteneriatul anual incheiat cu Inspectoratul Scolar Judetean Botosani si Gradinita ”PRICHINDEL” Botosani, este inscris in Calendarul Activitaţilor Educative Regionale si Interjudeţene al Ministerului Educatiei Nationale.

In prezent, Asociatia Culturala “Arlechin” este membra a Consiliului International al Dansului UNESCO, membru fondator Federatia Romana de Dans Clasic si Contemporan si membru al Uniunii Artei Coregrafice din Romania.

Pentru a accesa Regulamentul de organizare si desfasurare al Festivalului Internaţional de Dans si Coregrafie “Arlechin”, ediţia a X-a, 2018, va invitam sa dati CLICK AICI.

Principalul scop al proiectului consta in sustinerea, promovarea activitatilor culturale, sprijinirea, descoperirea, promovarea tinerelor talente, pastrarea si promovarea traditiilor culturale si patrimoniului cultural prin asigurarea unui cadru competitiv de promovare si manifestare cultural-artistica a copiilor, elevilor si tinerilor artisti cu pasiune si disponibilitaţi artistice in domeniul coregrafiei, dansului, baletului din Romania, Republica Moldova si a altor tari partenere.

In realizarea cu succes a proiectului, un rol important il au parteneriatele educationale incheiate cu institutiile de invatamant, casele de cultura, centrele culturale, cluburile sportive si ONG-urile culturale din Romania si Republica Moldova: Consiliul Judetean Botosani, Fundatia Judeteana pentru Tineret Botosani, Asociatia Judeteana de Dans Sportiv Botosani, Directia Judeteana pentru Tineret si Sport Botosani, Colegiul National ”Mihai Eminescu” botosani, Memorialul Ipotesti – Centrul National de Studii ”Mihai Eminescu”, Gradinita ”SOTRON” Botosani, Teatrul ”Mihai Eminescu” Botosani, Scoala de dans ”La Sylphide” Bucuresti, Centrul Cultural ”REDUTA” Brasov, Scoala de dans ”DANCE PLANET” Bucuresti, Scoala de Dans ”RIVULUS” Baia Mare, Asociatia Multiculturala ”DANCE ART OPEN”, Asociatia ”Sportul pentru toti” Buzau, Directia de Invatamant, Sport si Tineret, Balti, Republica Moldova, Colegiul National de Coregrafie Chisnau, Republica Moldova.

 FESTIVALUL INTERNATIONAL AL DANSULUI  SI COREGRAFIEI  ”ARLECHIN” , 2018 este organizat sub forma a trei spectacole – concurs, a trei spectacole de gala, a unui turneu national de promovare si descoperire a tinerilor cu aptitudini si disponibilitati artistice in domeniul dansului si artei coregrafice ”Romanian Dance Tour” care cuprinde activitatile: un simpozion international de coregrafie ”Dance Forum” si  patru workshop-uri tematice de coregrafie ”De la dansul clasic la contemporan” (Iasi, Constanta, Botosani, Brasov).

Echipa de coordonare a activitatilor si evenimentelor realizate in cadrul proiectului

Festivalului Internaţional de Dans si Coregrafie “Arlechin”, 2018:

BOGDAN ANAGNOSTOPOL – reprezentant Consiliul International al Dansului  UNESCO

ALEX FOTESCU – coregraf Opera Brasov

OANA DANIELA IONITA – coregraf, director Scoala de dans ”DANCE PLANET”, Bucuresti

IOANA RADUT, coregraf, director Scoala de dans ”RIVULUS”, Baia Mare

ALINA LEONTE, coregraf, director Scoala de dans ”ALINA LEONTE” Suceava

MARIAN AVADANEI, coregraf, director Scoala de dans ”Prime Dance ”, Iasi

SERGIU ANGHEL, presedinte Uniunea Artei Coregrafice din Romania

OVIDIU DRAGOMAN, director Teatrul de Balet Sibiu

IULIAN RADOI, coregraf, director Asociatia SPECTACOL ART, Bucuresti

RAMONA PALADE, vicepresedinte Federatia Romana de Dans Clasic si Contemporan

CALIN HANTIU, maestru-coregraf, coordonator turneul national Romanian Dance Tour

MIHAELA BALACEANU, profesor-coregraf si director Scoala de Dans Dans Art Open, Buzau si presedinte Asociatia Sportul pentru Toti, Buzau

ROSE MARIE STOCEC BOT, coregraf Liceul de Coregrafie ”Floria Capsali” Bucuresti

LORELEI VISINESCU BARI, maestru-coregraf si director Scoala de dans ”La Sylphide” Bucuresti

SIMONA BAICU, coregraf  Colegiul National de Arta ”George Apostu”Bacau

LIUDMILA CERECECEA, profesor-coregraf Liceul de Coregrafie Chisinau, Republica Moldova

IRINA SLOBODEANIUC, profesor-coregraf, Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice, Chisinau, Republica Moldova

MARIA & GEORGE POSTELNICU, maestri-coregrafi, directori CAMPUS & CONTEST– SAN FRANCESCO DI PAOLA, ITALIA

Pentru detalii, puteţi contacta organizatorii festivalului la numerele de telefon:
FLAVIUS DAMEAN – 0741510849,  CRISTINA TODI  – 0742398497
tel/fax: 0231.511117/email: arlechinromania@gmail.com, dansbotosani@gmail.com,
site: www.arlechinromania.ro / www.dansbotosani.ro  / blog: www.botosanidans.wordpress.com.

Asociatia Cultural-Artistica „ARLECHIN” Botosani
Presedinte, prof. Damean Diana.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.


Lasa un comentariu