Bunatati de toamna. Cum sa alegi cele mai sanatoase zacusti

Toamna se numara… zacustile! Supermarketurile si pietele sunt pline de borcane si borcanase, multe legume proaspete iar noi stim ca acum e momentul sa ne facem proviziile cu bunatati de toamna. Optam categoric pentru produse naturale, dar, in spatele etichetelor frumoase se ascund multe secrete, pe care e bine sa le cunosti inainte de a cumpara produsele. De aceea, iti venim in ajutor cu sfaturi utile despre cum sa alegi cele mai sanatoase zacusti.

Un stil de viata sanatos porneste intotdeauna de la o alimentatie curata, bazata pe produse pline de vitamine, minerale, fitonutrienti necesari unei vieti optime. Cercetatori renumiti din intreaga lume ne atrag atentia permanent asupra faptului ca sistemul digestiv este “al doilea creier al omului” si, prin urmare, trebuie sa acordam o atentie sporita la ceea ce inghitim zilnic, daca vrem sa fim sanatosi. Nu intamplator, studiile au dovedit doua aspecte importante: ce gen de alimente sunt cele mai recomandate a fi consumate si modul lor de preparare. In acest caz, detaliile sunt importante!

Zacustile, deliciul toamnei, sunt produsele la care trebuie sa fim cel mai atenti atunci cand cumparam. Pentru ca, evident, proviziile de toamna insumeaza multe borcane de zacusti, necesare atat pentru micul dejun cat si pentru gustarile rapide de la iarna.

Asadar, in primul rand, optam pentru produse naturale specific romanesti, de la micii producatori locali. Avem, astfel, garantia calitatii si, totodata, sprijinim si ideea de produs artizanal natural.

Cum trebuie sa fie produsele?

E obligatoriu sa fie naturale, de sezon. Produse simple si sanatoase, obtinute prin procesarea legumelor proaspete.

Care sunt legumele necesare?

Zacusca cu ciuperci: vinete coapte, ciuperci, gogosari copti, ceapa, suc de rosii, ulei, sare, piper.

Zacusca cu fasole: vinete coapte, fasole boabe, gogosari copti, ceapa, suc de rosii, ulei, sare, piper.

Zacusca de vinete: vinete coapte, gogosari copti, ceapa, suc de rosii, ulei si sare.

Mare atentie la echilibrul dintre condimentele utilizate: sare, piper, foi de dafin si ardei iute! Pentru diversitatea gusturilor, la Vlavi Cons, zacusca cu ciuperci este usor dulce, iar cea de vinete este putin picanta. La toate cele 3 sortimente, insa, se simte gustul legumelor proaspete, fierte si calite in conditii tehnologice superioare. Legumele sunt taiate marunt si foarte placute la gust.

Cum trebuie sa fie modul lor de preparare?

Produsele sa fie spalate si curatate una cate una. Procesate, in mare parte, manual. In borcane sterilizate, inchise etans.

Fara procesare industriala, fara chimicale, fara indulcitori sintetici. Fara conservanti sau aditivi alimentari.

Adica, doar suc de rosii, ulei, sare, piper si legume sanatoase romanesti! VEZI AICI INTREAGA OFERTA

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.


Lasa un comentariu