Cand iubim sa gatim romaneste

Vacanta nu s-a sfarsit, dar nici mult nu mai este pana la finalul ei. Si iarasi vom duce dorul drumetiilor pe carari de munte si-al serilor linistite, in cantatul greierilor. Da, anul acesta a fost o vacanta altfel, in care pasaportul s-a odihnit in sertar. In care majoritatea dintre noi am redescoperit Romania frumoasa si autentica, Romania de verde si de lemn, de izvoare si de piatra, de manastiri si vechi conace boieresti.

Romania batranilor iesiti seara pe la porti, privind in lungul drumului al carui colb a fost starnit de masina vreunui domn de la oras, acum turist curios in trecere prin satul crezut uitat de lume.

Cu ce suveniruri ne-am intors? De data asta nu cu magneti sau tricouri inscriptionate cu orasul vizitat. Ne-am intors cu pacea data de maretia muntilor si a padurilor lor. Cu amintirea vorbelor gazdelor noastre, in dialectul zonei. Cu gustul fragilor si murelor culese cu mana ta. Cu gustul dumnezeiesc al bucatelor preparate in bucatarii fara stele Michelin, in pensiuni traditionale, in care ingrediente au fost priceperea si dorinta de a multumi oaspetele. Si ce gust avea borsul de gaina din strachina si tocana taraneasca din legume taiate in bucati mari, alaturi de mamaliga mare si rotunda ca o luna plina, aburind pe tocatorul de lemn… De toate iti vei aminti cu nostalgie si cu dorinta de a le revedea si de a le gusta din nou, locuri, oameni si bucate indestulate.

De atatia ani de cand iti este alaturi, Food Evolution stie bine ce iti place si iti aduce bucurie. Si tocmai de aceea a creeat pentru tine „esenta” gustului pe care vrei sa il reintalnesti si acasa la tine, din nou si din nou. Fie ca e vorba de supe si ciorbe, mancare gatita (cu pui, porc, vita sau curcan), meniu vegetarian sau desert.

Desigur, pentru toate tipurile de ciorbe acre, bogate in legume si verdeturi, poti adauga, dupa propria preferinta, Vegeta Bors original, Vegeta Bors cu Legume sau Vegeta Bors cu Verdeturi. Cu oricare dintre ele vei obtine un gust acru autentic, desavarsit, cu tot ce au taratele de grau mai bun: vitamine din grupul B, betacaroten, minerale, aminoacizi esentiali si carbohidrati. Pentru un regal al gustului poti alege Vegeta Bors cu Smantana, care nu va face decat sa intensifice aroma ingredientelor din ciorba.

Aminteam ceva mai sus de tocana, nu-i asa? Poate fi simpla, doar din legume, rasfatate si… intaratate de gustul Vegeta Universal, combinatia originala si ideala de legume si condimente care nu trebuie sa lipseasca din nicio bucatarie. Daca preferi, insa, o tocanita de vitel de lapte si sos de ceapa sau o tocanita de ciuperci cu multe verdeturi, o singura comanda la Food Evolution va face marea diferenta in farfurie, fie ca este vorba despre mancare de legume sau carne prajita ori pe gratar, despre supe ori sosuri.

Imbietorul escalop de pui cu ciuperci sau gulasul de vita sunt exact ca la mama acasa! Indiferent ca e vorba despre cartofi, orez, friptura, supa sau ciorba, bunatatile comandate devin magie in farfurie. Morcovii, ardeiul, ceapa, telina, pastarnacul, frunzele de patrunjel si extractul de carne de gaina, atent si stiintific combinate, te vor face sa te simti din nou oaspete la masa traditional romaneasca dintr-o gospodarie autentica sau o pensiune agroturistica la care ti-a ramas gandul in drumurile tale de vacanta.

Pentru desertul copiilor, sanatos si delicios, va recomandam cu drag produsele naturale Lino Lada. Un borcan cu crema tartinabila are gustul si textura laptelui (lapte integral 18%), cacao dar si gustul celor mai fine alone de padure. Iar pe langa gust mai vorbim si despre portia generoasa de calciu care provine din lapte, vitamine, minerale si antioxidanti, de care oasele au nevoie la orice varsta. Intinde o foaie de aluat, taie triunghiuri, pune in mijloc o lingurita sanatoasa de crema, ruleaza si da la cuptor. Ia uite ce repede se fac cornurile!

Ti se pare complicat si nici nu prea ai chef? Si cine nu te lasa sa duci lingurita cu crema la gura, sa o savurezi pe indelete si sa lasi prepararea cornurilor pentru alta data? Numai bun sa imbogateasca si o inghetata sau sa burduseasca o clatita pufoasa. Copiii (dar si adultii) vor fi incantati!

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.


Lasa un comentariu