Carte-eveniment despre terapia prin microritualuri simbolice

“Actele simbolice”

de Elisabeth Horowitz

Gesturi care elibereaza si vindeca

Aceasta carte, de o valoare culturala exceptionala, nu este un tratat despre paranormal, magie sau teatrologie.

Este o lucrare despre vindecare, pe toate palierele vietii: in domeniul sanatatii, al familiei, financiar, emotional, sufletesc etc.

Utilizand solutii simple, la indemana oricui, avand la baza microritualuri simbolice. Care au o eficacitate extraordinara in viata de zi cu zi.

Oricat ar parea de surprinzatoare, aceste acte simbolice au multe similaritati cu traditii din cultura populara a numeroase popoare si sunt la granita dintre memoria colectiva, psihogeanealogie, arta si traditii identitare.

Cine este autoarea cartii?

Elisabeth Horowitz este un psihoterapeut specializat, de peste douazeci de ani, in psihogenealogie – studiul si analiza arborelui genealogic. Este autoarea a 20 de carti (cu numeroase si fascinante subiecte) de mare succes pe plan mondial.

Cercetarile sale inovatoare au inceput in anii ’80, in cadrul studiilor universitare in psihologie pe care le urma in acei ani. Si intr-un timp cand documentatia pe acest subiect era aproape inexistenta. A fost si este in continuare un om de stiinta extrem de implicat in munca sa de cercetare, pasionat de studiul acestei noi stiinte, psihogenealogia, si de vindecarea ranilor familiale. A fondat, in anul 2000, Asociatia Franceza de Psihogenealogie.

Se spune ca, daca apelezi la aceste acte simbolice, scutesti luni sau chiar ani intregi de psihoterapie… Imagineaza-ti niste solutii simple, gratuite si la indemana oricui. Vorbim aici despre microritualuri simbolice, la care sa recurgi singur sau ghidat de un terapeut si care te despovareaza de greutatile purtate o viata intreaga la nivelul emotional cel mai profund.

Inspirate din diverse curente creative sau din culturile primitive, actele simbolice sunt concepute personalizat, adaptate la traumele pacientului si poseda un caracter unic, original si, fara indoiala, inovator. Au apelat la ele reputati psihanalisti sau psihologi, precum Freud sau Lacan, dovedind o data in plus puterea lor vindecatoare. De la simpla scriere a unor scrisori si pana la punerea in scena a situatiilor care ne-au facut sa suferim, autoarea ne prezinta zeci de exemple concrete rezolvate cu succes de propriii pacienti.

Intr-un interviu acordat siteului nostru, psihoterapeutul Elisabeth Horowitz, autoarea acestei carti remarcabile, la intrebarea “Ce reprezinta actele simbolice in vindecarea vietilor oamenilor?”, ne-a raspuns: “Este o noua modalitate de a face terapie, care nu este bazata pe vorbire, ci pe actiuni care pot vindeca. Sursa este o scurta terapie strategica, mixata cu alte elemente precum ritualurile. Noi putem utiliza imagini, fotografii, haine, scrisori etc.”

Puteti gasi cartile psihoterapeutului Elisabeth Horowitz dand CLICK AICI.

Asadar, ghidul de fata este unul complet si ne ofera, pentru prima oara, o trecere in revista a tuturor actelor simbolice existente pretutindeni in lume.

De la Paris la jungla amazoniana, de la Milano in California, din Chile si pana la hotarele Norvegiei, inepuizabila lor bogatie deschide in fata noastra o sfera nelimitata de contexte in care pot fi aplicate, ajutandu-ne sa ne eliberam de tot ceea ce ne-a intunecat pana acum existenta.

Pe scurt, este o carte de mare valoare documentara si de o exceptionala eficacitate in viata omului contemporan. O carte care nu trebuie sa lipseasca din viata noastra! CLICK AICI PENTRU CARTE

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu