Carti excelente de povesti de Paste pentru copii

Textele creative, designul cartilor, varsta copiilor, latura educativa a lucrarilor etc, toate fac parte din fenomenul cartilor de povesti de Paste pentru copii, care continua sa suscite interesul, atat al editorilor, obligati sa-si reformuleze permanent job-ul din punct de vedere profesional si financiar, dar si al autorilor (scriitori consacrati sau mai putin cunoscuti publicului, eventual straini) sau al parintilor si copiilor (care sunt pretentiosi, schimbatori, informati si doritori de lucruri noi).

Asadar, dragi parinti, am facut o incursiune in universul acestui gen de carti si venim in ajutorul vostru oferindu-va cateva carti excelente de povesti de Paste.

“28 de povesti de noapte buna” de Brigitte Weninger si Eve Tharlet este o carte indragita si de copii si de parinti deopotriva. Pentru copii, iata o colectie frumoasa si generoasa de povesti de noapte buna, nou-noute, care le va indeplini dorinta. Pentru parinti, un izvor de povesti minunate, tocmai bune de spus in fiecare seara celor mici, inainte de culcare. Pentru ca, da, copiii vor mereu “inca o poveste” inainte de culcare, nu-i asa?

Asadar, un inger pazitor, un urs batran, o luna ca un fagure, 28 de povesti de noapte buna. Pline de fantezie si de visare, cu ilustratii adorabile, ce completeaza cu migala si cu atentie vocile autorilor.

“Cum au ajuns elefantii sa aiba trompa” de Rudyard Kipling (adaptare) este o seducatoare incursiune in orizontul de poveste al elefantilor, inca din vremuri indepartate si de mult uitate. Oare cum au ajuns ei sa aiba trompa? O adaptare minunata dupa una dintre povestile pentru copii din cartea “Simple povesti”, scrisa de Rudyard Kipling.

“Talismanul buclucas”, aceasta poveste de aventuri de walko, inseamna: orizonturi noi, curiozitati, imaginatie bogata. Adica, Palaria lui UrSoc, Poiana Iepurasilor, un trifoi cu patru foi, prietenul sau Rila-CavaleRila si drumul catre talismanul fermecat! O carte de care cel mic se va indragosti de la primele pagini!

Ce spuneti, dragi parinti, de aceasta carte minunata, “Peter Pan”, care contine povestea uimitoare a lui Peter Pan de colorat? Si include si un poster mare detasabil?

Ce pot face copiii? Pot aduce povestea si personajele la viata din propria perspectiva prin magia culorilor.

Tinerii cititori vor fi captivati de povestea lui Peter Pan prezentata in doua moduri: pe de o parte, citind extraordinarele aventuri ale acestui erou, pe de alta parte, lasand imaginatia sa zboare si colorand minunatele ilustratii cu scene din poveste.

Cartea include, asa cum va spuneam, un poster care poate fi colorat si agatat in camera tanarului artist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu