Cine este viitorul artist plastic roman care va cuceri lumea

Zilele acestea am intalnit-o pe Laura, un copil frumos si talentat din Romania. Este eleva in clasa a VIII-a din Scoala Gimnaziala ,,Dragos Marin”, comuna Stefan cel Mare, judetul Calarasi, Laurei Bungeac ii place sa citeasca, sa invete, sa comunice cu prietenii si colegii de scoala. Insa, in cazul ei, mai exista ceva. Talentul uimitor la desen, ca un diamant nepretuit, izvoraste din forul ei interior si se revarsa cu iubire si maretie asupra celor care raman uluiti de forta si precizia desenelor sale. Unul dintre milioanele de copii minunati ai tarii noastre, care inca citesc, alearga, se joaca, se bucura de magica lor copilarie.

I-a surprins extrem de placut pe aproape toti dascalii ei. Prin sensibilitatea sa artistica, tehnica de lucru si portretele realizate.

Deosebite prin trasaturi, finete si precizie, desenele redau fidel atat trasaturile fizice cat si starile interioare ale personajelor model.

Portretizarea este modalitatea de lucru aleasa: Regele Mihai, Regina Maria sau diversi prieteni dragi sunt desenati si/sau pictati cu emotie, talent si fidelitate.

Cel mai sincer despre Laura Bungeac vorbesc profesorii ei, care i-au intuit talentul inca de la primele desene si o sustin pe drumul artistic.

Placut impresionati si bucurosi ca este eleva lor.

Declaratiile lor sunt un credit important pentru Laura, pe drumul afirmarii artistice.

Cel mai bine o cunoaste profesoara de religie si de limba si literatura romana, doamna Florina-Adina Costache:

„Laura Bungeac, copil frumos si talentat este ingerul pe care fiecare dascal si-l doreste aproape, este motivul pentru care vrei sa continui sa-i inveti pe ceilalti, este raspunsul muncii ce pare zadarnica un timp…

Laura a descoperit prin clasa a V-a aceasta pasiune-desenul, singura, in cautarea unui mod de a se exprima. Si-a dat seama ca prin desen poate gasi raspunsuri, prin desen poate fi EA.”

Fetita talentata este indragita si de doamna diriginta Elena Ivan, profesoara de matematica:

,,Laura invata foarte bine, este constiincioasa, prezinta un interes deosebit pentru disciplinele limba romana, engleza, desen si religie, interes concretizat in participarea la concursuri scolare la aceste materii. Are un vocabular bogat, prezinta coerenta si cursivitate in exprimare, abilitati crescute de comunicare, are o atitudine pozitiva fata de scoala si familie, interactioneaza si colaboreaza foarte bine cu colegii si profesorii. Eleva este perseverenta, isi pregateste lectiile cu constiinciozitate, invata sistematic. Este activa si atenta la ore, nu absenteaza, are un spirit de observatie foarte dezvoltat; dispune si de o imaginatie bogata, revenind totusi la realitate.”

Talentul Laurei a fost desigur observat si de profesoara sa de educatie plastica:

„Desi o cunosc doar de doi ani, am fost surprinsa placut sa descopar intr-un copil sensibil un munte de talent. Spirit competitiv, nu se dezice de la niciun fel de tehnica de lucru. Admir la ea in mod deosebit inclinatia spre portretistica, lucru ce a facut-o remarcata in cadrul unor concursuri la care a participat. A redat cu detalii fizionomia unor personalitati istorice: Regele Mihai, Regina Maria, emotionand juriul. In cazul in care ar urma un liceu de specialitate, cu siguranta ar deveni un nume cunoscut in lumea artei.”

Profesor Lorena Dutu

Ce simte, ce traieste Laura Bungeac in fata panzei albe?

,,Sentimentul creionului in mana, felul cum periile pensulei lasa urme pe foaia alba, creand un intreg univers doar al meu, ma ajuta sa ma deschid in fata sentimentelor coplesitoare. Aici e locul in care ma pot detasa de restul lumii, de sunetele din jurul meu, intrand intr-o transa, inecandu-ma in creatie si inspiratie. Modul in care realitatea devine o iluzie, fiind ancorata doar de bucata de hartie. Acestea sunt motivele pentru care continui sa ma exprim prin intermediul desenului…”

Laura Bungeac

„In anul scolar 2017-2018, a participat la Olimpiada Nationala ,,Universul cunoasterii prin lectura”, ce s-a desfasurat in Galati. Pentru portofoliul pregatit de echipajul din Calarasi, Laura a realizat doua portrete ale Regelui Mihai I al Romaniei.

Anul acesta a participat la un  concurs intitulat ,,Recunostinta fauritorilor Marii Uniri” cu un portret al Reginei Maria… Sunt doar cateva din reusitele elevei cu care imi place sa lucrez.

Imi doresc ca Laura sa reuseasca in viata pentru care aripile-i ii sunt deja intinse catre nemarginit… Sper sa continue sa viseze, sa nu renunte la acest dar, desenul, sa ramana mereu acel copil cu ochii curiosi, zambitori in fata desenelor ce prind viata datorita mainilor atinse de magie…”

Profesor Florina-Adina Costache (adina_craciunescu@yahoo.com)

Asadar, sustinerea si increderea profesorilor in performanta ei profesionala sunt maxime. Iar premiile obtinute confirma talentul tinerei artiste.

Speram ca viitorul ii va demonstra Laurei Bungeac faptul ca exista un loc unde se dezvolta, sub lumina reflectoarelor, cele mai noi talente in arte plastice, fiind pentru ea un sprijin pentru debutul unei cariere artistice nationale si internationale!

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.


4 comentarii la Cine este viitorul artist plastic roman care va cuceri lumea

 • Costache Georgeta  spune:

  Felicitări,Laurei ….însă, cei ,care scot la iveală aceste genii sunt mai presus ….” jos palaria”

 • Great Fashion  spune:

  Multumim! Copiii Romaniei merita toata atentia noastra.

 • Mariana Berinde  spune:

  Felicitări și mult succes in cariera de artist plastic!Ești invitată să expui la Cluj la galeria mea in programul de promovare a tinerelor talente!
  Galeria de artă Mariana Berinde

 • Great Fashion  spune:

  Ne bucuram tare mult ca o apreciati pe Laura Bungeac si o invitati sa expuna in cadrul prestigioasei dvs galerii de arta!
  Va multumim din suflet!
  I-am transmis datele dvs de contact doamnei profesor Florina-Adina Costache (adresa dansei este: adina_craciunescu@yahoo.com) pentru a comunica cu dvs.
  O zi minunata va dorim!
  Great Fashion

Lasa un comentariu