Care sunt atlasele pentru copii cele mai utile in educatia alternativa

Atlasele pentru copii reprezinta calatorii fascinante in jurul lumii, care provoaca creativitatea, inteligenta si dorinta de cunoastere a princhideilor, intr-un mod placut si extrem de fascinant. Micul Explorator va fi incantat sa citeasca aceste carti uimitoare!

Astfel, continentele, tarile, peisajele variate, fauna, datele istorice si geografice, obiceiurile, cultura si curiozitatile… toate acestea sunt descifrate si invatate pe rand, copiii insusind aceste cunostinte intr-un mod deosebit de relaxant si atractiv.

Atragem atentia parintilor in mod deosebit asupra acestui gen de lucrari – atlasele, de tip enciclopedie – sunt o categorie aparte de lucrari educative pentru copii (in varsta de minim 8 ani). Educatia alternativa nu exista fara aceste carti in biblioteca scolarilor in mod obligatoriu.

Pentru ca pe langa informatii de calitate si ilustratii sugestive, aceste volume sunt reale bijuterii culturale pentru cei mici, cu un aport educativ de neeegalat. Color, scrise si ilustrate in design modern, cu talent literar si atractivitate expresiva, aceste carti pline de misterul cunoasterii vietii reusesc sa fascineze in realitate cele mai curioase minti ale copiilor.

“Atlasul Marilor Curiosi”

de Alexandre Messager si L’Atelier Cartographik

Copiii sunt curiosi si nerabdatori sa afle multe lucruri despre lumea in care traiesc. Haideti sa ii aducem intr-o calatorie in jurul lumii, in care ei sa descopere peisajele variate, fauna, economia si cultura fiecarui continent!
Aceasta carte este foarte bogata in informatii educative si ilustratii color deosebite.

Imbinand informatia de calitate si adecvata cu spiritul jucaus, lucrarea prezinta continentele lumii sub lupa, dezvaluind la fiecare urmatoarele:

 • „Fisa de identitate” a fiecarui continent si o introducere cu informatii generale (istorice si geografice).
 • O harta cu tarile care alcatuiesc fiecare continent, cele mai importante orase ale acestora, formele de relief specifice, animalele locale si constructiile cele mai faimoase.
 • O prezentare a unor instrumente muzicale si a unor obiecte de imbracaminte traditionale.
 • Teste care va vor ajuta sa va familiarizati cu bucataria traditionala si cu sarbatorile locale, sa aflati ce animalele traiesc in zona respectiva, sa-i descoperiti pe cei mai mari producatori (de legume si fructe, de cereale, de diamante, de masini…) sau sa va imbogatiti cunostintele de geografie!
 • Infografice amuzante din care puteti afla care sunt tarile cu cele mai multe conexiuni la internet, statele cu cei mai bogati locuitori sau acelea in care se cheltuiesc sume importante pentru educatia copiilor.
 • Anecdote pentru micii si marii curiosi.

Pe scurt, o carte educativa si relaxanta, un set complet de resurse educationale. Cu un continut atractiv deopotriva prin grafica si joc literar, oferind micilor cititori un mod placut si instructiv de a-si petrece timpul, jucandu-se si invatand cu placere. Un atlas care ii ajuta pe copii sa priveasca si sa inteleaga lumea intr-un mod agreabil si plin de invatamnite! CLICK AICI PENTRU CARTE

“Atlasul copiilor. EUROPA”

de Andrea Schwendemann

Tari, oameni, animale, recorduri

In noul context geografic, informational, politic si european in care ne aflam in prezent, un atlas pentru copii despre Europa este ma imult decat binevenit. Pentru ca cei mici gasesc astfel raspunsurile la intrebarile care ii framanta si nu au curajul sa si le exprime de multe ori.

De exemplu: Ce ii uneste pe oamenii din tarile europene? Ce este Uniunea Europeana? Si care este cel mai lung fluviu din Europa? Hai sa descoperi catacombele din Paris, gigantul bizon european din Polonia Rasariteana, Cheile Tara si cea mai mare cladire din Europa!

Draga copil, cu acest atlas vei invata sa citesti o harta. Iar intrebarile si jocurile despre tari te ghideaza pentru a descoperi cat mai multe informatii despre ele. Numeroasele fotografii si ilustratii iti ofera informatii suplimentare si (uneori) amuzante despre Europa.

Cum este construita cartea? Fiecare tara are un scurt fragment informativ istoric si geografic, urmat de mici pasaje informative despre caracteristicile principale ale tarii: pasari, animale, fluvii, obiceiuri, traditii, curiozitati etc. Si se incheie cu un test-surpriza, in care copiii sunt provocati sa raspunda la cateva intrebari, pentru a li se verifica cunostintele deja obtinute.

In plus, atlasul contine: harti adaptate varstei copiilor, informatii si recorduri despre tari, oameni, relief si animale si o imagine enciclopedica a Europei in date. Hartile contin simboluri care le descopera copiilor lucruri interesante: atractii turistice, animal, planta, om, Aventura/pericol, mancare, sport, limba vorbita. Textele sunt scurte si scrise pe un ton jucaus si apreciat de copii, bogatia de poze color este incantatoare pentru ochii copiilor. CLICK AICI PENTRU CARTE

“Atlasul ciudateniilor”

de Clive Gifford si Tracy Worrall

Aceasta carte este o adevarata declaratie de dragoste la adresa planetei Pamant si o invitatie la a o cunoaste, ambele adresate copiilor. Descopera lumea uimitoare si diversa in care traim, drag copil! Invata ca Pamantul este o planeta uimitoare si variata care are o incredibila diversitate de oameni, locuri si vietati!

Povestea cartii incepe cu un scurt istoric al planetei. Copiii afla ca pe Pamant sunt mai mult de 7 miliarde de oameni, cu propriile preocupari, traditii si stil de viata. Iar peisajul surprinzator – polii inghetati, deserturile toride, luxuriantele paduri tropicale, uriasele pesteri si canioane stancoase, remarcabilele fluvii, lacuri si oceane – ofera adapost unei extraordinare varietati de plante si animale.

Acest minunat atlas cuprinde informatii despre o multime de fenomene naturale, evenimente si lucruri create atat de natura, cat si de om, care fac din planeta noastra un loc atat de fascinant.

Aceasta calatorie in jurul lumii il va purta pe copil prin toate tarile si continentele planetei, iar in timpul ei vei vedea cat de variata poate fi lumea noastra. Astfel, cei mici vor descoperi multe informatii despre tari si diferite zone din lume si vor cunoaste cateva dintre cele mai misterioase si mai neobisnuite animale, locuri, obiecte si evenimente.

Cartea beneficiaza de informatii extrem de utile si correct explicate, pe intelesul copiilor. Sunt prezentate continentele, fiecare cu o scurta descriere istorica si geografica, apoi, tarile fiecarui continent in parte. Dragi copii, haideti sa pornim intr-un fascinant tur al lumii! CLICK AICI PENTRU CARTE

“Atlasul copiilor: LUMEA”

de Andrea Schwendemann

Tari, oameni, animale, recorduri

Atlasul lumii ii poarta pe copii intr-o calatorie in jurul Pamantului. De la padurile amazoniene, la piramidele egiptene si cel mai mare oras din lume (Tokyo), de la desenele rupestre pana la navigatie si cea mai veche harta a lumii.

Cine sunt cartografii? Cum functioneaza sistemul de navigatie? Ce este scara unei harti? Ce tipurI de harti exista? Intrebari extrem de incitante si de utile pentru dezvoltarea cunostintelor generale ale copiilor.

In plus, cartea contine si harti ale lumii despre:

 • Recorduri mondiale;
 • Recorduri ale tarilor;
 • Recorduri climatice;
 • Recorduri marine.

Cei mici invata despre continente si regiuni. Hartile de inalta calitate, moderne si adecvate varstei, prezinta toate continentele, tarile, muntii, raurile si orasele mari. Iar numeroasele texte, fotografii si ilustratii ofera informatii suplimentare si (uneori) amuzante despre lume.

De asemenea, intrebarile si jocurile despre tari ii ghideaza pe cei mici pentru a descoperi cat mai multe lucruri interesante despre acestea, precum:

 • Harti moderne, politice si fizice, adaptate varstei copiilor;
 • Informatii si recorduri despre tari, oameni, relief si animale;
 • Jocuri si intrebari despre tarile prezentate in atlas;
 • Steagurile tuturor tarilor din lume.

Asadar, este o carte foarte frumoasa, color, modern ilustrata, bogat informativa, un real montaigne-rousse enciclopedic de neegalat. Copiii vor indragi imediat acest atlas care vorbeste mintii si imaginatiei lor si vor asimila in joaca cunostintele dobandite. CLICK AICI PENTRU CARTE

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu