Carti utile in educatia alternativa pentru copiii de varste mici

De la poveste si joaca, la educatie. Pe plan mondial, cu precadere in ultimii ani, si-au facut aparitia o serie de extrem de utile in educatia alternativa pentru copiii de varste mici.

Carti de stiinte, despre mari si oceane, castele sau Spatiu, care se contrituie intr-o modalitate viabila pentru a potoli setea de cunoastere a copiilor, dorinta lor de a se juca si, in acelasi timp, pentru a veni in sprijinul vostru, al parintilor cautatori de idei educative potrivite.

Fiind determinate de interesul din ce in ce mai mare al parintilor de a-si educa copii si in variante alternative, aparitia acestor lucrari, educative dar si distrative, constituie fie o varianta viabila la sistemul clasic de invatamant, fie il completeaza in chip fericit. Pentru copiii in varsta de minim 5 ani.

Iata, dragi parinti, cum informatia si joaca pot fi impreuna, intr-un regim educativ cu totul inedit si surprinzator! Color, cu texte pline de imaginatie si creativitate, o grafica cat mai fascinanta, ilustratii si desene delicate si foarte expresive.

“Prima mea carte despre MARI si OCEANE “

de Matthew Oldham

O carte bogata in informatii stiintifice explicate pe intelesul celor mici, care ii cucereste prin designul deosebit atat pe copii cat si pe parinti deopotriva!

Cei mici vor fi incantati sa descopere lumea marilor si oceanelor, ce animale traiesc in mari, ce reprezinta coastele marilor si oceanelor, de ce si cum se camufleaza multe vietati marine, cum se constituie reciful de corali, cum se formeaza valurile, cine sunt gigantii oceanelor si padurile de alge Kelp.

De asemenea, copiii vor fi fascinati sa afle noutati despre explorarea fundului marilor si oceanelor, despre cum unele animale calatoresc si traverseaza pe distante mari din mari si oceane,despre Oceanul Arctic, barcile mici si vapoarelor mari, creaturile din adancuri si in ce consta hrana oamenilor din apele marilor si oceanelor.

Asadar, aceasta carte este plina de creaturi uimitoare, peisaje acvatice incantatoare si o multime de lucruri care se petrec in adancurile apelor. Pe toate acestea copiii le pot descoperi si discuta impreuna.

Lucrarea se incheie cu harta marilor si a oceanelor, cuprinzand principalele notiuni de interes si de retinut pentru memoria copiilor. Cartea color are o certa valoare educativa. CLICK AICI

“Prima mea carte despre CASTELE”

de Dr. Abigail Wheatley

Mistere, curiozitati, fragmente de istorie uitata… Oare ce sunt castelele, dragi copii? Ce se intampla in urma cu sute de ani? Cine putea detine castele in acele vremuri?

Regii, reginele si nobilii devin personajele-prietene ale copiilor in aceasta poveste minunata.

Aceasta carte incantatoare contine numeroase imagini care ilustreaza viata de odinioara de la castel, insotite de cuvinte si explicatii extrem de utile. De asemenea, cei mici vor trebui sa caute aici diverse lucruri despre care sa discute cu prietenii, parintii sau profesorii. Este modul ideal prin care copiii pot descoperi si invata mai multe despre castele si vremurile in care acestea au fost construite si au functionat.

In paralel cu desenele grafice color deosebit de expresive si atragatoare, copiii afla numeroase lucruri despre cine sunt oamenii de la castel, cum se construieste un castel, cine locuieste in interiorul castelului, cum se organiza un ospat de pomina, care erau animalele de la castel, cum era o zi obisnuita la castel si, mai ales, ce se petrece in afara zidurilor castelului.

Copiii vor fi fascinate de existenta cavalerilor si vor afla cum deveneai cavaler, cum se organiza competitia numita “turnir”, cum se apara un castel, dar si cum aveau loc distractiile la castel, ce suita de servitor si bunuri avea un rege, regina sau nobil. Cartea se incheie cu o scurta istorie a castelelor. CLICK AICI

“SPATIUL. Prima mea enciclopedie”

de Emmanuelle Kecir-Lepetit

Aceasta carte dezvolta spiritul de aventura al copiilor, care sunt curiosi si dornici de calatorii inedite. De data aceasta, in COSMOS! Bine ati venit, dragi copii, la planetariu! Acest muzeu ciudat, care se aseamana cu un cinema, va ofera ocazia unei calatorii in spatiu pentru a intelege mai bine Universul. Sunteti gata de Aventura?

Galaxie, Univers, Bing Bang, stelele, Cosmosul, luneta astronomica, telescoape, sistemul solar, Soarele, cele 8 planete, asteroizii, Luna, primele rachete, cucerirea Spatiului, lansatoarele spatiale, navetele spatiale, viata in Spatiu, misiunile viitorului, cometele, aurole polare, OZN… toate aceste notiuni sunt descoperite de cei mici prin informatii clare, adecvate varstei lor si asezonate cu ilustratii color de mare efect, care ii cuceresc in totalitate pe cei mici.

Astfel copiii asimileaza in joaca informatii educative cu privier la intrebari precum: Cum s-a nascut Universul?; Cum face Soarele sa pastreze toate planetele in jurul lui?; De ce straluceste Luna?; Cine a inventat prima racheta?; Cate persoane pot urca intr-o naveta spatiala?. educatia alternativa se implineste astfel intr-un mod fericit deoarece acest gen de resurse educationale completeaza foarte bine educatia formala, clasica.

Astfel, raspunsurile, scurte si explicite, date copiilor in aceasta carte, sunt ilustrate cu ajutorul desenelor si fotografiilor si raspund intrebarilor pe care si le pun copiii de la cele mai mici varste. CLICK AICI

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu