Cum ajutam copiii sa inteleaga lumea inconjuratoare?

Pentru copii, lumea inconjuratoare este o mare necunoscuta iar misiunea noastra, ca parinti, este de a-i ajuta sa o cunoasca si sa o inteleaga, astfel incat deprinderile si abilitatile lor la viata de zi cu zi sa fie cat mai usoare si mai placute pentru ei.

In procesul de invatare si asimilare a cunostintelor, educatia alternativa devine o prioritate si o necesitate.

Asadar, intrebarea reala este: Cum ajutam copiii sa inteleagă lumea inconjuratoare?

Cei mici (in varsta de minim 5 ani) au o multime de intrebari, care toate incep cu “De ce” si parintii sunt adeseori exasperati.

De aceea, dragi parinti, nu va ingrijorati, exista carti care acopera excelent setea de cunoastere a celor mici, in care informatiile despre plante, vreme sau Luna, alaturi de desenele inovatoare si designul deosebit sunt de-a dreptul cuceritoare pentru copilasi, ei invatand astfel notiuni fundamentale in joaca, fara efort si cu mare bucurie. Le analizam pe rand.

“Intrebari si raspunsuri istete despre PLANTE”

de Camilla de la Bédoyère

Multitudinea de informatii, limbajul sugubat, desenele creionate cu multa imaginatie si coloristica vie si atragatoare fac din aceasta lucrare un mini laborator de botanica pentru cei mici. In care notiunile despre plante sunt exprimate cu talent literar si atractivitate expresiva.

Asadar, raspunsuri la intrebari precum:

De ce ALBINELE au cosulete pe picioare? Care planta miroase a sosete PUTREZITE? De ce LILIECII sunt importanti pentru plante?

Dragi copilasi, sunteti CURIOSI si aveti foarte multe intrebari?
Cartea aceasta este plina de raspunsuri care va vor uimi!

Ilustratii amuzante si intamplari nemaipomenite iti vor dezvalui tot ce este mai fascinant, extraordinar si de-a dreptul grozav despre Plante.

Noutati, curiozitati si informatii asimilate in joaca. ce sunt plantele, cum traiesc ele, soiuri de plante, cum pot fi plantele in siguranta, despre dinozauri, girafe, rosii, mere, fructi, nuci, lilieci, toate acestea intr-un carusel de informatii extrem de utile si de interesante!

Scrise pe intelesul celor mici, avand creionate pasari si animale, ca buni prieteni ai copiilor, toate informatiile se asimileaza usor, jucaus si intr-un mod foarte atractiv pentru copii. CLICK AICI

“Intrebari si raspunsuri istete despre VREME”

de Philip Steele

Ce este vremea, de ce exista, unde se formeaza, de ce bate vantul, musonul de vara, ploaie, noroi, canicula, uragane, nori de furtuna, fulgii de zapada, Aleea Tornadelor, sateliti spatiali, termometre etc – o avalansa de informatii inedite, explicate in limbajul celor mici si foarte atragatoare ca design si culori.

Asadar, raspunsuri la intrebari precum:

De ce este apa MINUNATA? Unde se afla ALEEA tornadelor? De ce bate vantul?

De ce ploaia este uneori de culoare rosie? Poate ploua cu broaste si serpi?

Draga copile, esti CURIOS si ai foarte multe intrebari?

Cartea aceasta este plina de raspunsuri care te vor uimi!

Ilustratii amuzante si intamplari nemaipomenite iti vor dezvalui tot ce este mai fascinant, extraordinar si de-a dreptul grozav despre Vreme.

Nu in ultimul rand, nelipsitele pagini “Stiai ca?” si “Intrebari si raspunsuri” dezvaluie raspunsurile necesare la cele mai multe dintre “de ce-urile” celor mici, insetati de curiozitate si doritori de informatii despre lumea in care traiesc.

O carte extrem de educativa si utila. CLICK AICI

“Intrebari si raspunsuri istete despre LUNA”

de Anne Rooney

Cand vine vorba de Luna, nenumarate sunt intrebarile copiilor!

Aceasta carte are marele merit de a le explica celor mici, pe intelesul lor, notiunile generale si utile despre Luna, imbinand informatia cu desene atractive si jucause.

Astfel, ei primesc la raspunsuri scurte la intrebari precum: Ce este Luna, cum s-a format luna, daca exista munti pe Luna, care este partea ascumsa a Lunii, daca Luna isi schimba forma, cum poate Luna sa schimbe marea, daca putem trai pe Luna etc.

Care alte PLANETE au sateliti naturali (luni)?

Pe Luna este MAI FRIG la poli?
S-ar putea LOVI Luna de Pamant?

De asemenea, paginile “Stiai ca?”, “Intrebari si raspunsuri”, “Cati ca noi?” fac deliciul celor mici, care le vor citi pe nerasuflate.

Totodata, informatiile despre cratere, cutremure, urme de pasi pe luna, sateliti, astronauti, planete sunt prezentate intr-un limbaj educativ si adecvat varstei lor, astfel incat totul pare a fi o joaca de copil. CLICK AICI

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu