Denissa Bularda (Global Learning): “Acolo unde multi copii se plang ca este greu, ai nostri zambesc si sunt foarte buni!”

– interviu –

Denissa Bularda este, in Romania, un nume sinonim cu educatia.

A inceput ca absolventa de Politehnica, apoi de Filologie, Sectia Romana–Engleza, apoi a studiat limba germana (toate, in Bucuresti), a fost, pe rand, laborant, inginer, profesor in invatamantul de stat si trainer pentru firme, fundatii si diverse institutii private.

Avand o experienta de predare de 27 ani, a scris si a publicat culegeri de gramatica atat de limba romana cat si de limba engleza si alte materiale educationale. Este sufletul companiei de cursuri de informatica si de limba romana, engleza si germana pentru copii si adulti, intitulata anume, GLOBAL LEARNING.

O discutie cu Denissa Bularda este cel putin la fel de placuta ca un tur virtual in lumea limbilor straine si a informaticii. Dezvaluie un caracter energic si impetuos, o persoana care si-a dezvoltat propria firma din dorinta sincera de a educa frumos si de a implini creativ evolutia creativa si informationala a copiilor. Spirit de cercetator, pasionata inca din liceu de lingvistica, limba romana si limbile straine, mereu deschisa spre ceea ce este nou pe plan mondial, a cautat in permanenta sa isi depaseasca limitele si sa creeze produse educationale inovatoare, care sa revolutioneze procesul educational clasic.

Astfel, imbinand limbile straine cu informatica, si-a dezvoltat propria metoda de predare, unica in Romania.

Great Fashion: Prin produsele educationale frumoase pe care le oferiti copiilor la GLOBAL LEARNING, aveti permanent in vedere bucuria lor de invata, astfel incat, spuneti dvs, “invatarea sa fie ridicata la un alt nivel: de placere, de asimilare de drag, din curiozitate, din stare de bine”. Ce inseamna sa fii un pedagog adevarat? Cat de important este ca celor mici sa le placa sa invete, sa fie atrasi de universul magic al limbii romane si al limbilor straine?

Denissa Bularda: Un pedagog adevarat urmareste dezvoltarea copiilor atat din punct de vedere al cunostintelor si abilitatilor de asimilat cat si din punct de vedere al increderii in sine. Un pedagog sprijina copilul sa fie curios, sa afle, sa invete cu placere, sa se indragosteasca de invatare chiar, pentru ca va avea parte de ea toata viata. A invata copilul sa invete si sa ii si placa acest proces intra clar in sarcina unui pedagog adevarat.

Great Fashion: Educatia, pentru dvs, este un proces complex, care se implineste din mai multe domenii. Astfel, GLOBAL LEARNING inseamna: cursuri cu profesor si cursuri sub forma de produse online, creatie de soft educational si alte produse educationale (culegeri video, filme povesti, materiale pentru dezbateri) si meditatii de limba romana, engleza si germana pentru copii si adulti. Cum reusiti sa le combinati pe toate in mod armonios? Aveti o “reteta a succesului” dvs?

Denissa Bularda: Am invatat sa ma organizez, in timpul zilei predau cursurile, adica meditatiile cum le numesc copiii, apoi, seara, scriu culegeri de gramatica, creez cursuri si culegeri video, eu ma ocup de materia in sine, iar colegii mei, furnicutele graficiene, se ocupa de realizarea grafica a acestora, filme in 2D si 3D  etc.

Great Fashion: Ne puteti impartasi cateva dintre metodele si din activitatile pe care le propuneti cursantilor dvs pentru invatare?

Denissa Bularda: Metodele sunt in functie de materia respectiva. La romana, unde avem si examene pe tot parcursul scolar, lucram atat materia scolara toata, cat si participam activ la activitati diverse, speciale, cum ar fi ateliere de compuneri, festivalul cartilor, concursul de creatie literara, clubul de lectura si clubul de dezbateri. Astfel copiii devin cu adevarat foarte buni, au curaj sa vorbeasca in fata unei comisii, au vocabular foarte frumos etc.

Pentru limbi straine, lucram literatura din carti audio multe, gramatica, conversatie, insa, ceea ce le place copiilor cel mai mult este metoda de a-i implica pe ei in actul predarii. Aceasta metoda pe care am tot aranjat-o si slefuit-o este de o eficienta nemaipomenita. Ei devin chiar si tutorii celor mai mici, pe masura ce cresc, evident.

Si colegii de la informatica, programare, au mare succes, copiii invata programare cu o placere deosebita si sunt foarte buni la scoala. Acolo unde multi copii se plang ca este greu, ai nostri zambesc si sunt foarte buni.

Great Fashion: Asadar, GLOBAL LEARNING are succes pentru ca este o formula speciala de educatie a copiilor si adultilor. Ce le spuneti parintilor doritori sa isi inscrie copiii la cursurile dvs?

Denissa Bularda: In primul rand, le spun ca ii sprijinim pe copii sa fie foarte buni la scoala, unde ei au nevoie sa performeze, au examene, apoi pentru examenele de limba straina Movers, Flyers, PET, FCE si tot asa mai departe, insa, mai mult decat atat, prin activitati culturale deosebite si prin metoda noastra de a implica elevii in predare, in prezentari de lectii noi, in exercitii de gandire critica si creativa, ii invatam pe copiii dumnealor SA INVETE si SA LE PLACA INVATAREA.

Iar din punct de vedere financiar, parintele plateste meditatiile, participarile la cluburi sunt bonus.

Astfel, copiii ADORA sa fie cu noi!

 

Foto 1,2: © Denissa Bularda

Un interviu realizat de Great Fashion. Orice utilizare a continutului acestui interviu presupune citarea sursei si necesita obtinerea acordului prealabil, in scris, din partea Great Fashion.

Toate drepturile rezervate © Great Fashion 2022

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu