Cristian Munteanu: “Intotdeauna este bine sa faci lucrurile corecte din motivul corect.”

interviu

Piata de training si coaching din Romania a evoluat dupa 1989, ajungand in prezent la o anumita organizare benefica, desi ramane destul de mica comparativ cu Occidentul. Fara a fi o terapie sau o consiliere, Coaching-ul Transformativ este una dintre cele mai complexe metode de dezvoltare personala si profesionala, depasind valoric coaching-ul clasic.

Cristian Munteanu este licentiat al Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. In prezent, este fondatorul Coaching & Training Transformativ si Master Trainer Wingwave (singurul trainer din Romania cu competente de formare pe Wingwave). De asemenea, este Master Trainer NLP si Coach NLP si Wingwave. Pana la acest stadiu, a urmat zeci de cursuri in tara si strainatate (de ex. Besser Siegmund Institute – Germania) pentru certificari de valoare si pentru a deveni un profesionist in acest domeniu.

De asemenea, Cristian Munteanu este membru al Asociatiei Romane de Programare Neuro-Lingvistica si al Societatii Romane de Coaching. Expertiza sa insumeaza, pana in prezent, peste 6000 ore experienta in coaching individual si peste 2500 ore experienta de training.

In plus, Cristi este si o personalitate deosebita prin prezenta si discurs, un om pe care il simti prieten de la prima intrevedere, un profesionist pasionat de lucrul cu oamenii si care stie, prin tehnicile pe care le foloseste, sa te determine sa-ti reactivezi inteligenta emotionala si sociala, pentru transformarea si excelenta ta personala si profesionala.

Great Fashion: Cristi, iti multumim pentru ca ai acceptat invitatia noastra de a ne acorda un interviu. Privind in urma, de ce ai ales acest drum?

Cristian Munteanu: Cu drag. Am ales acest drum pentru ca imi plac oamenii si imi plac rezultatele. Imi place sa ajut oamenii, sa vad ii vad cum cresc si se dezvolta. Iar structura pe care mi-a dat-o Facultatea de Economie m-a impins catre rezultate, sa caut instrumente puternice, care au rapid rezultate.

Great Fashion: Ce reprezinta, mai exact, Coaching-ul Transformativ? Ce domenii abordeaza si la ce nivele?

Cristian Munteanu: In coaching se pleaca intotdeauna de la un obiectiv. Desigur, Coachingul are doua ramuri – cel Conversational, in care pui numai intrebari si sustii clientul pentru a-si gasi raspunsurile si schimba comportamentele – si cel Transformativ, in care, dupa stabilirea obiectivului, cauti in primul rand piedicile pe care clientul le are si il ajuti sa le inlature. Aici, nivelul este mai profund, iar schimbarea se face din interior catre exterior.

Eu folosesc in lucrul individual foarte mult Wingwave Coaching, care este un instrument minunat, pentru ca imi permite sa ajung foarte usor la radacina problemelor si sa lucrez direct pe ele. Folosesc de asemenea si multe instrumente din NLP (Programare Neuro-Lingvistica), dar si altele.

Great Fashion: Cum ii poate ajuta pe oameni Coaching-ul Transformativ?

Cristian Munteanu: In foarte multe moduri. Este greu sa faci performanta, chiar daca ai cea mai buna masina, daca mergi cu frana de mana trasa. Unul din cele mai simple moduri de a ajuta oamenii sa isi atinga obiectivele este sa ii ajuti sa nu isi mai stea in cale. Intotdeauna este bine sa faci lucrurile corecte din motivul corect.

Great Fashion: Pe scurt, ce este NLP (Programarea Neuro-Lingvistica) si cum ii ajuta pe oameni?

Cristian Munteanu: NLP – sunt multe definitii, dar pentru mine este Manualul de Utilizare a Creierului. La toti ni se da un creier la nastere, dar nu ne invata nimeni cum functioneaza. Pe parcursul vietii obtinem rezultate, unele care ne plac, altele nu. NLP-ul ne invata cum functioneaza creierul nostru si al celorlalti si cum putem sa il folosim mult mai eficient. Astfel, ne poate ajuta in orice domeniu al vietii.

Great Fashion: Ce reprezinta Wingwave si care sunt beneficiile sale pentru viata si sanatatea oamenilor?

Cristian Munteanu: Wingwave Coaching este un instrument minunat, cu care putem ajuta oamenii sa isi atinga mult mai usor obiectivele, indiferent daca este vorba de viata profesionala sau personala. Putem gasi si procesa toate evenimentele care blocheaza clientul. Starea de sanatate este tot un obiectiv. In momentul in care se prelucreaza cauzele problemelor si avantajele negative din problema, corpul va intra in vindecare, pentru ca sanatatea este starea de normalitate a corpului.

Great Fashion: Cine apeleaza la serviciile tale? Cat dureaza la tine o sesiune de Coaching?

Cristian Munteanu: Nu exista un tipar anume. Cel mai tanar client a avut cam 6 ani, cel mai in varsta peste 75. La mine apeleaza toate persoanele care vor rezultate mai bune in viata lor, fie ca vorbim de scoala, serviciu, relatii, sanatate.

O sedinta dureaza maxim 2 ore.

Great Fashion: Coaching-ul este necesar pentru business, dar si pentru viata personala. Cum sunt programele de training si dezvoltare pe care le desfasori?

Cristian Munteanu: In partea de training, in septembrie incep la Bacau grupe de Practitioner si Master NLP (Programare Neuro-Lingvistica). La ora aceasta cred ca sunt printre cele mai complexe si complete programe de dezvoltare personala. Fiecare dureaza 9 module (1 weekend, fiecare modul) si se vor desfasura pana in mai 2019.

Pe de alta parte, vreau sa impartasesc si din experienta mea de coaching si in august 2018 voi sustine o noua formare de Wingwave Coach, de aceasta data la Cluj Napoca.

Great Fashion: Privind inainte, unde te vezi peste 10 ani, pe plan profesional? Tot in acest domeniu, al Trainingului si Coaching-ului Transformativ?

Cristian Munteanu: Desigur. Probabil ca nu in acelasi fel cum lucrez azi, dar sunt sigur ca tot cu oamenii voi lucra.

 

Foto 1,2,3,4: © Cristian Munteanu

Un interviu realizat de Great Fashion. Orice utilizare a continutului acestui interviu presupune citarea sursei si necesita obtinerea acordului prealabil, in scris, din partea Great Fashion.

Toate drepturile rezervate © Great Fashion 2018.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.


Lasa un comentariu