Cum ii influenteaza moda pe copii

Intotdeauna, in orice imprejurare ne-am afla, comunicam simultan atat verbal cat si nonverbal. Se pun, insa, intrebarile firesti: Cand luam in considerare mesajele verbale? Cand ne bazam pe cele nonverbale? Mai precis, putem stabili o balanta sigura intre ele? Cu certitudine, da. Pentru ca suntem adulti.

Dar, copiii? La ce varsta incep ei sa-si dea seama de congruenta si totodata de discrepanta dintre cele doua tipuri de semnale?

In primii ani de viata, ei utilizeaza cel mai mult comunicarea nonverbala si interactioneaza foarte bine in acest sens cu adultii. Exista o intreaga industrie a modei pentru cei mici, capabila sa aduca bucuria pe chipurile lor in orice moment.

Unele cercetari au descoperit ca la varsta de trei ani micutii reusesc sa stie la o persoana cand simte si traieste in mod real o emotie. Nu intamplator, spunem despre ei ca simt si stiu totul. Iar ei se ataseaza afectiv de persoanele sincere.

Ce gen de imbracaminte alegem pentru ei? Sensibili si delicati, cei mici preiau rapid starile de spirit pe care le primesc – de la noi, direct sau indirect, de la imbracamintea si incaltamintea pe care ei le poarta.

La sase ani, copiii sunt capabili sa detecteze emotiile pe baza expresiei faciale si sa inteleaga cauzele care le-au produs. Copiii traiesc sincer emotiile pozitive si negative, primite si de la vestimentatia aleasa de noi.

La varste mai mari, deja incep sa perceapa multe dintre gandurile si intentiile noastre. Un articol de imbracaminte le poate spori copiilor increderea in sine, daca este croit potrivit bucuriei din sufletele lor. De aceea, moda este extrem de importanta si in cazul copiilor!

Daca v-a placut acest articol, va invitam sa fiti alaturi de noi, cu un Like, pe pagina noastra de Facebook.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *