Cum sa impresionezi pozitiv prin vestimentatie la interviul de angajare

Se spune ca prima impresie conteaza.

Ce ar trebui sa facem pentru a crea o prima impresie pozitiva angajatorului care ne vede pentru prima data?

Corpul vorbeste in medie cu 0,2 pana la 2 secunde inainte de a se comunica verbal.

In momentul intalnirii cu angajatorul, alaturi de o privire directa, strangere de mana ferma, postura dreapta, zambet sincer, politete si siguranta de sine etc, pentru a crea o prima impresie pozitiva, extrem de important este modul in care suntem imbracati.

Pe scurt, hainele si intreg aspectul nostru vestimentar.

De ce afirmam acest lucru? Pentru ca prin comunicarea verbala si mai ales nonverbala, transmitem informatii despre identitatea noastra personala si sociala.

Atentie, insa! Moda este o forma de libera exprimare. Ea cuprinde nu numai imbracamintea, dar si accesoriile, bijuteriile, hairstylesmul, saloanele de frumusete si body art. Atunci cand iti alegi tinuta vestimentara, mai ales pentru interviul de angajare, fii constient(a) ca vei transmite, alaturi de cuvintele rostite, un intreg limbaj de semne, simboluri si iconografie, pe plan nonverbal, adica informatii despre tine ca individ, precum si despre aspiratiile tale profesionale.

Prin vestimentatia noastra, comunicam date despre identitatea noastra. Mai mult decat prin cuvinte rostite. Dam informatii despre identitatea personala si sociala si despre starea noastra emotionala, despre relatia noastra cu celalalti (cat de comunicativi si sociabili suntem in societate).

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

2 comentarii la Cum sa impresionezi pozitiv prin vestimentatie la interviul de angajare

  • susana marc  spune:

    Aspectul conteaza mult si prima impresie este data rapid dupa modul cum arati . Trebuie sa sa ne imbracam ca si cum am avea deja jobul.Super articolul si foarte bine dezvoltat !

  • ghelbere elena  spune:

    Nu m-am imbracat niciodata dupa tendintele modei. Mereu am cautat sa ma imbrac cu ce imi sta bine si in ce ma simt confortabil.

Lasa un comentariu