Cum sa realizezi o experienta transformatoare a vietii tale

De ce ai citi cartile scrise de Chip Heath si Dan Heath? Simplu.

Pentru ca viata noastra se masoara in momente, iar momentele extraordinare sunt cele care ne ofera bucurie si succes pe plan profesional, in viata de cuplu si a copiilor nostri.

Pentru ca diferenta dintre succes si esec sta in atitudinea ta in societate: in loc sa reactionezi, ai putea sa actionezi inainte de a fi prea tarziu.

Ca sa stii cum sa realizezi o experienta transformatoare a vietii tale.

Va propunem 3 carti, ce reprezinta un real castig pentru oricare individ care isi doreste sa realizeze o schimbare reala in viata lui personala (in ceea ce priveste dieta, cresterea copiilor sau relatia de cuplu), dar si pentru profesionistii din educatie si sanatate, pentru psihologi, antreprenori, manageri, comunicatori, primari, si alte categorii profesionale, care au puterea de a schimba comunitati de oameni.

Cine sunt autorii?

Fratii Chip si Dan Heath sunt autorii a patru carti-bestselleruri New York Times, toate bucurandu-se de un succes rasunator: peste trei milioane de exemplare in toata lumea si au fost traduse in 33 de limbi.

“Puterea momentelor”

de Chip Heath si Dan Heath

De ce anumite experiente au un impact extraordinar asupra noastra

Despre ce este aceasta carte? este despre acele momente care iti marcheaza existenta si despre modul in care poti crea astfel de momente extraordinare, luand in considerare elementele pe care le au in comun acestea si pe care fratii Heath le evidentiaza in cartea de fata.

Lucrezi in industria hoteliera, in industria sanatatii, in domeniul bancar sau in oricare alt domeniu in care interactiunea cu clientii este elementul care poate face diferenta intre succes si esec? Aceasta carte va fi o sursa valoroasa de inspiratie pentru tine.

Aceasta carte este extrem de utila nu numai parintilor, ci si profesorilor si cadrelor didactice care vor sa isi ajute elevii sa se autodepaseasca. Pentru ca de capacitatea noastra de a realiza momente memorabile depinde si modul in care cresc copiii nostri, dar si asupra sanselor lor de a atinge succesul sau nu.

Totodata, momentele remarcabile din viata noastra influenteaza calitatea relatiilor noastre si a vietii noastre de cuplu.

In plus, cartea desluseste una dintre enigmele memoriei, si anume, de ce unele momente ne raman adanc intiparite in memorie, iar altele nu.

Nu rata aceasta carte speciala, care te invata cum sa iti creezi momentele vietii ce iti aduc trasnformarile dorite de tine.

Schimbarea”

de Chip Heath si Dan Heath

Cum sa schimbi lucrurile atunci cand este dificil

Este cartea de care ai nevoie daca vrei, sau trebuie sa faci o schimbare importanta in viata ta, sau daca, prin natura meseriei, esti nevoit sa generezi schimbare la nivelul unei organizatii sau a unei comunitati.

Chiar daca schimbarile in general nu sunt deloc usoare, fie ca este vorba despre schimbari la nivel de individ, de societate sau de organizatie, tiparul propus de fratii Chip si Dan Heath se va dovedi a fi nu numai usor de pus in aplicare, dar si foarte eficient.

In paginile cartii vei descoperi zeci de studii de caz reale referitoare la oameni care au reusit sa produca schimbari importante avand la indemana putine resurse si o autoritate structurala redusa.

Vei vedea, astfel, cum se produc schimbari colosale in comunitati sarace grav afectate de malnutritie; in modul de lucru din spitale; in comportamentul unor copii-problema; in comportamentul unor parinti abuzivi cu copiii lor; in modul de diagnosticare si tratare a unei boli necrutatoare precum cancerul; in abandonarea unui obicei periculos precum consumul de droguri, sau a unuia la fel de periculos precum utilizarea in exces a telefonului mobil; in transformarea unor organizatii nerentabile in unele foarte profitabile sau in privinta rezultatelor obtinute la invatatura de catre niste copii aproape analfabeti, ca sa amintim doar o parte dintre ele.

In finalul cartii, cei doi autori au formulat cateva recomandari care iti vor prinde bine in cazul in care vei incerca un program de schimbare, dar te vei lovi de diferite dificultati pe parcurs.

Citeste aceasta carte unica si celebreaza schimbarea!

“In amonte”

de Dan Heath

Porneste in cautarea solutiilor inainte sa apara problemele

Autorul cartii defineste eforturile „in amonte” ca fiind acele actiuni pe care le intreprindem cu scopul de a preveni problemele inainte sa apara sau, daca, preventia esueaza, pentru a reduce in mod sistematic raul provocat de acele probleme.

Asadar, aceasta carte este o pledoarie pentru a schimba lumea prin preventie si nu prin incercari de a repara lucrurile atunci cand, de multe ori, e prea tarziu. Dan Heath iti ofera in acest sens in volumul de fata o serie de solutii si exemple din care sa te inspiri.

De altfel, motivul scrierii acestei carti a fost chiar acesta: „in ciuda faptului ca avem la dispozitie un spectru larg de solutii pentru problemele omenirii, in general ne-am restrans la o zona foarte mica: zona raspunsului. Reactionam, reactionam, reactionam.” spune Dan Heath in debutul acestei carti.

Am putea face mai mult ca societate in general pentru a preveni abandonul scolar si bolile; pentru a preveni agresivitatea in randul copiilor si adolescentilor, dar si consumul de droguri; pentru a imbunatati sistemul de sanatate; pentru a preveni infractiunile; accidentele de masina; decesele survenite prin inecare in randul copiilor, criminalitatea, dezastrele naturale, poluarea aerului, infractiunile cibernetice etc.

Cauta solutii la probleme inainte ca ele sa apara! Si, dupa cum vei vedea in aceasta carte, s-ar putea sa constati ulterior ca problemele tale nu sunt doar ale tale si ca, solutiile tale ii pot ajuta si pe ceilalti. Asadar, fa un bine. Ofera solutii pe care lumea le poate imprumuta de la tine!

De aceea, nu ezita sa citesti aceasta carte transformatoare!

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

 

fb-share-icon0

Lasa un comentariu