Cum sa slabesti fara sa tii dieta. Ce spune medicul nutritionist Mihaela Bilic

Nutritionistul Mihaela Bilic ne explica ce trebuie sa facem daca vrem sa slabim sanatos fara sa fim obligati sa tinem diete.

Chiar daca este o moda promovata intens, de a tine o dieta pentru a scapa de kilogramele in plus, medicul nutritionist Mihaela Bilic sustine ca nu aceasta este solutia care duce la slabit.

Cand alegem ce mancam, noi ne decidem singuri caloriile, fie ca e vorba de o punga de migdale sau o lada de rosii, potrivit nutritionistului.

Responsabilitatea e a noastra si nu trebuie sa mancam fara sa gandim. Ce e de facut?

“Mancand putin din toate. Nu avem nevoie de interdictii, dar trebuie redefinite notiunea de cantitate si portia correcta. Din cauza abundentei alimentare, ni s-a parut ca e dreptul nostru sa mancam in fiecare zi. Nu de trei ori, ci, daca se poate, de cinci ori pe zi cat mai multe feluri de mancare.

Am pornit de la o afirmatie pe care o presupunem a fi normala, dar nu e nimic normal in asta. In cartile de nutritie ar trebui sa fie recomandat sa mancam o data pe zi. Tot ce depaseste asta e bonus sau situatie speciala.” a explicat Mihaela Bilic in cartea sa recent aparuta, “Foametea sufletului”, un tezaur unic de informatii nutritionale.

“Slabim ajustand cantitatea de mancare la nevoile extrem de mici ale corpului nostru, pe care nimeni un vrea sa le accepte. Ar trebui sa ni se spuna ca nevoile sunt de 1000 cal, nu de 3000 cal. (…)

Faptul ca nu tinem seama de capacitatea si de nevoile limitate ale corpului nostru ne duce in impas.

Mintea vrea mai mult decat poate corpul, iar rezultatul sunt niste kilograme in plus, care pentru specia umana reprezinta o reserva de supravietuire.

Atentie, grasimea nu este tratata de organism ca fiind ceva nesanatos. E nesanatos de la un punct incolo, cand ajungi la 300 kg si mori suforcat de grasime. Dar altfel, kilogramele in plus sunt vazute de natura ca un lucru pozitiv si sanatos: ai din ce sa supravietuiesti, daca de maine incepe foametea. Ce nu stie biata natura e ca nu vine foametea!” concluzioneaza nutritionistul in cartea sa, in care analizeaza diverse teme precum: foamea fizica si foamea emotionala, kilogramele in exces, relatia cu mancarea, mancatul emotional, mancatul impulsiv, alimente si diete minune, pofta de dulce, copiii suprapoderali etc.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu