Cum sa te comporti ca turist in Thailanda

Thailanda ocupa locul 20 in topul celor mai populare tari de pe glob, cu aproximativ 65 de milioane de oameni si este o tara cu foarte multe atractii turistice.

Daca vreti sa vizitati aceasta tara, trebuie sa tineti cont de urmatoarele reguli:

  • Thailandezii nu au voie sa-si manifeste afectiunea in public, nu au voie sa se sarute, asa ca singurul gest acceptat pe care il puteti face impreuna cu persoana iubita este sa va tineti de mana.
  • Cand vizitati anumite temple sau locuri sfinte trebuie sa fiti imbracati decent. Atat barbatii, cat si femeile trebuie sa poarte pantaloni lungi si bluze cu maneci lungi. Femeile nu au voie sub  forma sa atinga vreun calugar (Monks).
  • In Thailanda, capul este considerat sfant, iar picioarele murdare. Atunci cand intrati in casa unui thailandez sau intr-un templu sacru trebuie sa va descaltati, sa lasati pantofii la intrare.
  • Thailandezii au un mare respect pentru familia regala asa ca si voi, ca turisti, ar trebui sa aratati acelasi respect. Oricine defaimeaza, insulta sau ameninta familia regala este pedepsit cu inchisoarea de la 3 la 15 ani.
  • Nu aveti voie sa dati copiilor de pe strada cadouri (jucarii, bani, dulciuri) deoarece se considera ca incurajati cersetoria.
  • Oamenii thailandezi sunt oameni foarte lenti, nu le place graba, asa ca, daca vreti sa le fiti turisti, trebuie sa va obisnuiti cu modul acesta de viata si sa fiti rabdatori cu ei.
  • Thailanda este cunoscuta ca tara zambetului. Incercati sa zambiti cat ami mult si va veti face foarte multi prieteni.

Daca v-am convins sa mergeti in aceasta minunata tara, puteti achizitiona bilete ieftine AICI.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.


fb-share-icon0

Lasa un comentariu