Curcumin, cel mai puternic antiinflamator natural. Top 8 afectiuni medicale majore in care este utilizat cu succes

Advil, Motrin, Celebrex, Aleve, Naprosyn sau Toredol. Antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) pe care le utilizam frecvent pentru dureri de cap, dureri de spate, dureri articulare. In ciuda efectelor sale secundare grave si a avertismentelor FDA (SUA) cu privire la riscul acestor medicamente si rolul lor in provocarea atacurilor de cord si a accidentelor vasculare cerebrale. Ulcerele digestive si sangerarile asociate sunt cele mai frecvente probleme cauzate de aceste medicamente. Din fericire, exista Curcumin, cel mai puternic antiinflamator natural, complet lipsit de efectele secundare ale anti-inflamatoarelor sterioidiene sau nesteroidiene. Iata care sunt afectiunile medicale majore in care este utilizat cu succes.

Studiile au dovedit ca bolile cronice degenerative, cancerul, Alzheimerul, diabetul de tip II, bolile cardiovasculare, artrita reumatoida, reumatismul, scleroza multipla, astmul, ateoscleroza, alergiile, psoriazisul si alte boli autoimune  au in comun acelasi mecanism de producere a leziunilor, anume INFLAMATIA CRONICA. Asadar, scaderea inflamatiei cronice din organism este scopul terapeutic major. Cum reusim, insa, acest lucru, fara a avea efecte secundare grave in organism?

In ultimii ani, cercetatorii au descoperit o substanta antiinflamatoare eficienta si naturala: Turmericul. Aceasta este o planta aratoasa, impunatoare, iar radacina sa aurie este folosita si apreciata de mii de ani, insa cel care ii ofera proprietatile vindecatoare este principalul curcuminoid din compozitia sa: curcuminul. Gratie lui, turmericul are vaste si puternice proprietati antioxidante si antiinflamatorii.

Administrarea de Curcumin inseamna un tratament unic, simplu si fara efecte secundare. Sigur, eficient si natural, si usor accesibil si nu foarte scump.

Cercetatorii au descoperit ca procesul inflamator joaca un rol major in majoritatea bolilor cronice, cum ar fi cele neurodegenerative, cardiovasculare, pulmonare, metabolice, autoimune si neoplazice. Ei au demonstrat totodata capacitatea curcuminului de a regla numerosi factori, precum: citokine, kinaze proteice, molecule de adeziune, molecule redox si enzimele cauzatoare de inflamatii.

Efectul antiinflamator al curcuminului este dat de capacitatea sa de a inhiba activitatea unor enzime care joaca un rol important in producerea si mentinerea inflamatiei la nivel cronic.

National Center for Biotechnology Information (NCBI), din cadrul National Institutes of Health (NIH), din SUA, aduce dese dovezi stiintifice in favoarea rolului pe care-l joaca curcuminul in prevenirea si tratamentul diverselor boli cronice pro-inflamatoare.

Afectiunile medicale majore in care Curcuminul este utilizat cu succes sunt: bolile cronice degenerative, artrita, arsuri la stomac, dureri de stomac, diaree, gaze, probleme hepatice, tulburari ale vezicii biliare.

Asadar, interesul tot mai mare al medicilor si cercetatorilor pentru curcumin, dezvoltat in peste 10000 de materiale publicate in revistele de specialitate din toate lumea, confirma ca acest produs este cea mai studiata substanta naturala din istoria medicinii iar proprietatile sale antiinflamatorii puternice modifica raspunsurile sistemului imunitar.

Efectele utilizarii Curcuminului se vad relativ repede, dupa doar cateva saptamani. Dozele uzual recomandate sunt de 4-6 capsule pe zi, luate cate doua impreuna cu mesele principale. Nu exista limita de perioada, nu are efecte secundare negative si poate fi luat oricat doriti, ani la rand.

Daca suferiti de una dintre numeroasele boli enumerate anterior, trebuie sa incercati Curcumin, cel mai puternic antiinflamator natural. Este probabil una dintre cele mai bune alegeri pentru sanatatea dvs!

Informatiile prezentate in acest articol au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist, nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu