De ce copiii fac atat de des febra si rosu in gat?!

In special in sezonul rece, parintii devin ingrijorati din cauza faptului ca cei mici vor raci. De asemenea, nu putini sunt copiii care, atunci cand merg pentru prima data la cresa, gradinita ori scoala, se imbolnavesc.

Intr-adevar, iarna sau intr-un colectiv sunt mai multe sursa de boala. Totusi, unii dintre adulti, si tot mai multi, au ajuns la informatia care ii face sa inteleaga ca starea lor emotionala, ca individ dar si ca si cuplu, influenteaza sanatatea copilului.

Chiar daca totul se intampla in interior, in mintea si in sufletul nostru, trairile isi doresc sa iasa la iveala, sa fie digerate. Iar atunci cand noi mascam bine realitatea, trupul, inteligent de la mama natura, stie sa ne „demaste” dar si sa ne salveze prin manifestarea unei boli, sau a unei simple febre, de exemplu. Diagnosticul de rosu in gat in cazul unui prichindel, se manifesta din cauza faptului ca parintii au ceva pe suflet, ceva nespus. Ceva ce tine de relationarea lor cu partenerul sau poate fi ceva legat de locul de munca, cu persoane din exterior, cand nu-si pot exprima emotiile – nu pot rosti cuvintele si le inghit in gat. Adesea se ajunge in situatia in care abia mai poate inghiti, tot din cauza ca cei mari sau el, copilul, simte ca a inghitit sau indurat multe lucruri care nu i-au placut.

Totodata, rosu in gat poate fi un apel prin care solicitam mai multa dragoste si/sau atentie de la mama. In ceea ce priveste mersul la gradinita, cresa ori scoala, lucrurile sunt numaidecat simple si usor de inteles: frica celui mic e atat de mare incat, constient sau nu, produce o raceala, o durere de burta, o stare de rau care sa-l tina in cuib, adica acasa, alaturi de parinti, adica unde el se simte stapan si in siguranta.

In acest videoclip  puteti afla cateva informatii despre conflictele care stau in spatele febrei, prezentat de Dr. Gilbert Renaud, fondatorul metodei de autocunoastere si vindecare Recall Healing.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.


Lasa un comentariu