De ce e bine sa consumi ulei de cocos si lapte vegetal de cocos. Beneficiile terapeutice

Il gasim doar in Malaezia si Asia de Sud iar cei mai mari exportatori de ulei de cocos sunt state precum Filipine, Malaezia şi Australia.

Studiile arata ca, indiferent de anotimp, un prieten de nadejde al omului este palmierul de cocos, cunoscut sub numele de kalpa vriksha, ceea ce inseamna copac care da tot ce este necesar pentru a trai, deoarece, dragilor, el este foarte darnic cu noi: aproape toate partile lui pot fi folosite de om pentru hrana: apa, laptele, pulpa, zaharul si uleiul.

Iata de ce azi ne oprim atentia la uleiul de cocos si laptele vegetal de cocos, alimente extrem de bogate in nutrienti.

Inainte de toate, va marturisesc ca demult asteptam acest moment. Am descoperit uleiul de cocos in urma cu cativa ani iar zilele trecute am servit pentru prima data aceasta bautura vegetala din nuca de cocos. Stiti voi, gustul delicios al bomboanelor si prajiturilor ornate cu nuca de cocos! Eeei, gustul celor doua produse amintite mai sus este de 1000 ori mai grozav! Nu ii rezisti si, mai mult decat atat, te simti fantastic stiind ca ai inghitit doze mari de sanatate. Da, sanatate adevarata, daca uleiul de cocos este extravirgin, ecologic si nu contine colesterol.

Este un boom de energie si vitalitate, fiind bogat in vitaminele C, E, B1, B3, B5 si B6 si minerale cum sunt fierul, seleniul, calciul, magneziul si fosforul. In plus, acest produs unic detine acizii grasi cu catena medie. Adica, acidul lauric, acidul capric si acidul caprilic, care ii confera si calitatile antibacteriene. Acesti acizi grasi ajung mai repede in ficat decat majoritatea celorlalte grasimi consumate si de acolo sunt transformati in energie, ajungand astfel la un paradox: desi consumam o grasime, ea ne ajuta sa slabim.

Care sunt beneficiile terapeutice ale uleiului de cocos?

Cel mai bun este cel extravirgin si ecologic, din nuci de cocos proaspete, culese manual. Specialistii il recomanda pentru imunitate, sanatatea inimii, a oaselor, creier, sistemul digestiv, dereglari hormonale, igiena dentara. Te ajuta sa scazi colesterolul si sa slabesti. De multe ori, este utilizat cu succes de doamne si domnisoare in diferite tratamente cosmetice, pentru ingrijirea si infrumusetarea tenului si a pielii, gratie proprietatilor sale antibacteriene.

Lider in gastronomie sanatoasa, uleiul de cocos este iubit de noi toti (il gasiti dand CLICK AICI), fiind un perfect inlocuitor atat pentru orice alt ulei de gatit, dar si pentru unt!

Indrazneste sa te bucuri de aceste produse vegetale minunate, in retetele tale de supa crema, smoothieuri, sosuri, maioneze, gustari crocante sau prajituri!

Laptele vegetal de cocos este foarte concentrat, fiind extras din pulpa nucii de cocos, rasa si stoarsa, obtinandu-se in final un lichid bogat in vitaminele C, E, B1, B3, B5 si B6 si minerale ca fier, seleniu, sodiu, calciu, magneziu si fosfor.

Care sunt beneficiile terapeutice ale laptelui de cocos?

Este recomandat a fi consumat pentru intarirea sistemului imunitar, prevenirea bolilor, reducerea poftei de mâncare si scaderea aportului de calorii, reduce inflamatia si dimensiunea ulcerului si poate lupta împotriva virusurilor si bacteriilor care cauzeaza infectii.

Cu siguranta, adori smoothie-urile din fructe sau legume proaspete, combinate cu seminte de in (bogate in acizi graşi Omega-3, importanti in combaterea inflamatiilor) sau seminte de chia (o sursa excelenta de fibre, sunt bogate in proteine). Adauga la toate acestea uleiul de cocos, care  se va potrivi foarte bine si va suplimenta setul de beneficii care au facut din acest preparat unul de top pentru sanatate! CLICK AICI

Informatiile prezentate in acest articol au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist, nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu