De ce este benefica homeopatia pentru copii. Ce spun medicii

Precum stim, homeopatia trateaza pacientul din punct de vedere holistic, adica nu vizeaza doar afectiunile trupului, ci si problemele psiho-emotionale si mentale ale pacientului.

In Romania si peste tot in lume, aceasta forma de terapie este practicata cu succes de catre medici.

Medicamentele homeopatice si-au demonstrat deja eficacitatea, ele fiind lipsite de efecte secundare toxice.

Studiile stiintifice au dovedit ca medicina homeopata este o terapie utila atat la adulti cat si la copii si intr-o serie de boli in care medicina convenționala nu se poate aplica.

Totodata, medicii care practica si homeopatia, pot aplica ambele terapii simultan, alopata si homeopata, sau doar una dintre acestea.

De ce este benefica homeopatia pentru copii? Ce spun medicii?

“Homeopatia ar trebui sa fie prima optiune in medicina copilului, nu numai datorita faptului ca lipseste agresiunea chimica asupra organismului, ci si datorita efectelor benefice in crestere si dezvoltare” ne spune medicul Agatha Vasai.

De la ce varsta poate fi utilizata homeopatía la copii?

Explicatia specialistului este imbucuratoare: “Copilul poate beneficia de homeopatie inca din viata intrauterina si mamicile tratate homeopat in timpul sarcinii o stiu.

Homeopatia poate trata afectiunile intercurente ale mamei si diverse aspecte patologice legate de sarcina, dar poate ajuta si in timpul nasterii prin imbunatatirea dinamicii contractiilor si usurarea durerilor. Terapia homeopata in timpul sarcinii are efect benefic si asupra cresterii si dezvoltarii intrauterine a fatului. Homeopatia ne poate ajuta inca din primele zile de viata, cand apar colicile si apoi un pic mai tarziu, cand supararile sunt legate de eruptia dentara.”

Trebuie sa stim insa ca medicamentele homeopate se numesc remedii homeopate. Acestea se iau doar cu prescriptie medicala, pe baza unei consultatii avute in prealabil la doctorul care are competente in homeopatie.

O alta tema pe care o discuta medicul Agatha Vasai pe pagina sa socializare este aceea a sarurilor de calciu. “Aceste saruri se afla in organism predominant in tesutul limfatic si osos dar influenteaza si activitatea sistemului nervos central. Perturbarea metabolismului lor induce tulburari clinice particulare ce pot fi remediate si vindecate prin administrarea produselor homeopate preparate din aceste saruri.”

Prin urmare, cum este ales de medic remediul potrivit la copii?

“In functie de aspectul si patologia copilului.

Astfel, copilul grasut, cu abdomen mare, deseori blond cu ochi albastri, ce transpira abundent la cap, friguros, mai degraba linistit, cu numeroase frici (de intuneric, de a sta singur, etc.) beneficiaza de calcarea carbonica. El este adus la medic pentru tulburari digestive (pentru ca este lacom), raceli frecvente, eruptii alergice si chiar crize de astm bronsic.

Copilul mai degraba longilin si slab, cu oase fragile si deseori cu intarziere in osificare, energic, sociabil, dar care se epuizeaza usor, raspunde mai degraba la calcarea phosphorica. Ca patologie, rahitismul, intarzieri in dezvoltarea generala si ale eruptiei dentare, rinofaringoadenoidite si mai tarziu, la varsta scolara, cefalee sunt de obicei problemele de sanatate ale acestui copil.

Atunci cand tulburarile dezvoltarii osoase sunt ceva mai importante: oase subtiri si deformate, scolioza, articulatii excesiv de laxe (copilul cade usor, are predispozitie catre entorse, luxatii) iar dintii sunt mici, neregulat implantati, cu smaltul defectuos, la care se pot adauga si dificultati scolare, ne gandim la calcarea fluorica.

Este un fapt binecunoscut acela ca, cel mai adesea, copiii sufera de raceli in mediul social (la gradinita, la scoala, in cercul de prieteni etc). Medicamentele homeopatice si-au demonstrat deja eficacitatea, ele fiind lipsite de efecte secundare toxice. In opinia doctorului Agatha Vasai, “homeopatia inseamna si raceli fara antibiotice; parazitoze rezolvate fara o medicatie cu efecte secundare puternice; alergii vindecate si un tratament eficient, placut si usor de administrat in mai toate afectiunile.”

Asadar, homeopatia, aceasta stiinta cu o vechime de peste 200 ani, are numeroase beneficii pentru copii in diverse afectiuni medicale, fiind din ce in ce mai mult aleasa ca prima optiune a parintilor.

Sa nu uitam ca aceasta metoda de terapie complementara este extrem de raspandita si utilizata cu mare succes in foarte multe tari dezvoltate.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu