De ce suntem bolnavi? Care este sensul si scopul simptomelor noastre?

Sunt doua din intrebarile care ne dau batai de cap, intelegand ca organismul nostru nu duce o lupta cu sine insusi si ca ceea ce resimtim sub forma simptomelor nu sunt dereglari sau probleme de care trebuie sa scapam cu orice pret.

Boala devine astfel o adaptare a unei situatii, in care organismul nostru isi foloseste propriile resurse pentru a supravietui.

De unde, insa, aceasta schimbare de paradigma?

La un moment dat in viata, cu totii avem primele semne ca ceva din medicina clasica nu functioneaza sau nu e de ajuns si cautam raspunsuri complexe. Astfel, Noua Medicina Germanica, aceasta noua paradigma medicala, ne ofera o inedita viziune si intelegere a bolilor si a modului in care organismul uman functioneaza.

Meritul descoperirii ei ii este atribuit doctorului Ryke Geerd Hamer. Prin propria sa experienta de viata, acesta a dezvoltat si cercetat primele 5 Legi Biologice care stau la baza oricarei afectiuni, schimband astfel modul de gandire si actiune a milioane de oameni interesati de sanatatea lor. Si tu poti fi unul dintre ei! Care sunt aceste Legi si care e rolul lor in starea de bine?

Prima Lege biologica – arata modul in care se poate produce un Conflict biologic. In urma unui soc neasteptat, neprevazut, trait in solitudine si fara vreo cale de scapare, toate cele 3 nivele ale fiintei noastre sunt afectate. Creierul trimite impulsuri nervoase menite sa avertizeze si sa accelereze anumite functii pentru a permite adaptarea la noua stare de fapt. Organul sau tesutul care primeste aceste comenzi nervoase isi va diminua structura prin pierdere celulara sau va adauga material celular (in functie de zona cerebrala de care este condus) in scopul adaptarii si maximizarii functiei sale. Si, nu in ultimul rand, psihicul este cel care, impactat de socul suferit creeaza o stare de agitatie, neliniste, lipsa a apetitului sau lipsa a somnului pentru ca tot organismul traverseaza asa numita FAZA ACTIVA conflictuala.

Aici, de fapt, intervine cea de-a doua Lege biologica, in care faza activa si faza de vindecare sunt 2 etape distincte prin care trece organismul nostru. Adesea, faza de vindecare este marcata de durere, inflamatie sau febra, cu scopul precis de refacere celulara. Asadar, rolul acestor simptome nu este acela de a ne destabiliza si nu urmarim eliminarea lor cu orice pret, ci, dimpotriva, ele trebuie intelese ca fiind parte din procesul nostru de vindecare, iar abordarea lor se face holistic, cu blandete si precautie pentru a nu disturba modul in care am fost creati sa functionam.

In a treia Lege biologica, dr. Hamer pune in valoare modul in care fiecare celula din corpul nostru este controlata de un strat germinal embrionar, de unde apare clasificarea conflictelor: de separare, de atac, teritoriale, de autodevalorizare, de adulmecare etc. Cum stii cu ce tip de conflict te confrunti? Cauti din ce stat embrionar provine tesutul sau organul afectat si poti identifica foarte usor faza in care te afli si ce poti face pentru a facilita vindecarea.

Si pentru ca microbiomul nostru bogat este implicat in fiecare parte a existentei noastre, Legea a patra biologica explica pe indelete cum functioneaza bacteriile, virusurile, ciupercile. Da, ele vor fi prezente in corpul nostru, dar nu ele sunt cauza anumitor imbolnaviri! Si totul prinde, astfel, contur in a cincea Lege biologica, unde intelegem ca Natura nu face NIMIC gresit! Nici nu lupta impotriva ei insisi, nici nu incearca sa ne omoare.

Aminteste-ti, asadar, mereu:

  • Eczema ta este expresia separarii dupa care tanjesti sau care ti s-a impus impotriva vointei tale;
  • Laringita este modul in care iti exprimi nevoia de teritoriu;
  • Amigdalita este imbucatura sau situatia pe care nu o poti elimina;
  • Acneea este atacul pe care l-ai resimtit asupra integritatii tale;
  • Febra este situatia fara iesire in care te afli;
  • Durerile musculare sunt devalorizarile pe care le porti cu tine de atata timp etc.

Exista solutie? Absolut!

Descoperim impreuna, in cadrul consultatiei, care conflict biologic traversezi, ce nevoie incearca organismul tau sa exprime si vom integra Aromaterapia ca instrument minunat in vindecarea ta.

Te sfatuiesc sa nu iti pui emotiile la sertar, confrunta-le si gaseste drumul spre starea de bine!

Gabriela Urs

aromaterapeut si specialist NMG, gabryella.urs@yahoo.com, tel. +40768191313

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu