Din ce cauza ne confruntam periodic cu aceeasi problema?

Asemeni unui anotimp, viata are un caracter ciclic. Acum e iarna, urmeaza primavara, vara, toamna si din nou iarna. Lucrurile se intampla cu aceeasi ciclicitate. Parca pentru a da o noua sansa.

Ciclic, ne revin in viata parca aceleasi probleme. De ce? Pentru ca nu le-am inteles scopul si nu le-am rezolvat pe loc. Ce e interesant e faptul ca, pe masura ce revine, aceeasi situatie, are un impact tot mai puternic. De ce? Din acelasi motiv: pentru ca nu le-am rezolvat.

Cu cat amanam sau cu cat amanam mai mult, situatia se va inrautati pana vom ajunge sa ii intelegem scopul. Adica chiar daca noi refuzam (constient sau nu), ea oricum ne va invata. E asemeni bulgarelui de zapada: la inceput e mic, insa pe masura ce se rostogoleste tot mai mult la vale devine tot mai mare si mai greu.

Probleme pot fi de relationare cu ceilalti, cu noi insine, pot fi chiar de sanatate, la locul de munca sau in familie. La inceput poate nu ne dam seama ca e „ceva de rezolvat”, dar cu siguranta simtim ca ceva trebuie facut atunci cand ajunge sa ne dea o stare de neliniste, chiar sa ne zdruncine.

Unele situatii, emotii, trairi sunt formate chiar de propria noastra fiinta, in schimb altele se mostenesc de la parinti, bunici, strabunici… Si teoretic, dar si practic, suntem rezultatul trairilor si experientelor lor. Parintii ne pot ajuta sa fim foarte curajosi, sa ne simtim bine cu noi insine, ori sa traim o viata care sa ne fie ostila, cu o stima de sine scazuta, in care sa nu ne regasim.

Nu e cazul sa-i condamnam, ci e momentul sa descoperim ca totul se poate schimba printr-o simpla hotarare, care ne apartine intrutotul. Hotararea e aceea de a vindeca ranile emotionale, mostenirile parintilor, bunicilor, implicit pe acelea generate de propriile noastre experiente si trairi. Iar cea mai buna veste e ca, odata vindecate, suferintele nu se transmit mai departe copiilor nostri. Asadar, un dublu castig.

Cum ajung ele sa ne afecteze si de ce, ce e de facut pentru a iesi din cercul vicios… raspunsurile le puteti primi in cadrul seminariilor din primavara 2018 unde Dr. Gilbert Renaud (Metoda Recall Healing) va deschide portile spre o lume a cunoasterii, autocunoasterii si vindecarii!

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.


Lasa un comentariu