Doua carti-bestseller international despre cunoasterea si vindecarea cauzelor psiho-emotionale ce pot duce la boli

“Marele dictionar al bolilor si afectiunilor” de Jacques Martel

“Marele dictionar al bolilor si afectiunilor. Cauzele subtile ale imbolnavirii” de Jacques Martel este o lucrare medicala care greu poate fi definita in cateva randuri. Nu este doar un dictionar medical extrem de eficace in orice demers terapeutic, fie medical traditional, fie de medicina alternativa. Nu este doar un volum foarte util pentru deschiderea constiintei si pentru studiu (pentru sine, pentru familie si pentru cei din jurul nostru). Este o carte care depaseste granitele unei enciclopedii, cucerind milioane de oameni din intreaga lume si care continua sa uimeasca lumea medicala, devenind rapid un best-seller international.

In cele 560 de pagini ale lucrarii, detaliate si complete, aflam tabloul global al bolilor si afectiunilor aflate in stransa legatura cu conflictele generate de ganduri, sentimente si emotii. Scrisa intr-un limbaj foarte simplu si eficient, lucrarea te cucereste de la primele pagini, pentru ca tu, cititorul obisnuit si neavizat ca specialist in domeniul medical, esti ajutat sa intelegi acceptarea simbolica, realizata de creier, care te ajuta sa constientizezi conflictul ce genereaza o anumita boala. Acestea fiind, desigur, conditii prealabile si necesare vindecarii.

Cine este autorul?

Conferentiar emerit din anul 1978, Jacques Martel activeaza ca psihoterapeut si organizeaza ateliere de dezvoltare personala incepand din anul 1988. Formarea sa il ajuta sa adauge o parte practica intuitiei si experientei pe care le-a dobandit in munca cu oamenii.

Experienta sa de psihoterapeut este completata de formarea ca specialist in tehnica respiratiei constiente de care beneficiaza participantii la atelierele, la conferintele sau la sedintele individuale pe care le organizeaza.

Expertiza sa este internationala: in Québec, Canada precum si in Europa.

Cum ne ajuta aceasta carte?

Lucrarea este un instrument de intelegere, de investigare si de transformare, pentru a ne ajuta pe fiecare dintre noi in demersul complet de vindecare.
Astfel ne putem redobandi sanatatea, starea de bine si bucuria de a trai.

Cititorul poate folosi tehnica de integrare explicata in carte pentru a citi paragrafele care il intereseaza, pentru a aduce o schimbare benefica, salvatoare, a atitudinilor, comportamentelor, sau gandurilor sale, cu scopul de a dezactiva sursa conflictului aflata la originea afectiunii, pe plan constient sau inconstient, ajutand astfel procesul de vindecare.

Pe scurt: este o lucrare exhaustiva, extrem de necesara, pentru fiecare dintre noi, pentru familia si prietenii nostrii. O carte care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca medicala a familiei! CLICK AICI PENTRU A COMANDA CARTEA ONLINE

”Calatoria” de Brandon Bays

O carte izvorata din experienta (dureroasa si, totodata, uimitoare si benefica) a propriei vieti. O carte cuceritoare prin cuvintele simple, afectuoase si realiste. Prin ideile si informatia clara, centrata si eficienta pe multiple planuri ale finite umane: mental, emotional, fizic, energetic si spiritual. Te (re)descoperi, iti (re)descoperi viata, trarile si sentimentele, familia, prietenii, semenii. Un drum, la capatul caruia nu este decat o singura tinta: VINDECAREA.

Lucrarea uimeste prin faptul ca, dincolo de povestea extrem de sincera si de concreta a autoarei (poveste, care poate fi si a ta!), constientizezi ca sentimentele si emotiile negative ascunse in noi, la un moment dat, vor izbucni in viata noastra. Mai devreme sau mai tarziu. Pentru ca ce nu spunem, se acumuleaza in noi. Se transforma in insomnii, in nostalgie, in greseli, in indoieli, in tristete, in boli. Ce nu spunem, nu moare… ne omoara!

Cine este autorul?

Brandon Bays este un speaker motivational de origine americana si autoarea best-seller-ului ”Calatoria”. Ea s-a nascut in 1953 in SUA (tatal american, mama din Romania) si a absolvit Facultatea de Filozofie si Religii Comparate.

Cum a inceput totul?

Brandon Bays lucra de mai multi ani in domeniul terapiilor alternative si complementare (naturopatie, nutritie, iridologie, kinesiologie, vizualizare ghidata, programare neuro-lingvistica si psihoneuroimunologie) cand a fost diagnosticata cu o tumoare uterina mare cat o minge de baschet. Ea a decis imediat sa isi ajute vindecarea lucrand in plan emotional. Pentru ca singurul domeniu unde se simtea vulnerabila erau durerile emotionale pastrate in corpul si sufletul ei din copilarie. Ea a hotarat sa caute sa isi vindece tumoarea in mod natural si a inceput o explorare a cauzelor-radacina ale bolii si a modalitatilor care ar fi putut ajuta la rezolvarea lor. Brandon a incorporat multe dintre tehnicile invatate de ea, descoperind ca doar acestea nu determinau vindecarea tumorii. Doar cand a explorat legaturile dintre vechile traume emotionale si inchiderea emotionala ulterioara acestora, ea a ajuns la intelegerile noi care ii erau necesare pentru a-i facilita vindecarea.

Cum ne ajuta cartea?

In acele momente ale vietii sale autoarea a dezvoltat noi tehnici, pe care le-a combinat cu unele procedee din expertiza ei anterioara si si-a ajutat astfel vindecarea completa de tumoare in doar 6½ saptamani.
Astfel, in 1994, Brandon si-a sintetizat experientele in metoda de auto-ajutor numita ”Calatoria”.

Lucrarea este o metoda integrativa care combina aspecte ale traditiilor din Occident si Orient intr-o combinatie inovatoare. Metoda ”Calatoria” se bazeaza pe convingerea ca sistemul complex care este fiinta umana este capabil de auto-vindecare la toate nivelurile sale – mental, emotional, fizic, energetic si spiritual.

Prin urmare, evenimentele cu impact dureros neintegrat si emotiile stocate in corp sunt descoperite si eliberate pentru a le impiedica sa se dezvolte in probleme fizice sau psihologice – sau, respectiv, pentru a elimina baza emotionala a problemelor de sanatate deja existente.
Experienta constiintei pure joaca un rol central in introspectiile ghidate ”Calatoria”, intrucat aceasta confera pacientului claritate si un profund insight personal, iar trairile si experientele anterior suprimate pot fi rezolvate si transformate – facand simptomele si blocajele superflue.

Pe scurt: cartea are o valoare unica, pentru ca ne ofera si tehnicile si instrumentele necesare de investigatie a propriei vieti, a cauzelor psiho-emotionale si de eliberare de evenimentele traumatice din trecut. O carte realmente vindecatoare! CLICK AICI PENTRU A COMANDA CARTEA ONLINE

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu