Doua carti valoroase despre dragoste si viata

Cartea – candva definita ca „o cantitate de informatii depuse pe pagini de hartie legate si prevazute cu o coperta“– este de cele mai diferite genuri si dimensiuni. Insa, indiferent ca este vorba de un discurs, o carte ori un mesaj televizat, problema fundamentala a comunicarii este aceasta: sunt indeplinite conditiile necesare receptarii? Cel care ma asculta detine, oare, codul necesar decodificarii a ceea ce sunt pe cale sa-i spun? Imi hranesc, astfel, spiritual fiinta si ma regasesc in aceste carti?

Pentru a raspunde la toate aceste intrebari, va propunem azi spre lectura doua carti valoroase despre dragoste si viata.

“Fata cea buna” de Mary Kubica

Va era dor de un thriller politist autentic? De iubire? De traire psihologica? “Fata cea buna” de Mary Kubica este cartea care pe care o vei citi pe nerasuflate, fiind un roman ce are in prim plan scoaterea in evidenta a vietii de familie instarita din zilele noastre. A carei mare problema este comunicarea. Mary Kubica este autoarea a trei romane, devenite in foarte scurt timp de la aparitie bestsellere internationale, cu peste un milion de exemplare vandute. Este licentiata in istorie si literatură americana la Miami University din Oxford, Ohio.

Stilul alert si tensionat al scriitoarei, inlantuirea captivanta dintre cele doua planuri temporale (trecutul si prezentul), elementele-cheie ale actiunii (o rapire, recompensa, judecatorul corupt, sotia instrainata, detectivul inteligent si infractorul), precum si finalul imprevizibil si socant au marcat acest thriller de debut al autoarei americane Mary Kubica drept un adevarat succes de casa pe lista de bestseller-uri New York Times.

O carte despre viata de familie, o familie care face totul pentru a-si pastra aparentele. In dorinta de a-si mentine popularitatea si banii. Despre cum caracterele si personalitatile sunt echivoce si superficiale, la fel ca si relatiile interfamiliale, marcate de indiferenta, lipsa de comunicare si discriminare. Un roman de exceptie, pe care nu ai voie sa il ratezi. IL GASESTI AICI

“Maria Magdalena” de Ioana Duda

Un roman neconventional, despre pierdere si regasire de sine, iubire, vina si iertare. Despre alegerile in viata, mai bune sau mai rele. Pe care le facem toti. Din iubire, din pasiune, speranta sau deznadejde, se naste Valentina, personajul principal. Care este prototipul femeii speciale, care iubeste uneori sincer, alteori nu, dar inoata in valtoarea vietii cu multa indarjire si pasiune.

Vorbim aici de o opera de fictiune, de actiune si personaje conturate in mod aparte, cand provocator cand superficial, dar intotdeauna atractive pentru cititor. Iata ce afirma scriitoarea Cristina Nemerovschi despre acest roman: „Maria Magdalena iti vorbeste despre pierdere, alegeri, impacare cu sine, descoperiri si mai ales despre iubirea castigata. Pentru ca iubirea, odata ce exista, nu se instraineaza niciodata. Nici macar atunci cand se indeparteaza, se acopera si pare pierduta definitiv. Ea exista mai departe, pentru ca iubirea ne schimba. Toate iubirile care ne trec prin viata raman in noi si cresc mai departe acolo. Ioana Duda stie ca nu-i poti iubi pe ceilalti daca nu te iubesti pe tine. Ca nu-i poti ierta pe altii pana nu te ierti pe tine si ca nu te poti lasa iertat de altii pana nu te-ai iertat tu, cu adevarat, pana la ultima cuta a sufletului. Stie ca iubirea nu inseamna mereu sa-l ai pe celalalt alaturi. Iubirea e completa si daca e numai o stare, o plaja, un cantec, un copil. Ioana stie.”

Asadar, acest volum, pe care il gasesti AICI, iti proiecteaza fidel meditatii despre dragoste, relatii, oameni, despre pierderea sperantei dar si despre regasirea de sine, intelegere si iubire. O carte care vorbeste simplu si profund despre lupta fiecaruia dintre noi cu destinul, cu viata.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu