Dr. Iuliana Avădănei: Tratamentul medical alternativ in cazul ADHD

ADHD –  Sindromul de hiperactivitate cu deficit de atentie 

 

Hiperactivitate si deficit de atentie. Copiii cu sindromul ADHD. Care sunt remediile naturale cele mai eficiente?

Despre tratamentul alternativ al Sindromului de hiperactivitate cu deficit de atentie (ADHD) la copii si adulti discutam azi cu doamna doctor Iuliana Avădănei, medic de medicina generala, cu competente in acupunctura si homeopatie.

Doamna doctor Iuliana Avădănei este directorul Centrului de Sanatate Medireflex din Bucuresti, infiintat in anul 2002.

Ce reprezinta Centrul de Sanatate MEDIREFLEX?

Dr. Iuliana Avădănei: Centrul de Sanatate Medireflex este un cabinet medical privat, in care isi desfasoara activitatea medicul alaturi de terapeuti specializati in medicina alternativa.

Care sunt principalele simptome ale acestei afectiuni?

Dr. Iuliana Avădănei: Sindromul ADHD (Atention Deficit Hyperactivity Disorder) consta in:

– neputinta de a duce la bun sfarsit activitatea inceputa;

– incapacitatea de a asculta si de a urmari;

– dificultatea de a sta concentrat sau conectat la o activitate;

– a actiona inainte de a gandi;

– alternarea rapida a unei activitati cu alta;

– dificultatea organizarii si planificarii actiunilor;

– lipsa rabdarii.

Deci, scaderea atentiei, a concentrarii, lipsa  rabdarii, a tenacitatii, a motivatiei sunt caracteristice ADHD. Rezulta: insucces profesional, instabilitate in alegerea obiectivelor, relatii personale si comunitare superficiale, irascibilitate crescuta, complexul lipsei de performanta.

In SUA, ADHD este tulburarea psihiatrica cea mai frecvent diagnosticata la copii. Aproximativ 3-5% din copii sufera de acest sindrom. Parerea dominanta este ca reprezinta o afectiune a creierului cu substrat biochimic si cu influentare genetica.

Care sunt factorii care declanseaza ADHD?

Dr. Iuliana Avădănei: Un rol important in accentuarea ADHD il constituie alimentatia chimizata si saraca in principii nutritive, modul de viata sedentar dependent de televizor si calculator, stressul si fluxul informational inalt la care trebuie sa se adapteze tanara generatie.

Cum ii ajuta pe copii tratamentul homeopatic?

Dr. Iuliana Avădănei: In cazul unui studiu clinic controlat, dublu orb pe 43 de copii, cu media de varsta 10 ani corespunzand criteriilor de Dyagnosis and Statistical of the American Psychiatric Association IV – de tip predominant hiperactiv-impulsiv –, s-a putut face distinctie intre pacientii care au luat placebo si cei care au luat remedii homeopate. Remediile care s-au impus la prescriere au fost Stramonium, Cina, Hyosciamus Niger, Veratum Album si Tarentula Hispanica.

Stramonium a fost indicat atunci cand copilul avea numeroase frici (in special de intuneric si de apa) sau simptome traducand un stres posttraumatic: accese de furie in contextul unor temeri sau fobii, sau cand aceste accese au inceput numai dupa ce au trait un accident.

Cina s-a dovedit utila pentru copii agresivi fizic, cu inclinatie pentru batai si certuri procentul fiind foarte mare 19%.

Hyosciamus Niger a fost de folos copiilor prezentand simptome legate de sexualitate,sau cei cu comportament tipic maniacal, descrisi ca salbatici si imposibil de controlat.

Toate remediile au fost administrate in dilutia 200CH.

Rapiditatea instalarii ameliorarii este explicata prin aceea ca boala nu e acompaniata de leziuni fizice si structurale.

Va rugam sa ne oferiti un caz clinic, vindecat in cadrul Centrului de Sanatate MEDIREFLEX.

Dr. Iuliana Avădănei:

Caz clinic: I.M., in varsta de 5 ani diagnosticat cu ADHD, prezinta: agitatie, lipsa de concentrare, tulburari de comportament: scuipa copii, bate copii, cand e contrazis isi loveste parintii; calculatorul si jocurile agresive sunt singurele ce-l linistesc, vorbeste greu, are ticuri (scoate un marait si isi roade unghiile), prezinta enurezis nocturn, transpira mult in regiunea fruntii si gatului. Nu are incredere in el nefiind sociabil, de asemenea vorbeste greu si pueril evidentiind un grad de retardare. Remediul prescris a fost Baryta Carbonica 200CH.

Ameliorarea a survenit treptat, in prezent copilul putand sa-si desfasoare activitatea intr-o gradinita cu program normal.

Inca o data doresc sa subliniez importanta tratamentului homeopat cu remediu unic, pentru controlarea cat mai buna a evolutiei ulterioare a pacientului.

Sursa: medireflex.ro

Dr. Iuliana Avădănei este directorul Centrului de Sanatate MEDIREFLEX din Bucuresti.

Mai multe informatii puteti citi aici:

Site: www.medireflex.ro

Pentru programari la consultatie la Dr. Iuliana Avădănei, sunati la tel. 0740.338.705.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu