Educatia clasica versus educatia digitala. Kit-ul complet de carti necesare copiilor

Cartile „de baza” in educatia unui copil, in mare masura, cartile copilariei noastre, raspund, in general, atat nevoii de cunoaștere a celor mici cat si dorintei de educatie eficienta si inteligenta din partea parintilor.

Sunt carti la care nu putem renunta, indiferent de dezvoltarea informationala a lumii in care traim.

In fata dilemei contemporane “educatia clasica versus educatia digitala”, venim in ajutorul vostru, dragi parinti, si va oferim Kit-ul complet de carti necesare copiilor.

Oricat de atractive ar deveni tableta si ecranul TV, parintii stiu ca dezvoltarea emotionala pozitiva a copiilor lor se formeaza atunci cand informatia primita de cei mici are la baza exprimarea de ganduri, emotii si sentimente, insotita de dorinta de descoperire. Cu alte cuvinte, de carti pline de misterul cunoasterii vietii!

Astfel, dupa 1989, editorii au optat in continuare pe scrierile fundamentale in educatia adevarata, povesti motivationale, cu ajutorul carora micii cititori invata sa-si cultive creativitatea si imaginatia, sa-si dezvolte vocabularul si personalitatea: mici basme si povesti ilustrate, colectii magice de povesti nemuritoare, straine, istorioare celebre.

Astfel, pentru copiii intre 3-9 ani, cele mai cautate lucrari pe plan mondial sunt doua tipuri de carti, pe care vi le recomandam si noi, dragi parinti.

In primul rand, “Cartea junglei”, “Alice in tara minunilor” si “Frumoasa si Bestia”, toate, din colectia “Citeste-mi o poveste”. Povestile, renumite si indragite de copiii din lumea intreaga, sunt inzestrate cu intrigi interesante, de obicei la granita dintre real si imaginar. Cu personaje care apartin si altor lumi. In cautarea aventurii si care vor sa descopere noi orizonturi spirituale. La preturi extrem de accesibile. Neuitatele basme ale copilariei noastre! GASITI AICI CARTILE

Cine nu isi aminteste  de incantatoarele repovestiri a povestilor clasice scrise de Hans Christian Andersen, “Craiasa Zapezii”, “Mica Sirena”, “Printesa si Bobul de mazare”?

Basmele celebrului autor danez au fascinat milioane de copii din intreaga lume si, azi, la peste 200 de ani de la nasterea sa, povestile sale, traduse in peste o suta de limbi, continua să fie publicate in milioane de exemplare in intreaga lume! Scrise cu talent literar si atractivitate expresiva, aceste carti sunt editate in format cartonat, color, cu design modern, fiind deliciul imaginatiei celor mici! VEDETI AICI CARTILE

Pentru copiii cu varste mai mari de 9 ani, exista alte carti, de comunicare psiho-sociala, In acest sens, colectia “Junior” transforma povesti cunoscute in carti al caror text este usor de citit.

Cum sunt, de exemplu, celebra povesteOliver Twist”, o adaptare dupa Charles Dickens (CLICK AICI) si “Cartea fermecata”, aceasta poveste magica si neobisnuita, bazata pe fermecatorul basm al lui E. Nesbit, Almanahul bestiilor (CLICK AICI). Aceste incantatoare carti ne propun o abordare inedita a universului emotional al copiilor, cu scop terapeutic si relational, reale lectii de viata pentru acestia.

Micii exploratori vor fi, de asemenea, fericiti citind renumitele carti ale lui Jules Verne, „O calatorie in centrul Pamantului” si „20 000 de leghe sub mari” scrise cu migala, argumente istorico-sociale si educative, imaginatie, stil. Cu suspans, actiune imediata si inedita, neprevazuta. CLICK AICI PENTRU CARTI

In concluzie, in aceasta mare si dificila provocare pentru toti, editori si parinti deopotriva, educatia clasica e bine sa primeze in fata celei digitale, copiii fiind in centrul acestui proces cultural-educativ si, totodata, cheia la toate intrebarile si raspunsurile care apar. Parintii si editorii deopotriva poarta aici o mare responsabilitate in privinta educatiei copiilor, astfel incat cartile sa completeze/concureze, cu succes, scoala, respectiv informatia distribuita prin procesul de invatamant.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu