Educatia emotionala a copiilor, punctul forte al unei dezvoltari armonioase si sanatoase

Educatia emotionala a copiilor este despre ei insisi, despre puterea lor interioara, abilitatile si talentele lor nestiute, despre necesitatea de a se cunoaste mai bine, de a-si stapani emotiile, de a comunica si relationa cu usurinta cu cei din jurul lor.

Toate acestea sunt transpuse in 3 carti minunate cu inteligenta si cu delicatetea adecvata varstei lor, pentru ca educatia emotionala a copiilor este punctul forte al unei dezvoltari armonioase si sanatoase.

Informatia din aceste carti este exceptional de frumos organizata: de la teste, si tehnici verificate, jocuri si puzzle-uri, la culori si cuvinte cu talc educativ. Un carusel al inteligentei si creativitatii, care patrunde in universul emotional al celor mici, provocandu-le inteligenta, invatandu-i sa se exprime cu usurinta si dezvoltandu-le principalele calitati si emotii pozitive.

Aceste lucrari se adreseaza copiilor in varsta de minim 6 ani si sunt ilustrate de Vicky Barker, castigatoarea renumitului Premiu „Blue Peter Book” in 2018.

“Stapaneste emotiile din tine”

de Beth Cox si Natalie Costa

Despre cultivarea prieteniei adevarate

Aceasta carte contine o multitudine de activitati al caror scop este sa ii ajute pe cei mici sa-si inteleaga emotiile si sa fie prieteni buni pentru ceilalti.

Ce gaseste copilul in aceasta carte? In linii generale, sfaturi pretioase, informatii utile, sugestii pentru viitoare activitati si detalii despre resurse suplimentare.

In particular: el afla despre neuronii-oglinda, fiintele umane si conexiuni intre ele, construirea propriei echipe de prieteni, legarea unei prietenii, cum sunt prietenii si calitatea lor principala, e provocat sa deseneze un prieten intr-o anume figura geometrica, care sunt calitatile umane, sa tine un jurnal, sa vorbeasca deschis si sa se cunoasca pe sine insusi.

Toate, intr-un carusel jucaus si atractiv de culori, desene si jocuri diverse.

De regula, intelegerea unor emotii dificile le da copiilor puterea de a-si cultiva prieteniile adevarate.

Pornind de la tehnici testate si verificate, cei mici vor invata cum sa aiba grija de ei insisi si sa asculte, sau cateodata sa nu asculte, povestile pe care le tese propria lor minte.

Activitatile care stau la baza acestei carti sunt concepute pentru a-i ajuta pe copii sa-si gestioneze mai bine emotiile. O carte pe care prichindeii o vor indragi din prima clipa! CLICK AICI PENTRU CARTE

“Descopera puterea din tine”

de Beth Cox si Natalie Costa

Despre maretia propriei fiinte

Aceasta carte contine o multitudine de activitati al caror scop este sa ii ajute pe cei mici sa-si gaseasca puterea si sa depaseasca momentele de neliniste.

Copiii invata astfel ca existenta lor este un miracol, ca sunt uimitori si in ce consta aceasta.

De asemenea, li se cere sa isi creeze o identitate si sa se exprime, sa-si depaseasca o problema prin cunoastrerea aptitudinilor si a punctelor forte, sa fie buni si recunoscatori, sa isi constientizeze emotiile, care sunt emotiile uriase, cum sa-si organizeze ziua inca de dimineata, ce inseamna un somn bun, legatura dintre un program TV si emotiile declansate de acesta, despre concentrare si calm etc.

Astfel, cei mici vor dezvolta o stima de sine sanatoasa atata vreme cat vor deprinde abilitatea de a explora puterea propriei minti.

Pornind de la o serie de tehnici testate si verificate, cei mici vor invata sa fie empatici si sa-si descopere puterea interioara.

De la gasirea sublimului in lume pana la intelegerea si acceptarea emotiilor majore, activitatile pe care le propune aceasta carte sunt concepute pentru a-i ajuta pe copii sa descopere maretia propriei fiinte. O carte absolut fabuloasa! CLICK AICI PENTRU CARTE

“Capata incredere in tine”

de Beth Cox si Natalie Costa

Despre ce esti in stare sa faci

Aceasta carte contine o multitudine de activitati al caror scop este sa ii ajute pe cei mici sa capete incredere in ei si sa depaseasca momentele de neliniste.

Cu alte cuvinte: Care este punctul tau forte, drag copil? Dar grupul de prieteni potrivit pentru tine? Ii poti descrie (culoarea ochilor, a parului, imbracaminte, varsta, hobbyuri)? Cum repari o relatie de prietenie (cum ii vorbesti prietenului)?

Ce afirmatii sa folosesti cand comunici cu prietenul tau? Cum se comporta curajosul din tine? Scrie un plan de actiune pt a-ti recapata increderea. Scrie despre un eveniment apropiat,

Despre toate acestea invata copiii in aceasta carte extraordinara, precum si despre legatura dintre tinuta corpului si incredere, imaginatie si actiune, cum sa isi transforme frica intr-un prieten, ce sunt greselile, ce inseamna schimbarea, care sunt mesajele fixe, rigide si mesajele flexibile, orientate spre crestere etc.

Increderea este ca un muschi, asa ca tuturor ne-ar prinde bine un pic de antrenament prin care sa-l incordam si sa-l intarim.

Pornind de la tehnici testate si verificate, copiii vor invata cum sa-si dezvolte empatia si sa fie stapani pe ei in interactiunea cu ceilalti. incepand cu mijloacele pentru gestionarea momentelor in care o prietenie se clatina, pana la acceptarea greselilor si confruntarea cu schimbarile, activitatile in care sunt antrenati copiii ii determina sa descopere cat de multe lucruri sunt in stare sa faca. CLICK AICI PENTRU CARTE

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu