„EMINESCU, DRAGOSTE ETERNA!” – spectacol omagial la Palatul Mogosoaia

„EMINESCU, DRAGOSTE ETERNA!”

Asa se initituleaza spectacolul omagial care are loc luni 16 ianuarie, ora 12:00, la Palatul Mogosoaia, in Sala Scoartelor a Palatului Brancovenesc.

Romanii sunt invitati cu inimile deschise la acest spectacol special de muzica si poezie, prilejuit de implinirea a 173 de ani de la nasterea ,,poetului nepereche”, Mihai Eminescu, si de sarbatoarea Zilei Culturii Nationale.

Evenimentul cultural este organizat de Consiliul Judetean Ilfov prin Centrul Judetean Pentru Cultura Ilfov, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Ilfov si Centrul Cultural „Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestilor”.

Spectacolul omagial debuteaza prin sustinerea disertatiei „Mihai Eminescu, contemporanul nostru”, prezentata de doamna Carmen Bobocescu, expert in cadrul Institutului European din Romania.

Tot o marturisire vie a iubirii pentru marele poet este si fragmentul din filmul document-artistic Eminescu si Cernauti, care bucura si uneste inimile celor prezenti.

Momentul artistic „Eminescu, dragostea mea!” este realizat in interpretarea actritei speciale Claudia Motea si sustinut liric de un margaritar al scenei muzicale, soprana Arlinda Morava.

Ambele artiste sunt acompaniate la pian de inegalabila Adriana Alexandru si ne poarta prin monumentala opera eminesciana.

In fapt, este un concept inedit poetic, in rostirea propriei creatii, despre Veronica Micle, din cartea “Much Love. Decalog teatral” semnata de actrita si scriitoarea Claudia Motea.

Un spectacol de teatru si poezie absolut remarcabil, care cinsteste fiinta si memoria nestemata a Luceafarului poeziei romanesti!

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Un comentariu la „EMINESCU, DRAGOSTE ETERNA!” – spectacol omagial la Palatul Mogosoaia

  • Marin Giulia  spune:

    Astăzi am fost invitată de actrița-regizor Claudia Motea la acest eveniment omagial EMINESCU DRAGOSTE ETERNĂ, un spectacol de suflet neamului nostru, având invitați de seamă ai scenei noastre lirice, soprana Arlinda Morava, pianista Adriana Alexandru, regizor Beatrice Rancea, Bobocescu Carmen.
    Felicitări organizatorilor!
    Felicitări pentru acest frumos articol jurnalistei-scriitoarei Cristina Rhea!

Lasa un comentariu