Elena Francisc Ţurcanu: “Traim, la nivel de umanitate, revenirea la Divinul Feminin. La puterea feminina.”

interviu

Elena Francisc Ţurcanu este psiholog si terapeut transpersonal, un excelent ghid in calatoriile de expansiune a constiintei si mentor pentru semenii nostri, aflati in procese de transformare psiho-spirituala. Creeaza si sustine workshop-uri de Dezvoltare Personala Integrala. Este Calauza in Calatorii Initiatice, Ritualuri Sacre, prin diferite locuri in lume.

A scris numeroase articole pe teme de psihologie experientiala, dezvoltare personala si spiritualitate, sustine conferinte, workshop-uri si seminare pe teme de expansiune a Constiintei, transformare spirituala si samanism. Ii insoteste in sesiuni individuale si de grup, ca si Intuitive Coach, pe cei ce vor sa-si modeleze destinul. Ofera, in cadrul Centrului Calatoria Inimii, sedinte individuale de Atingerea Vindecatoare a Fiintei (TM).

Iubeste sa comunice si sa motiveze oamenii, sa-i contina si sa-i sprijine, intru a-i inspira pentru a-si gasi propria cale si adevarul lor launtric, in scopuri de vindecare si transformare interioara. Dar, inainte de toate, Elena (cunoscuta drept AmmaRa in Cercurile Sacre pe care le insoteste) iubeste viata, este o fiinta deosebita, autentica, frumoasa, puternica si vie in esenta ei.

Great Fashion: Elena, in ce consta proiectul complex CALATORIA INIMII, fondat de tine si de sotul tau, Horia Francisc Ţurcanu? Siteul vostru este uluitor: Revista, Editura, Workshop-uri, Asociatia de Terapii Transpersonale, Scoli de initiere, proiecte diverse…

Elena Francisc Ţurcanu: Da, intr-adevar, site-ul nostru este… multidimensional. SFERIC – precum Fiinta noastra. Ii invit pe ai vostri cititori sa plonjeze, cu incredere, in universul magic al site-ului Calatoria Inimii si sa descopere singuri ce rezoneaza cu inimile lor… caci au multe din cele ce pot alege: Cartile, workshop-urile, atelierele, Calatoriile Initiatice, Scoala Maestrului Interior, Practica Puterii Feminine, Dansul Inimii, Arta Ascultarii Atente, Arta Respiratiei Constiente, Practica Starii de Prezenta…

Calatoria Inimii s-a nascut, mai intai, ca si un Vis, ca si Viziune. Apoi, o comuniune de inimi (intre mine si Horia) cu aceeasi viziune, hranind acelasi vis, avand aceeasi consacrare. Si, incet-incet, aceasta comuniune s-a transformat intr-o Comunitate. O comunitate de explorare, cunoastere si, mai ales, de vindecare si transformare prin experienta directa a Fiintei.

Pentru noi, Calatoria Inimii, este calatoria catre intregirea noastra. O calatorie de la identitatea egotica, inchisa, limitata, liniara, la identitatea mai larga a sufletului. O Calatorie catre starea Maestrului, creatorul constient al realitatii. In Calatoria Inimii, ne bazam, intotdeauna, pe o cunoastere prin experienta directa. Nu e vorba de vreo teorie sau vreun sistem filosofic.

De fapt, Calatoria Inimii este si calatoria ta… nu doar calatoria mea… este si calatoria noastra. Impreuna, uneori. Separat, alteori.

Calatoria Inimii este Calatoria catre dimensiunea Maestrului Interior… care se afla si in tine. Maestrul tau Interior. In tot lucrul nostru in ceea ce facem noi in Calatoria Inimii, punem accentul pe intoarcerea la aceasta dimensiune a Maestrului Interior – Creatorul Constient al realitatii pe care o traim. Tu care citesti acum poti crede ca sunt doar vorbe, alegand sa ramai in zona de confort, in baltire, in stagnare, in non-facere, in neincredere, si continuand sa controlezi sau sa crezi ca esti in controlul realitatii ignorand ca… de fapt… realitatea continua sa curga. Sau poti alege sa actionezi, sa schimbi, sa renunti la inertie, la credinta ca nu poti. Tu alegi! Puterea este la tine. Dar, daca tot te-ai asezat sa citesti… cum ar fi sa-ti dai voie sa alegi a pasi pe Calea Constientei, onorandu-ti Maestrul Interior.

In Calatoria Inimii noi lucram cu potentialul vindecator al Starilor extinse de Constienta. Acestea sunt sterile in care reusim sa percepem mai mult din realitatea obisnuita. Adica, mai mult din ceea ce credem ca suntem.  Caci, intotdeauna, suntem mult mai mult decat credeam ca suntem. Starile extinse de constienta sunt acele stari care ne permit sa percepem dincolo de spatiul mintal, liniar, egotic. Sunt acele stari care ne ofera o noua perspectiva – mai larga – asupra propriei experiente de viata. O noua perspectiva asupra celorlalti, asupra lumii. Starile extinse de constienta sunt acele stari care ne conduc catre transformarea identitatii, catre intregirea fiintei.

In Calatoria Inimii, impreuna cu Horia (alias Agnis), am fondat – cu multi ani in urma – si Scoala Maestrului Interior. Scoala in care avem cel mai complex si cel mai avansat program pe care-l punem la dispozitia celor ce vor sa-si schimbe viata. Este un program complet, integral, si, asemenea vechilor Scoli de Mistere, este intemeiat pe experienta directa a starilor de expansiune ale Constiintei. Adica, cei ce fac acest parcurs reusesc sa simta ca intreaga viata este experienta ce merita traita. Din plin! Iar parcursul scolii are in centrul sau un ansamblu de abordari practice si teoretice pe care le-am grupat sub numele de Calea Maestrului Interior.

Aceasta este o Cale a Constientei care integreaza revelatiile traite in starile extinse ale Constiintei in experienta vietii de fiecare zi. Maiestria Interioara este a trai la potentialele noastre maxime in toate dimensiunile vietii si de a ne manifesta darurile unice cu care am venit inzestrati in aceasta lume. A fi in acord cu adevarul nostru.  A fi in acord cu Sufletul nostru.

Abordarile practice ale Scolii Maestrului Interior deriva din cunoasterea ancestrala, imemoriala a Umanitatii, esentializata si curatata de orice ideologie si integreaza mijloacele experientiale si investigative ale psihologiei moderne de sondare a spatiilor inconstientului personal si colectiv. Scopul acestui Program este acela de asigura un mediu sacru si sigur pentru transformarea interioara prin Constienta. Ofera accesul la Revelatie si creeaza un spatiu de sustinere a procesului de integrare al Revelatiei in viata de fiecare zi. Este o scoala a Fiintei, a Adevarului despre Sine, un parcurs de transcendere a nivelurilor Constiintei si o scoala spirituala. Este un parcurs de recuperare a Semnificatiei vietii, de regasire a Sensului si a echilibrului interior.

Great Fashion: Cat de importanta este reconectarea cu feminitatea noastra? Cum reusim intoarcerea in profunzimile noastre, traind in ritmul agitat de azi?

Elena Francisc Ţurcanu: Nu este doar importanta, ci esentiala, vitala chiar, intoarcerea la puterea feminina. Dincolo de ritmul agitat, in care ne traim vietile, exista – inlauntrul nostru – liniste, pace. Avem responsabilitatea de a ne oferi timp si de a ne crea spatiu sacru in care sa ne asezam si sa ne ascultam trupurile de femei si linistea din interiorul acestora. Sa ne ascultam inimile. Avem responsabilitatea, ca si femei, sa ne cream in interiorul nostru lumea pe care vrem s-o traim inafara noastra. Nu spun ca este usor dar, prin practica, ne putem intrupa – din ce in ce mai constient si cu mai multa incredere, respect si recunostinta – puterea feminina. Toate am fost invatate sa cream folosindu-ne de atribute pur masculine. Am fost invatate sa ne recunoastem feminitatea in ochii barbatilor. Insa, acum, schimbam. Invatam altfel. Sau, cel putin, eu asta creez in Cercurile Sacre ale Feminitatii din cadrul Comunitatii Practica Puterii Feminine. Invatam sa ne vedem, sa ne recunoastem, sa ne onoram, mai intai, femei intre femei. Ca apoi, dintr-un spatiu curatat de vechi conditionari, frici, resentimente, dureri, rani, sa-i recunoastem si sa-i onoram pe ei, barbatii. Si, astfel, sa cream relatii noi de iubire. O iubire constienta. In Cercurile Sacre ale puterii feminine pe care le conduc, nu negam atributele masculine, caci avem in continuare nevoie de ele, ci invatam sa recunoastem atributele feminine ce au zacut prea mult timp adormite adanc in noi. Si stiu ca sunt multe femei minunate care, la randul lor, in multe colturi ale lumii, creeaza astfel de cercuri sacre ale feminitatii. Si asta ma bucura. Le transmit acum, prin intermediul acestor randuri, profunda mea recunostinta.

In Calatoria Inimii consacrarea noastra este a ne trai viata cat mai constient, in bucuria creatiei, in abundenta si in iubire. Iar in Centrul Fiintei mele, in Centrul Femeii care sunt, consacrarea mea este: A-mi trai viata cat mai constient, renascandu-ma si vesnic recreandu-ma pe mine insami din Puterea mea Feminina. Si pentru a face asta am nevoie sa practic, zilnic, Puterea Feminina.

Asa s-a si nascut, de altfel, Practica Puterii Feminine (TM). Din dorinta mea de a impartasi cu cat mai multe femei propria mea experienta de moarte si renastere, caci am murit si-am renascut de multe ori din propria-mi cenusa. Si m-am recreat, mereu si mereu si mereu, cu incredere in puterea mea de creatoare. Sunt constienta, acum, ca este un proces care va dura intreaga mea viata si acest lucru nu ma mai sperie ci, dimpotriva, trezeste in mine bucuria de a ma putea re-naste cu fiecare respiratie constienta.

Great Fashion: Esti un Maestru al lucrului cu energiile rafinate ale Fiintei, un Invatator si vindecator holistic. Care este/trebuie sa fie rolul si locul femeii in cadrul schimbarii mondiale, de ascensionare a constiintei?

Elena Francisc Ţurcanu: Femeia are acum, mai mult decat niciodata, un rol Central in procesul de vindecare si transformare prin care trecem toti. Femeia are un rol Major. Traim, la nivel de umanitate, revenirea la Divinul Feminin. La puterea feminina. Iar cuvantul „putere” este despuiat de conotatia negativa cu care, din pacate, l-am imbracat de-a lungul anilor si incarcat cu adevarata sa vibratie.

Insusi Dalai Lama, cu cativa ani in urma, a spus ca noi, femeile, suntem cele care nastem acum o noua lume. Si, da, asta se petrece la nivel global. Trezirea Divinului Feminin se petrece in inima si in mintea umanitatii. Traim un influx puternic al energiei feminine care este activata in constienta multor persoane pe aceasta planeta. Ne reintoarcem la practici stravechi, ne reintrupam puterea feminina – in Cercurile Sacre ale Feminitatii, ne lasam ghidati (femei si barbati), din ce in ce mai mult, de intuitia noastra pe care ne-o rafinam. Prin Practica Puterii Feminine – aceasta Comunitate a Feminitatii – am creat un spatiu de continere, de sustinere, de ascultare, de renastere, in care, femeile prezente, invata sa-si recunoasca natura launtrica, invata ca aceasta cunoastere ancestrala (ce zace in ele) transcende intelectul, ratiunea, logica masculina si le conecteaza cu intelepciunea inimii.

In Comunitatea Practica Puterii Feminine, intuitia este vocea Spiritului nostru de Femei, de Zeite, de Mame, de Surori, de Suflete Anam Cara. Acordand atentie conexiunii cu lumea noastra interioara, noi femeile, invatam s-o recunoastem apoi in lumea exterioara in care traim. Si, deci, invatam sa cream inlauntrul nostru, mai intai, realitatea pe care dorim s-o traim inafara noastra.

Indraznesc sa invit toate femeile care citesc aceste randuri sa-si dea voie sa fie pline de sentimentul sacralitatii propriei lor feminitati. Atat de mult ne-am judecat, ne-am criticat si ne-am negat trupurile. A venit momentul sa ne onoram, sa ne iubim, sa ne locuim corpurile – simtindu-le sacralitatea. Asa cum este, corpul nostru este Pamantul nostru, este Templul nostru. Sa-l onoram!

Indraznesc sa invit acum fiecare femeie care citeste aceste randuri sa-si simta nobletea misiunii sale.

Renaste-Te Femeie! Intru a ta Putere Feminina, prin practica zilnica. Viitorul Lumii depinde si de tine!

Da-ti voie sa te vezi, sa te simti, sa te respiri, sa te asculti, sa te onorezi, sa te recunosti – Femeie!

Da-ti voie sa ai incredere in puterea feminitatii tale, in puterea Maestrului tau Interior – Creatorul Constient al realitatii pe care vrei s-o traiesti. Onoreaza-ti Viata, Femeie! Si a ei sacralitate, bucurandu-te de ea.

Acum. Asta este cea mai frumoasa si mai pretioasa misiune pe care o poti avea.

Daca nu acum, cand? Daca nu tu, cine? Daca nu aici, unde-ti vei trai puterea feminina?

Cu profunda recunostinta,

Elena Francisc-Ţurcanu (AmmaRa)

 

Foto: © Elena Francisc Ţurcanu

Un interviu realizat de Great Fashion. Orice utilizare a continutului acestui interviu presupune citarea sursei si necesita obtinerea acordului prealabil, in scris, din partea Great Fashion.

Toate drepturile rezervate © Great Fashion 2017.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.


fb-share-icon0

2 comentarii la Elena Francisc Ţurcanu: “Traim, la nivel de umanitate, revenirea la Divinul Feminin. La puterea feminina.”

  • Cristina  spune:

    AmmaRa, Maestra mea! O femeie absolut minunata!
    Multumesc si recunostinta ❤️

  • Cristina  spune:

    Da,o femeie deosebita,un suflet nobil.Multumesc AmmaRa.?

Lasa un comentariu