EVENIMENT INTERNATIONAL. Festivalul International de Poezie, editia a II-a, Getafe (Spania)

Cea de-a II-a editie a Festivalului International de Poezie MIHAI EMINESCU, eveniment dedicat nasterii lui Eminescu, a avut loc in data de 14 ianuarie 2023, in Getafe, Madrid, Spania.

Pentru succesul acestui eveniment cultural deosebit, echipa Casei Romane de Cultura s-a mobilizat intr-o formula completa, iar alaturi de presedintele Juan José García, Monica Mihaela Olaru, Eugenia Mucea, Violeta Andrei Stoicescu, Nicoleta C. Drimbarean, Marius Girnita si reprezentantul cultural referent, presedinte de onoare si coordonator, poetul Vasile Muste, acest festival a capatat o imagine noua, larga si interesanta pentru participantii acestei editii.

Juriul acestui festival a fost format din: Juan José García – presedinte, Vasile Muste – membru, Marius Girnita – membru, Felix Nicolau – membru.

Au fost acordate urmatoarele premii si mentiuni:

PREMIUL CEL MARE AL FESTIVALULUI: prof. dr. DOINA GURITA, poeta si membra a Uniunii Scriitorilor din Iasi.

PREMIILE AUTORULUI VOLUMULUI: Ofelia Prodan, Daniel D. Martin, Marin Rada, Laura C. Munteanu, Radu Boti si Gnetiana Muxaxhiri.

Mentiune speciala: Mirela Cocheci.

Mentiuni: Caliopea Atinge, Marius Gabriel Cioroiu, Ion Rasinaru, Alina Lucy David, Iliana Pascu.

De asemenea, s-au mai acordat premii Pentru cea mai frumoasa poezie, astfel:

PREMIUL I „jam session” –Laura Catalina Dragomir si Emilian Valeriu Pal.

PREMIUL 2 „EL- Eminescu” – George Ioan Canache.

PREMIUM 3 „Femeie” – Florin Moise.

Evenimentul cultural s-a bucurat de participarea ministrului consilier al Ambasadei Romaniei in Spania, Laviniu Enii, care a sustinut o alocutiune semnificativa despre valoarea culturii romane ;i a celei euroene in context european. D

e asemenea, au existat o serie de momente muzicale, recitaluri de poezie despre Eminescu si Veronica Micle, in cadrul carora au recitat atat copiii, precum si insisi castigatorii.

Profesorul si membrul Casei Romane de Cultura, Jorge Martin, a sustinut o prezentare in limba spaniola despre Mihai Eminescu si despre implementarea istoriei Romaniei in sistemul de invatamant spaniol.

Punctul punct culminant al Festivalului International de Poezie l-a contituit interventia consilierului Corporatiei Municipale al grupului Vox.

Au mai avut loc si prezentari de carte ale scriitorilor: Eugenia Petruse, Lucian Sofronie, Marilena B. Matei.

Creațiile participanților la Festivalul International de Poezie „Mihai Eminescu”, Ediția a II a, Getafe, 2023, au fost publicate în revista SPANIA LITERARĂ, ianuarie 2023, apărută sub egida Casei Române de Cultură din Getafe din Madrid. Coordonatorul revistei și președinte de onoare este poetul VASILE MUSTE.

Lansarea revistei a avut loc duminică, 15 ianuarie 2023, ora 17:00, la Gijon, eveniment organizat de Casa Română de Cultură – Getafe și Asociația Centrul Cultural Balada.

Revista poate fi lecturată accesând următorul link:

https://acrobat.adobe.com/link/review?uri=urn%3Aaaid%3Ascds%3AUS%3A45125de0-615a-3dd9-91da-b1624da28882&fbclid=IwAR28vGNMYB54JGh69fnPB6deWn8BLtEiJOhvWbRv0DyOrYKr4NwP9AnVd

Festivalul International de Poezie, a II-a editie, Getafe (Spania), a fost un real succes, in cadrul acestuia a fost reiterata adeseori ideea ca un popor fara cultura e un popor fara identitate.

Organizatorul acestui eveniment cultural deosebit, Casa Romana de Cultura din Getafe, o institutie culturala prestigioasa si deosebit de importanta pentru comunitatea romanilor din Madrid, a promis celor prezenti ca se va stradui si pe viitor sa aduca in prima linie cultura, cultura romaneasca de toate genurile.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu