Se infiinteaza Biblioteca “Alexandru Busuioceanu” (Madrid, Spania)

Asociatia Casa Romana de Cultura, in conformitate cu statutul sau de necesitate a educatiei in spiritul culturii, pentru a face posibil comunitatii romanesti sa-si mentina identitatea si cu scopul ca fiii nascuti in Spania sa reinvie un astfel de obiect, vede nevoia crearii bibliotecii in paralel cu Casa Romana de Cultura cu numele de „Alexandru Busuioceanu” in semn de recunoastere a personajului literar care a contribuit atat de mult la cultura romaneasca din Spania prin mentinerea vie a flacarei identitatii romanesti.

Alexandru Busuioceanu, o scurta descriere

Poet, critic de arta, critic literar, diplomat, eseist, istoric, profesor si traducator, Alexandru Busuioceanu a reusit, la sfarsitul anului 1942 sa introduca limba romana ca limba de studiu obligatorie pentru studentii spanioli la Complutense, una dintre cele mai prestigioase universitati din lume, combinand in mod stralucit traditia cu excelenta academica.

De asemenea, reuseste sa introduca studiul limbii si literaturii romane in alte sase universitati spaniole.

Din pozitia de atasat de cultura romana in Spania, a desfasurat o activitate sustinuta de cercetare si promovare culturala a valorilor romanesti in Spania.

Este fondatorul Institutului Cultural Roman din Madrid si a publicat traduceri in spaniola ale unor mari scriitori romani. Lectoratul romanului Alexandru Busuioceanu se alatura seriei institutiilor care contribuie la intarirea legaturilor academice si culturale dintre Romania si Regatul Spaniei.

Amprenta si memoria marelui om de cultura Alexandru Busuioceanu aduc prestigiu in acest punct de legatura cu reperele identitatii romanesti, de care vor beneficia atat studentii spanioli, cat si studentii romani.

Cu aceasta, Casa Romana de Cultura din Getafe Madrid (Spania) nu intentioneaza altceva decat sa colaboreze pentru ca flacara identitatii sa ramana vie, fiind un reper al culturii romanesti in Spania.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu