Farmec a ajuns la 50 de mii de ambalaje reciclate in campania „Ai grija de natura asa cum ai grija de tine”

Farmec, una dintre cele mai mari companii romanesti din piata, a ajuns la 50 de mii de ambalaje reciclate in campania „Ai grija de natura asa cum ai grija de tine”. Din luna aprilie, cand demersul de responsabilitate sociala a fost extins la nivel national, cele mai multe ambalaje au fost colectate in Cluj-Napoca – 15.700, Bucuresti – 6.580 si Brasov – 6.272.

Campania a fost lansata sub forma de program-pilot in 2020, in cinci magazine de brand Farmec si Gerovital din Cluj-Napoca, Targu Mures si Oradea si extinsa la inceputul acestui an in peste 30 de unitati din toata tara.

Cele mai multe ambalaje aduse de consumatori la punctele de colectare au fost din materiale de plastic – geluri de dus, sapunuri, tuburi de creme – si din hartie – ambalajele secundare ale produselor din gamele Farmec, Gerovital, Nufar si Triumf.

„«Ai grija de natura asa cum ai grija de tine» a fost invitatia noastra la a reduce impactul asupra mediului, iar rezultatele de care ne bucuram astazi sunt datorate interesului si implicarii active ale consumatorilor nostri. Suntem mandri sa fim unul dintre putinii producatori din Romania care ofera clientilor posibilitatea de a returna ambalajele produselor pe care le-au folosit si sa ducem acest demers mai departe in toate unitatile din tara, pentru a asigura astfel inchiderea ciclului de viata al produselor din portofoliul Farmec”, a declarat Andra Sumandea, Specialist Marketing.

Dupa ce ambalajele sunt aduse la punctele de colectare din magazinele de brand, acestea sunt ridicate de firmele de colectare si duse la statiile de sortare, unde ambalajele care contin urme de produs sunt spalate si tratate chimic. Mai departe, sticla este sparta in cioburi si separata pe culori, iar plasticul este topit si transformat in granule. Aceste materiale sunt folosite pentru a da viata unor ambalaje sau produse noi, din materie reciclata si reintroduse in economie. Prin colectarea lor, fiecare contibuie la pastrarea unui mediu cat mai curat, lipsit de deseuri, care se degradeaza intr-un timp indelungat si pot afecta intregul ecosistem.

Ne bucuram sa fim alaturi de partenerul nostru, Farmec, in acest eco-proiect si incurajam cat mai multi participanti sa fie mai responsabili fata de mediul inconjurator. Sa colectam separat si curat cat mai multe deseuri din ambalaje, numai asa vom reusi sa reciclam o cantitate si mai mare de deseuri si, incet dar sigur, fiecare dintre noi isi va aduce aportul in creseterea gradului de reciclare in Romania. Reciclad`OR, impreuna cu partenerii colectori si reciclatori, se asigura ca, la nivel national, toate deseurile colectate in cadrul campaniei, sa fie reciclate. Contributia fiecaruia la reutilizarea, valorificarea si reciclarea ambalajelor si a deseurilor din ambalaje este extrem de importanta. De noi depinde ce lasam generatiilor viitoare. Sa actionam acum pentru un maine mai sustenabil”, declarat Adriana Calcan, PR &CSR Manager Reciclad`OR, partener Farmec in campania „Ai grija de natura asa cum ai grija de tine”.

La patru ambalaje din portofoliul Farmec aduse spre reciclare in magazine de brand din tara, consumatorii sunt rasplatiti cu un produs cadou. Pentru a putea fi reciclate, recipientele trebuie golite de continut, clatite si curatate.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu