Farmec a demarat productia de biocide

Farmec, cel mai mare producator roman de cosmetice, a inceput productia de biocide pentru uz personal si medical.

Urmand recomandarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii, dezinfectantii au ca substanta activa alcoolul in proportie de minim 70%.

In urma testelor de laborator, compania a obtinut avizele necesare pentru biocide de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militara „Cantacuzino”, avize care atesta actiunea virucida, bactericida si fungicida a produselor. Pe langa eficienta si actiunea rapida demonstrate, dezinfectantii sunt placuti la utilizare, au un miros agreabil si sunt siguri pentru sanatatea populatiei si a mediului.

Un element de noutate in portofoliul Farmec sunt dezinfectantii pentru maini si suprafete din gama Dermofarm pe baza de alcool etilic 80% v/v, creati special pentru unitatile medicale. Produsele sunt disponibile spre achizitionare in varianta de 750 ml si de 5 l. Capacitatea de productie pentru biocidele Dermofarm este de aproximativ 700.000 de unitati pe luna.

Primul dezinfectant produs pentru uz personal pe baza de alcool este Farmec lotiune dezinfectanta maini, avand o actiune rapida si fiind recomandat pentru utilizari frecvente. Produsul este disponibil in trei variante: 150 ml, 3 l si 5 l.

Lotiunea la 150 ml va fi disponibila pe toate canalele de vanzare pentru publicul larg: online pe www.farmec.ro, in magazinele de brand Farmec si Gerovital, in farmacii si supermarketuri. Cele la volume mai mari sunt comercializate pentru uz colectiv, catre companii si institutii, avand posibilitatea de a adapta cantitatile la cererea clientului. Compania poate produce lunar estimativ un numar de 650.000 de lotiuni de acest tip.

In contextul actual, ne-am organizat toate resursele si ne-am adaptat liniile de productie, prioritizand produsele igienizante, dezinfectante si antibacteriene pentru a raspunde nevoilor si cerintelor din piata, in special solicitarilor venite din partea institutiilor, care lupta in prima linie impotriva raspandirii noului virus COVID-19. Am implicat toti specialistii din cadrul companiei in acest amplu proces de productie si depunem toate eforturile sa obtinem materiile prime si ambalajele necesare pentru a acoperi cererea de pe piata si pentru a oferi un pret corect. In plus, le multumesc membrilor Ministerului Economiei pentru suportul acordat in urgentarea avizarii biocidelor”, a declarat Mircea Turdean, Director General Farmec.

La inceputul crizei declansate de noul Coronavirus, compania clujeana a demarat in regim de urgenta productia a doua igienizante pentru maini Farmec pentru uz personal, a unui nou sapun lichid antibacterian Farmec, precum si a produsului Nufar dezinfectant universal intr-un format extins, cu trigger, pentru o utilizare mai practica, precum si la volume mai mari.

In continuare, prioritatea numarul 1 a companiei Farmec este cercetarea si dezvoltarea produselor dezinfectante noi, esentiale pentru sanatatea publica in aceasta perioada de criza, si de a-si aduce aportul de experienta, capacitate de productie si distributie in beneficiul  populatiei din Romania.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.


fb-share-icon0

Lasa un comentariu