Festivalul International de Interpretare si Creatie ”TINERE SPERANTE”, editia XXVI, 22-27 mai 2018

Festivalul-Concurs de Interpretare si Creatie „Tinere Sperante” are o istorie frumoasa, fiind singurul eveniment din judetul Botosani (Romania) organizat si inainte de 1989.

Proiectul Festivalul National de Interpretare si Creatie ”Tinere Sperante” este cuprins in Calendarul Activitatilor Educative Regionale si Interjudetene aprobat de Ministerul Educatiei Nationale pentru anul 2018.

Propunandu-si sa incurajeze dezvoltarea armonioasa a personalitatii elevilor si tinerilor artisti, proiectul are ca principal scop crearea, asigurarea unui cadru optim de manifestare in spirit competitiv, descoperirea, formarea, promovarea si valorificarea disponibilitatilor culturale, artistice, sportive, estetice, interpretative si de creatie specifice prescolarilor, elevilor, tinerilor si artistilor liber profesionisti, de la ONG-uri, institutii scolare, cluburi sportive, Palate si Cluburi ale Copiilor, Scoli Populare de Arta, Centre si camine culturale din Romania si Republica Moldova, prin realizarea de concursuri si activitati adecvate varstei lor in domeniile: teatru, muzica, dans, arte plastice si vizuale.

Regulamentul de organizare si desfasurare a proiectului cultural

  1. PREZENTARE PROIECT:

Societatea Culturala „Arlechin”, Gradinita P.P. Nr. 21 ”Sotron” si Inspectoratul Scolar Judetean Botosani, Fundatia Judeteana pentru Tineret Botosani , Federatia Romana de Dans Clasic si Contemporan va invita in perioada 22-27 mai  2018 sa participati la activitatile realizate in cadrul editiei XXVI a proiectului cultural Festivalul International  de Interpretare si Creatie  ”Tinere Sperante”, 2018.

Apreciind eficienta parteneriatului Asociatiei Culturale ”Arlechin” (Botosani, Romania) cu Centrul de Creatie a Copiilor ”Miron Blanc”, Studioul de dans ”Maximum” si Directia Invatamant, Tineret si Sport mun. Balti, Republica Moldova, incepand cu anul 2017, editia XXV, Festivalul – Concurs de Interpretare si Creatie „Tinere Sperante” s-a extins, devenind un eveniment international, iar spatiul de desfasurare implicand ambele maluri ale Prutului (municipiile Botosani si Balti).

Federatia Romana de Dans Clasic si Contemporan, prin reprezentantul delegat in comisia de jurizare a concursurilor de dans si coregrafie realizate in proiectul cultural Festivalul de interpretare si creatie ”Tinere Sperante” va nominaliza interpretii si grupurilor artistice care vor primi certificate de calificare la French Style Dance Competition – editia I, 9-10 Iunie 2018, Centrul Cultural “Ion Manu” Otopeni, Bucuresti.

Festivalul National de Interpretare si Creatie „Tinere Sperante”, 2018, are ca obiective:
1. Educarea dragostei si interesului pentru muzica, dans, teatru, arte plastice si vizuale, pentru frumos;
2. Formarea deprinderii de-a juca o piesa de teatru, canta si dansa singur sau in grupuri/ formatii;
3. Insusirea unui repertoriu bogat de piese de teatru, coregrafii, cantece romanesti si universale;
4. Stimularea spiritului de competitie, a comunicarii si a fair play-ului intre participanti (elevi, profesori, institutii);
5. Dezvoltarea capacitatilor interpretative vocale, a dansului / fanteziei coregrafice, artei dramatice, artelor plastice si vizuale in randul copiilor, elevilor si tinerilor;
6. Promovarea imaginii unitatilor scolare si prescolare, cluburilor / Palatelor Copiilor, cluburilor sportive si ONG-urilor/centrelor culturale, participante la concurs.

  1. DETALII ORGANIZATORICE

Calendarul evenimentelor si programul activitatilor cuprinse in proiectul  cultural Festivalul de interpretare si creatie  ”Tinere Sperante”:

  1. Etapa internationala a concursurilor in Republica Moldova are loc Marti, 22 mai 2018, in sala de festivitati de la Teatrul National “Vasile Alecsandri”, Balti, Rep. Moldova;
  1. Conventia Internationala de dans si coregrafie ”Dance Forum” si Spectacolul de gala a concursurilor din Romania si Republica Moldova se vor desfasura, dupa cum urmeaza:

Vineri, 25 mai 2018, in sala de festivitati de la Casa tineretului Botosani are loc Conventia Internationala de dans si coregrafie ”Dance Forum”, 2018;

Sambata, 26 mai 2018, Festivalul International de interpretare si creatie Tinere Sperante, 2018 –  Gala Laureatilor la Concursurile de Muzica si Coregrafie, la Uvertura Mall Botosani, Romania si pentru Concursul de arta dramatica la Teatrul de papusi ”Vasilache”, Botosani;

Duminica, 27 mai 2018, la sediul Asociatiei Culturale ”Arlechin” de la Casa Tineretului Botosani are loc vernisajul expozitiei internationale de pictura si creatie plastica ”Micul Picasso”.

III. INSCRIEREA IN CONCURS:

Solicitarea fisei de inscriere, a regulamentului de organizare si confirmarea participarii se face pana la data de 18 mai 2018 (ultima zi de inscriere) la numerele de telefon a coordonatorilor de festival: 0741510849 (organizator festival Flavius Alin Damean), 0754363635 (prof. Elena Gheban), 0763706266 (prof. Adriana Avadani) si in scris prin intermediul urmatoarelor adrese de email: evenimentearlechin@gmail.com/dansbotosani@gmail.com.

Detalii: site: www.impresarieri.ro/blog: http://www.festivalarlechin.wordpress.com

 Participantii vor trimite prezentarea institutiei, clubului, asociatiei, concurentilor, o fotografie reprezentativa, inregistrarea audio- video a momentelor artistice (piesa muzicala, piesa de teatru, momentul coregrafic) printr-un colet postal cu specificatia: “Pentru Festivalul Concurs de Interpretare si Creatie pentru Copii si Tineret ”TINERE SPERANTE” 2018, trimis la una din adresele: Societatea Culturala ARLECHIN Botosani, Bd. Mihai Eminescu, nr. 48, Casa Tineretului si prin email, la adresa: evenimentearlechin@gmail.com, in vederea jurizarii si stabilirii momentelor artistice care vor intra in spectacolul de gala din data 26 mai 2018, organizat in zona de festivitati de la Uvertura Mall Botosani.

Documentele si materialele originale vor fi aduse la sosire inainte de inceperea concursului: CD-uri in format CD pozitiv (piesa muzicala cu vocea concurentului/momentul coregrafic/piesa de teatru) cu 1 piesa pentru sectiunea la care doreste sa participe; fisa de inscriere si acordul de parteneriat (acolo unde este necesar).

Pentru inscrieri si detalii organizatorice detaliate, dati CLICK AICI.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.


Lasa un comentariu