Ganoderma (Reishi): beneficii asupra sanatatii si in ce afectiuni este eficienta

Ganoderma, sau Reishi, este un tip de ciuperca cu gust usor amarui, care este cunoscuta drept “ciuperca longevitatii” in medicina traditionala chinezeasca.

Se numara printre cele mai raspandite si des intalnite produse naturiste pentru incredibilele sale calitati curative si numeroasele beneficii pe care le aduce sanatatii.

Aceasta ciuperca este utilizata exclusiv ca remediu natural si in medicina homeopata, nefiind insa utilizata pentru gatit.

Beneficiile majore asupra sanatatii au impus-o pe plan mondial, fiind recomandata cu succes in multiple afectiuni medicale.

Ganoderma in tratarea cirozelor ficatului. Ganoderma ajuta la preventia bolilor de ficat precum ficatul gras si ciroza, fiind recomandata persoanelor care depisteaza aceste boli in stadiile lor incipiente.

Ganoderma in tratarea bronsitelor. Pentru ca ganoderma stimuleaza sistemul imunitar si ajuta astfel la combaterea bacteriilor, aceasta reuseste sa impiedice infectiile secundare din a se transforma in cazuri de bronsita cronica. Pe acelasi principiu, ganoderma poate fi folosita si in tratarea candidozelor.

Ganoderma in tratarea hipertensiunii. Exista dovezi ca ganoderma are calitatea de a scadea tensiunea arteriala dar si nivelul de colesterol rau din sange.

Conform unor studii efectuate in Rusia, s-a descoperit ca extractul de ganoderma stopeaza acumularea de colesterol in artere. Studiul a fost efectuat pe animale. S-au efectuat, de asemenea, si doua studii clinice pe pacienti care sufereau de hipertensiune in urma carora s-a observat o scadere semnificativa a tensiunii arteriale prin comparatie cu grupul de control.

Ganoderma in tratarea stresului. Stresul este recunoscut in comunitatea medicala din intreaga lume drept un factor de risc in dezvoltarea unei serii lungi de afectiuni.  Conform unui studiu efectuat in Tokyo, s-a observat ca ganoderma reduce simptomelor diferitelor tipuri de afectiuni si probleme medicale aparute in urma expunerii prelungite la stres.

Ganoderma in preventia si in lupta cu cancerul. Ganoderma are proprietatea de a stimula productia organismului de interleukia-2 sau IL2 care lupta cu numeroase tipuri de cancer, dar in mod special cancerul de ficat.  Ganoderma este folosita adesea pentru stimularea sistemului imunitar la persoanele care sufera de cancer fiind de asemenea eficienta in combaterea proliferarii celulelor de cancer. Conform unui studiu clinic, realizat in 2003 pe 34 de pacienti de cancer in stadii avansate, s-a demonstrat ca suplimentarea de 3 ori pe zi cu ganoderma pentru 3 saptamani a crescut semnificativ numarul de celule T cu un rol extrem de important in sistemul imuno-defensiv.

Studii de laborator efectuate asupra celulelor prelevate de la pacienti de cancer de san au demonstrat ca ganoderma, in combinatie cu extract de ceai verde, incetineste rata de de crestere a celulelor canceroase.

Ganoderma in combaterea imbatranirii. Una dintre cele mai discutate calitati ale ciupercii de Reishi sau Ganoderma este capacitatea de incetinire a imbatranirii datorita continutului de compusi bio-activi.  Aceasta calitate este extensiv studiata si discutata in comunitatea medicala, existand deja studii care sugereaza ca ganoderma are capacitatea de stimula neuroni sau preveni dezvoltarea de celulele de grasime in persoanele obeze. De asemenea, studiile pe cobai de laborator au reusit sa extinda viata animalelor cu 9% pana la 20%, echivalentul a 7 pana la 16 ani de viata la oameni,confirmand denumirea de ciuperca a longevitatii, folosita de secole in medicina chinezeasca.

Efectul anti-imbatranire al ganodermei are legatura directa cu continutul sau antioxidant. Compusii cu cele mai puternice calitati anti-imbatranire din ciuperca ganoderma sunt:

– Polizaharidele, care au proprietati anticancer si capacitatea de a preveni formarea vaselor sangvine anormale, stimuland in acelasi timp functia sistemului imunitar;

– Triterpene, care protejeaza  ficatul, scad presiunea arteriala si nivelul de colesterol, se lupta cu reactia alergica la histamina si au calitati anticancerigene;

– Peptida Ganoderma Lucidium, o proteina unica, cu calitati anti-oxidante extrem de puternice care sunt inca in curs de cercetare.

Produsele naturiste (cel mai adesea, sub forma de capsule sau extract-pudra) ce contin ganoderma sunt subiectul a numeroase studii cu rezultate ce sprijina ceea ce medicina chinezeasca promoveaza deja de secole: beneficiile sale extraordinare asupra sanatatii si incredibila sa capacitate de revitalizare a organismului, fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali.

 

Nota: Informatiile prezentate in acest articol au scop educativ si nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

fb-share-icon0

Lasa un comentariu